Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (4 486)

plakát

The Walls Came Tumbling Down (1946) 

Novinář začne vyšetřovat smrt svého nejlepšího přítele-kněze, která sice vypadá jako sebevražda, ale on tomu nevěří. Začne se před ním otevírat spletitá záhada týkající se dvou biblí a posledního obrazu Leonarda Da Vinci, který je od doby svého vzniku považován za ztracený. Brzy se začnou objevovat bizardní figurky, které jsou pro ony bible ochotné vraždit. __ Velmi zajímavé a zábavné noirové krimi.

plakát

Smrt obchodního cestujícícho (1951) 

Dvouhodinové drama podle divadelní předlohy Arthura MIllera. Herecké obsazení je dobré, postavy, hlavní myšlenky i závěr docela silné, ale bohužel mě to nebavilo. Na prknech tato hra asi určitě působí jinak, ale ve filmu je ta divadelnost většinou na škodu.

plakát

Nemilosrdný čas (1957) 

Michael Redgrave coby zoufalý otec a vyléčený alkoholik, se snaží během jednoho dne očistit jméno svého syna, který má být popraven za vraždu svojí přítelkyně, kterou nespáchal. Zatímco mu čas běží pod rukama a poprava se blíží, nedaří se mu najít žádný konkrétní důkaz a začíná znovu propadat svojí závislosti. Tématicky to bylo velice dobré. Závěr měl sílu, ale bohužel jinak to byla trochu zdlouhavá, ukecaná podívaná s místy dost přehrávajícími herci.

plakát

Julie (1956) 

Doris Day prchá před psychopatickým manželem, o kterém právě zjistila, že zavraždil jejího předchozího manžela, aby se s ní mohl sám oženit. Velmi kvalitní a napínavá záležitost. Za finále v letadle musím ještě jednu hvězdu přidat, takže plný počet.

plakát

Rope of Sand (1949) 

Velmi povedený hvězdně obsazený dobrodružný noir z Jižní Afriky o pomstě a diamantech.

plakát

The Lost Hours (1952) 

Americký pilot Paul dorazí do Londýna na sraz svojí staré party z RAF. Během večírku se s jedním z nich popere a jeho sok je o několik hodin později nalezen u sebe doma zavražděn. Paul se odpoledne probere a zjistí, že si vůbec nic nepamatuje, i když měl jen dva drinky. S pomocí své snoubenky se potom snaží očistit svoje jméno. __ Britové noiry o mužích obviněných zvraždy, co se na vlastní pěst snaží očistit, rozhodně umějí.

plakát

Violence (1947) 

3,5 Snímek o tajném vyšetřování spolku United Defenders, společnosti, která oficiálně bojuje za práva válečných veteránů, ale ve skutečnosti se jedná o zločineckou organizaci. __ Nebylo to špatný, hlavní hrdinové byli docela zábavní. Slabší čtyři hvězdy.

plakát

Unmasked (1950) 

Raymond Burr hraje nelítostného novináře, který zavraždí svou milenku a pak se pomocí svého sloupku snaží svalit vinu na jejího manžela. __ Jedná se o hodinové béčko, které sice není nijak zvlášť výjimečné, ale díky své délce má docela spád a nenudí.

plakát

The Man Who Died Twice (1958) 

Průměrný sedmdesátiminutový film od studia Republic, kde se v hlavní ženské roli objeví česká herečka Věra Ralston-Hrubá.

plakát

Why Must I Die? (1960) 

Velice solidní a atmosférické béčko o ženě, která je křivě obviněna z vraždy a odsouzena k smrti. Do poslední minuty drží napětí a závěr je celkem překvapivý.