Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (118)

Ocelová přilba

Ocelová přilba (1951)

Samuel Fuller byl kvůli scénáři k filmu v době americké histerie z komunismu obviněn z neamerického postoje. Údajně jej vyšetřovala FBI.

Cena za něžnost

Cena za něžnost (1983)

John Lithgow byl k filmu přizván jako náhrada. Jeho scény byly natočeny za pouhé tři dny, přičemž je natočil během přestávek filmování snímku Footloose (1984), který natáčel zároveň.

Zapadákov

Zapadákov (1973)

V roli Miad se ve filmu objevila Dona Baldwin, která pro film pracovala coby kostymérka.

Zapadákov

Zapadákov (1973)

V automobilové honičce v závěru filmu je pískot pneumatik přidán dodatečně. V prašném písku by takový zvuk nevznikl.

Zapadákov

Zapadákov (1973)

Na konci filmu vojáci používají pušky M14 a M16, ale ty americká armáda schválila až v roce 1962.

Zapadákov

Zapadákov (1973)

Když Kit (Martin Sheen) a Holly (Sissy Spacek) procházejí vlakem, je vidět i lokomotiva značky Amtrak. Ta šla však do provozu až roku 1974, zatímco film se odehrává v roce 1959.

Zapadákov

Zapadákov (1973)

V době uvedení filmu v kinech byl Charlie Starkweathe už popraven, ale Caril Fugate ještě žila, a tak filmaři museli změnit jména hlavních hrdinů, aby předešli eventualnímu soudu.

The Baron of Arizona

The Baron of Arizona (1950)

James Addison Reavis byl skutečně žijící podvodník, který chtěl získat Arizonu. Ve skutečnosti byl shledán vinným za padělání grantových pozemků. Odseděl si dva roky a zaplatil pokutu ve výši 5 000 amerických dolarů.

Velká červená jednička

Velká červená jednička (1980)

Převážná část filmu je točena v Izraeli. Německé nacistické vojáky hráli proto převážně židovští izraelci. Fuller k tomu řekl, že bylo strašné vidět, jak o přestávkách sedí židé v nacistických uniformáh a čtou Toru nebo mluví mezi sebou hebrejsky.

Velká červená jednička

Velká červená jednička (1980)

Režisér Samuel Fuller sám sloužil ve druhé světové válce. Byl členem "The Big Red One" a mnoho momentů v tomto filmu je založeno na vlastních zkušenostech.

Velká červená jednička

Velká červená jednička (1980)

Když Zab (Robert Carradine) mluví s vojákem, který čte knihu, dává mu napít whisky z trojuhelníkové lahve. Whisky je značky Granty Whiskey, ale ty prodávaly trojuhelníkové lahve až od roku 1957.

Reklama