Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 927)

plakát

Na dvoře je kůň, šéfe (1989) (TV film) 

Třeskutě nevtipné, tahle série je předchůdce současných nekonečných seriálů, prostě aby měli herci z čeho platit složenky, hodnota nulová...

plakát

Deštivý den v New Yorku (2019) 

Reklama a kritika New Yorku v jednom. Co jiného si pustit v propršenou červencovou sobotu než příběh z propršeného dne kdesi za velkou louží v režii Woody Allena. Gatsby je od prvních záběrů jasným ztělesněním režiséra samotného i s jeho vtípky. I z pohledu člověka, který v New Yorku nikdy nebyl to je neuvěřitelně uvěřitelné, pochopitelné a logické. Chtělo by se říct, že by ani nemuselo mít smysl se na to dívat, ale opak je pravdou. To že je to uvěřitelné neznamená, že to čekáte... Příjemná podívaná.

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Tak to máme takovou německou pařbu v Bangkoku s partou študáků a jedním "učitelem", který je najednou moralita sama.

plakát

Wendy (2017) 

I méně pozornému divákovi neujde, že akční scénky jsou podivně nastříhané, za Wendy jezdí na koni dublér(ka) a oblečení postav i třeba v navazujících scénách úplně nesedí, ale ve výsledku to až tak úplně nevadí. Pro dětského diváka (8 - 12 let) má snímek několik magnetů, které ho naprosto přikovají k obrazovce. Jsou to koně, koně a koně, ale taky neschopný dospělý záporák či všehoschopná vrstevnice záporačka (mimochodem opravdu hezká Vanessa), kteří tvoří napětí. Celkově se na to dobře dívá i díky pěkným záběrům přírody a takové všudypřítomné lidskosti.

plakát

Neobyčejná třída (1964) 

Navnadily mě interiéry Zlínské školy pod titulky i celkem pěkná děvčata při úvodní představovačce. Bohužel pak už není o čem moc psát, snad jen o horách a pár celkem dobrých vtípcích. Celkově je to ale nuda...

plakát

Panenství (1937) 

Velice hutný snímek. Lídu Baarovou nemám nějak moc nakoukanou, asi mě úplně neuhranula. Její výraz mi připadá fádní. Ačkoliv sem se to celkem hodí, protože rozhodně nejde o moc veselou záležitost. Pravdou tedy je, že třeba usměvavá Nataša Gollová by zde v hlavní roli nejspíš vypadala nepatřičně. Film je ze své podstaty hodně feministický, všechny ženy zde jsou rázné, pevné a sebevědomé a to včetně posluhovaček, kdežto chlapi jsou komplet slizcí obšourníci, tedy kromě chabrusáka skladatele Pavla, který je ovšem zase taková trasořitka že ani nestojí za řeč. Mě to ale nevadí, sledujeme svět pohledem mladé a krásné ženy. Scény sexuálního harašení jsou natočené působivě, dobře uvozují motivaci chování hlavní hrdinky, dialogy jsou sice hybné, ale pasáže beze slov jsou ve výsledku tím nejlepším z celého snímku. Vrcholem pak je bezesporu návštěva u pana rady vygradovaná zamčenými dveřmi a nutností znovu pohlédnout do mrtvicí zkřiveného obličeje dotyčného... Závěr pak také působivý a kvůli němu dávám i čtvrtou hvězdu.

plakát

Sedm zbytečných (2018) (amatérský film) odpad!

Já mám rád takové filmy, kdy si celou dobu říkáte, že byste to natočili mnohem lépe i na mobil. Ale tenhle to není. Je tam zřejmá jistá kvalita, výprava a tak. Takže nemůžu dát nic jiného než odpad, protože když už to brát jako "opravdický" film, tak je opravdu hodně špatný. Ocenil bych triky, kostýmy i docela fajn kameru, ale je to hrozná blbost, u dialogů se divák cítí trapně i za herce a nakonec holý fakt: Klondajk v Brdech neuděláš...

plakát

Nezbedná pohádka (1976) (TV film) 

Tak trochu guilty pleasure, ale má něco do sebe, přece jen je to předobraz geniálního S čerty nejsou žerty. Mimochodem Jana Boušková je tu perfektní.

plakát

Americký ocásek (1986) 

Výborná a strhující "klasická" animace, bohužel příběh je slabý.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Zbytečně natahované a ta romantika a patos je až moc, ale pro dámskou část publika je to asi stěžejní. Za mě je nejvíc Hopkins a ta střední pasáž.