Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (2 829)

plakát

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018) 

A Filip Renč natočil nejzoufalejší film své kariéry. Špatně naprosto všechno od obsazení (jak můžou Issové hrát rodiče její vrstevníci), přes nefunkční humor a trapné figurky (Mexičani, Pavel Kříž v roli "asi ďábla"). Velmi blízko k odpadu.

plakát

7 dní hříchů (2012) 

Několikrát jsem si během sledování vzpomněla na letos viděné drama "Tenkrát v ráji" a ono ejhle, oba snímky mají nejen společného scenáristu, ale bohužel také slabé herecké výkony (Vetchý se mi sem zoufale nehodil) a zmatený scénář nelogicky přeskakující z místa na místo. Slabota.

plakát

Jako kníže Rohan (1983) (TV film) 

Klenot, který jsem objevila náhodou, a další z důkazů, že Menšíkovi šly výborně i dramatické role. Jeho postavy mi líto nebylo, rozesmutnil mě ale osud manželky hlavního hrdiny. Ve vedlejších rolích potěšil i pan Bláha a mladičká Simona Stašová.

plakát

Budiž světlo (2019) 

Velmi zajímavý portrét jedné "obyčejné" rodiny žijící na slovenském venkově. Milana Ondríka už jsem si všimla v Hřebejkově "Veteránovi" a jak vidím, právem patří u našich sousedů mezi největší herecké hvězdy. Čtvrtou hvězdičku jsem si bohužel na poslední chvíli rozmyslela kvůli samotnému závěru, který si po pomalejším rozjezdu rozhodně zasloužil více prostoru (a tedy delší stopáž).

plakát

Trhlina (2019) 

Karikovu známou knihu jsem nečetla a po tomhle zážitku se mi do toho už ani nechce. Na rozdíl od "Blair Witch", ze které tvůrci bezpochyby čerpali, je "Trhlina" sice technicky na vyšší úrovni a hrají v ní profesionální herci, ti ale bohužel moc nepředvedou a v kombinaci s děravým scénářem se tak divák může chytit maximálně slušné atmosféry v několika scénách. Tohle se Bebjakovi nepovedlo.

plakát

Pod vodou (2020) 

"Vetřelec pod vodou", který mě hned v úvodních minutách rychle vtáhl do děje, aby mě v závěrečné třetině téměř unudil ke spánku. K přeživším hrdinům si nedokážete vytvořit žádné pouto, z příšerek toho ve tmě moc nevidíte. Ale špatné to rozhodně nebylo.

plakát

Chlast (2020) 

Na tomhle filmu se mi kromě skvělých hereckých výkonů nejvíc líbila vyváženost mezi černou komedií a sociálním dramatem. Pobaví scény, kdy se učitelé postupně sžívají s novým denním režimem a snaží se alkohol co nejlépe schovávat - když například fotbalového trenéra požádá jeho malý svěřenec o trochu vody z láhve, ve které není nic jiného než čistá vodka, je potřeba trochu zaimprovizovat. Pohled do soukromí hlavních hrdinů naopak příliš veselý není - na jednoho doma čeká pouze stárnoucí pes, jiného už téměř nevnímá ani vlastní manželka. Pití alkoholu zde není ani démonizováno, ani přehnaně glorifikováno. Závěrečných cca 15 minut už trochu ztrácí tempo a konec filmu bych si dovedla představit u jiné scény, to ale nic nemění na fakt, že se jedná o jeden z vrcholů letošní okleštěné filmové sezóny. Skoro 5*.

plakát

Charlieho andílci (2000) 

Jedna z nejznámějších filmových sérií přelomu století mě během dospívání totálně minula a dnes jsem se téhle akční bláznivině ani jednou nezasmála. Důvodem jsou jistě i moje téměř nulové sympatie ke všem třem ústředním hrdinkám. Tak tedy aspoň za klasika Murrayho a za Joeyho!

plakát

Krotitelé duchů II (1989) 

"If there's something strange...In your neighborhood...Who you gonna call? Ghostbusters!" Jeden z mála případů, kdy druhý díl předčil ten první, a to hlavně díky krásně šílenému Peteru MacNicolovi. Skoro 4*.

plakát

Kristian (1939) 

Konečně film pro pamětníky podle mého gusta. Nový je synonymem gentlemana první třídy a obě dámy mu skvěle sekundují.