Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 926)

plakát

Rapl - Nástřel (2016) (epizoda) 

Hynek Čermák je takový český Bruce Willis.

plakát

Útěk z Planety opic (1971) 

Velmi nelogické. Ono, kdykoliv se objeví nějaké cestování časem, je zaděláno na průšvih. Tady navíc většinu stopáže chybí jakékoliv napětí nebo naléhavost a ta stěžejní a nejvíc provokující myšlenka - že z lidí se stanou opice a naopak, je už vytěžená. To už přece nemůže nikoho šokovat.

plakát

Souboj Titánů (1981) 

Legenda. Málokterý film na mě měl takový vliv jako právě Souboj titánů. Nešlo jen o Andromedu ve "vaně", čarodějky, nebo useknutí hlavy medúzy. Bylo (a je) tu tolik nápadů a zásadních scén, jako málokde. Na tenhle film se velmi rád podívám i dnes, kdy už je Kraken spíš k smíchu...

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Ta nevyhraněnost mi tu docela vadila. Buď tedy romantická nabrnkávačka, absurdní satira nebo lososoidní filozofování. Ale dohromady to dává takovou bramboračku, která mě místy docela nudila.

plakát

Nepodepsaný knoflík (2003) (TV film) 

Zvláštní kriminálka s extrémně podivným závěrem, ze kterého mám rozporuplný pocit. Vlach hláškuje a mohl by být fakt dobrou postavou, nebýt toho podivného "vaťáku" a tmavomodré feldy. Chvílemi mi to připadalo jako pilot seriálu (velké množství postav, linie s holkama?!?), ale možná jsem jen zblblý aktuální detektivní tvorbou... Takže Kriminálka Jílové má jen jeden díl a je to asi dobře.

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

Herecky zajímavá pohádka, která bohužel troskotá na nezáživném příběhu a potápí se s mizerným závěrem.

plakát

Pravá a levá ruka ďábla (1970) 

Je to s podivem, ale tenhle špageťák jsem viděl poprvé v životě. Najdeme tu v podstatě skoro celou partu, která se pak sešla u Podivného dědictví, ale něco tu přebývá: Bud Spencer. Ten nicméně táhne na svých širokých ramenou celý film. Jeho otrávený výraz je naprostou klasikou. Ovšem nevinné modré oči Terence Hilla utopené kdesi v mastné upocené zarostlé tváři také... À Propos upocené. Po skončení jsem to musel utřít pod televizí, protože pot z filmu vyloženě kape. :-)

plakát

Traja chrobáci (1976) (TV film) 

Zcela zjevná pohybová a výrazová genialita Bolkova, který ostatní dva naprosto převyšuje.

plakát

Klikař Charlie (2007) 

Úplně jsem hleděl, že to běží v televizi. Tedy, po scénu na pláži jsem to sledoval jen tak na půl oka, ale potom už jsem zvedl... obě. ;-) Kromě jiného se mi hrozně líbily dialogy mezi Chuckem a Cam (tedy než se rozjela romantika), kéž bych byl taky tak vtipný. Škoda toho závěru, jinak to bylo docela fajn. Cook ani Fogler se mi tedy moc nelíbili, ale na ty se stejně většinu filmu ani nemusíte dívat.

plakát

Vinnetou (1963) 

Přitom je tam tolik nesmyslů a nelogičností. :-) Namátkou: Old Shatterhand jede s kolonou zásob pro stavitele železnice (už to je blbost, proč to tam nenavezou vlakem?), obklíčí je indiáni, vybafnou na ně, kolona se rozjede a překvapivě má úctyhodný náskok před dotírajícími indiány. Nebo když Santerovi lidé chtějí v baru zlikvidovat Old Shatterhanda, je jich tam víc než deset s připravenýma bambitkama, vstoupí Sam Hawkins a najednou mají všichni ruce nahoře a pistole kdoví kde. Ale jinak super nostalgie...