Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 052)

plakát

Profesionál (1981) 

Naprostý průměr, u kterého občas pobaví mimořádně otrocký český dabing. Belmonda mám celkem rád, ale tento film má k dokonalosti - jak zde někteří tvrdí - hodně daleko. Scénář a samotný děj není příliš propracovaný a dominance Belmondovy postavy nad protivníky není dána její rafinovaností, ale spíš nekompetentností až demencí francouzských agentů (jak si např. může odstřelovač jen tak splést cíl ?!:-). Hlášky a humorné scénky (bezdomovci) ve filmu občas potěší, ale filmu spíš škodí, protože má působit vážně...Postavy jsou naprosto nezajímavé, neplastické...jen rozdělené na hodné a zlé. Ti extrémně zlí (Rosen) jsou navíc podlí a zákeřní...tak zákeřní, že na manželku hl. postavy posílají sadistickou lesbu, která ji chce nahou topit ve vaně...Asi tak no:-) P.S Hudba byla fajn! To musím uznat. Morricone je opět výborný.

plakát

Heroin (1970) 

Příšerně natočené, scénář by pochopil i pomalejší žák zvláštní školy, dost katastrofální herecké výkony a ani ta svraštělá, strnulá Gabinova držka to v tomto směru nevytrhla...:-) Co tohle bylo sakra?! Jsem se těšil na kvalitní starší francouzský film a dostal jsem takovou hrůzu...Ach jo...jdu kouknout na Profesionála s Belmondem, to by mi mělo zvednout náladu. P.S Nezvedlo:-)

plakát

Cizinci ve vlaku (1951) 

Naprostý souhlas s Galadriel. Opravdu moc dobré první 2/3 filmu, famózní Bruno v podání Walkera...ale konec filmu je dost strašný. Přesněji řečeno od tenisového zápasu, který hl. postava - jež je v časové tísni - musí z nějakého absurdního důvodu rychle vyhrát namísto logičtější a rychlejší prohry:-) Závěr je uspěchaný, zázračné rozlousknutí celého případu nalezením zapalovače vyznívá směšně až naivně...a ultrarychlý kolotoč mě dorazil. V 50 letech minulého století měli asi v USA místo kolotočů centrifugy:-) Škoda...vyvíjelo se to tak slibně! 70% P.S Farley Granger podal v roli Guye dost žalostný výkon:-/

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Příběh o naivní až patologicky servilní holce, která si nechá měsíce srát na hlavu od šéfa v zaměstnání, které původně ani nechtěla. Do toho trapné módní vtípky, tuny známých značek, product placement...Bez úžasné Streep a její zajímavě napsané postavy by tento film byl odpad...psychologie a chování postavy Anne Hathaway pro mne ale bylo po drtivou většinu filmu naprostou záhadou. Asi nejsem cílová skupina takového filmu...:-) Ale opakuji, M. Streep tleskám, výborný výkon (jako vždy)!

plakát

Pat a Mat (1979) (seriál) 

Bomba:-)

plakát

Vadí nevadí (2003) 

Nadchla mne živelnost tohoto snímku a originální zápletka / příběh...mistrovsky natočený film, super "jednopísničkový" soundtrack a úžasná Marion Cotillard. Velmi dobrý film...Jen škoda, že jsem nesehnal lepší titulky:-( P.S Ta honička s policajty a Julienův proslov při ní byly super!

plakát

Neznámý (2011) 

Velmi podobné Bourneovi...jen o několik tříd horší. I přes celkem slušné akční scény a honičky je tento film poměrně velkým zklamáním hl. kvůli fatálním nelogičnostem v chování a psychologii ústřední postavy...nechci prozradit víc, abych ostatním nekazil filmový zážitek. Pokud ale tento film vynecháte, nic moc se nestane:-)...50%

plakát

Dannyho parťáci 2 (2004) 

Příjemná oddychovka a člověk se i zasmál. Mně se to líbilo - 70%

plakát

Falling Skies (2011) (seriál) 

Nevěrohodné postavy, trapné dialogy, neustálé hraní na city (např. scéna s narozeninovou oslavou syna hl. postavy). Ani efekty nejsou nic extra. Špatný seriál.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Film ve mne nezanechal žádný hluboký dojem, bylo mi jedno jak to dopadne. Šlo překvapivě o nudný film s nulovým napětím bez žádného překvapivého zvratu. Gyllenhaal má ve snímku díky "zdrojovému kódu" vlastně nekonečně mnoho pokusů na to totožnost atentátníka odhalit. Celkem slabý film.