Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (28)

plakát

Město Ember (2008) 

Jak se nespokojení mravenečkové snaží dostat z rozpadajícího se prohnilého mraveniště. Jen ty animované verze bývají o něco zábavnější.

plakát

Experiment (2001) 

Experiment není jen obyčejný thriller. Vychází ze skutečných událostí Zimbardova Stanfordského vězeňského experimentu, který musel být pro svou nečekanou brutalitu po několika dnech ukončen. Podle mě je zde látka velmi kvalitně zpracována (i když samozřejmě dovedena do extrému). Je ale také co vytýkat. Jednak je to nadměrná délka filmu, dále nežádoucí a rušivé scény Tarkova snění, vzpomínek a činností přítelkyně (i když některé měly v příběhu svou logickou funkci) a nakonec závěr filmu, který sklouzává až k patosu.

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Do poloviny ukrutná nuda, potom mírné zlepšení... Celkově na mě tato epizoda působí dost lacině (absence vtipu, nepříliš oslnivé herecké výkony, neuvěřitelná lovestory).

plakát

Cesta na Měsíc 3D (2008) 

Můj první zážitek s 3D animací a brýlemi, ze kterých po chvíli pekelně pálí oči (takže je moje hodnocení možná ovlivněno tímto nepříjemným faktem). Na začátku se film tváří jako klasický animák pro děti, postupně se ale zvrhává v nudnou americkou propagandu na hranici trapnosti (naprosto bez vtipu, nadhledu...). Jednu hvězdičku dávám jen díky několika opravdu vydařeným 3D momentům. Pro mě obrovské zklamání.

plakát

Stmívání (2008) 

Lovestory zabalená do upírského kabátku, takže vcelku originálně provedená. Jen by to možná chtělo více akce (kterou sliboval trailer) než zamilovaných scén. Taky délka filmu je na hranici únosnosti (zkrácení o půl hodiny by rozhodně neuškodilo).

plakát

Pád do tmy (2005) 

Vynikající atmosféra. Po dlouhé době opět horor, u kterého jsem si strachy skoro hryzala nehty, lekačky mě doslova zvedaly z gauče a na hrdinky jsem málem křičela: "Nechoď tam!" Pokud je tedy podstatou hororu zděšení a strach diváka, tak u mě byla naplněna měrou vrchovatou :)

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

Asi jsem čekala mnohem víc, než přehlídku zrůdiček a příšer a spoustu zvláštních efektů, které dělají ze spartských chlapců supermany... Škoda, že mě na celém filmu dokázal zaujmout jedině Rodrigo Santoro v roli božského Xerxa.

plakát

Škola rocku (2003) 

Komedie tak trochu ve stylu Sestry v akci. Bavila jsem se, což se mi zase až tak často u současných filmů v této "škatulce" nestává, proto dávám 4*.

plakát

Gangy New Yorku (2002) 

Neskutečně zdlouhavý a nudný film. Některé dialogy a scény opravdu hloupé a z hereckých výkonů také nejsem nadšená. Ani v nejmenším nemohu sdílet všeobecné nadšení, které tu Gangy New Yorku vyvolaly. Pro mě jsou bezkonkurenčně nejhorším filmem Martina Scorseseho.

plakát

Hannibal (2001) 

Po druhém zhlédnutí opravuji své hodnocení na 3*, místo původních 2. Poprvé jsem film viděla těsně po přečtení knihy a bylo to ohromné zklamání. Navíc Mlčení jehňátek je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. S odstupem času musím ovšem svůj názor lehce přehodnotit. Tentokrát jsem si víc užívala atmosféru a snažila jsem se tolik nesrovnávat. Přesto se ovšem nemohu ubránit několika připomínkám. Hopkinsův výkon ani zdaleka nedosahuje kvalit dílu prvního. Kam se poděly ty úchvatné dialogy, které vytvářely postavu Hannibala Lectera? Julianne Moore není špatná, ale prostě jiná, než Jodie Foster (one and only Clarice - souhlasím s Geminim :)). A ještě jedna věc na závěr - tento snímek pro mě zcela postrádá napětí. Těží vlastně pouze z vizuálně propracovaných scén Florencie.