Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 459)

plakát

Sedmý syn (2014) 

Nemastné neslané fantasy s bolestně nevyužitými vedlejšími záporáky.

plakát

Flash (2014) (seriál) 

The CW vytasilo další komiksový trumf. Flash je odlehčenou zábavnou podívanou, která se nebojí humoru, nabízí sympatické dobře obsazené postavy, velmi slušné triky i fungující ústřední dějovou linii. Ne vše je ideální, někteří zloduchové by si zasloužili více propracovat a seriál se snaží občas až moc "dojit" z diváka emoce, ale to jsou drobnosti, se kterými se dá bez problémů smířit. 7/10

plakát

Ztracená archa (2015) (seriál) 

Dig rozhodně není seriálem, u kterého si člověk odpočine a oddechne. Na diváka jsou kladeny poměrně vysoké nároky. Ať už jde o znalost náboženské tématiky, tak o pozorné sledování i zdánlivě nedůležitých detailů. Spletitost příběhu a pomalejší rozjezd mohou někoho odradit, ale kdo u seriálu vydrží, určitě si ho užije. Je napínavý, příjemně obsazený a atmosférický.

plakát

Tajnosti a lži (2015) (seriál) 

Překvapivě povedený thrillerový seriál. Je sice zřejmé, že zápletka je příliš strohá na deset dílů, takže prvních pár epizod je poněkud absurdních (pracuje se podle stejného receptu - hlavní hrdina obviní někoho z okolí a jak se ukáže, sousedé skrývají mnohem více, než by se mohlo zdát), ale po pár epizodách si seriál uvědomí, kterým se vydat směrem a stane se z něj napínavá podívaná s pár překvapivými zvraty. 7/10 P. S.: Ryan herecky docela vyspěl. Pamatuji si ho jako teenagerovský sexsymbol a on mám chlapec umí i hrát.

plakát

Poslední chlap na Zemi (2015) (seriál) 

Začalo to nadějně, velmi nadějně. Bylo ale jasné, že tvůrcům námět o "posledním muži na Zemi" nevystačí na třináct dílů. A tak začali přivádět na scénu jednu novou postavu za druhou. Některé z nich sice nejsou napsány špatně, ale většinou poslouží jen k tomu, aby se ústřední hrdina choval jako nesnesitelné pako. Stále se tak opakuje podobná zápletka a po čase už to jednoduše není vtipné. Mohl to být hodně zábavný seriál, ale vyklubala se z toho jen průměrná podívaná s možná až příliš nesympatickým hlavním hrdinou.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Avengers: Age of Ultron vsadili na populární "temnější pojetí". A je dost sporné, jestli to byl dobrý krok. Právě nadhled hodně pomohl prvnímu dílu, aby překonal konkurenční projekty. V Age of Ultron byl ale utlumen (naštěstí zůstalo rýpání ze strany členů týmu). Důvod je prozaický, film chce působit osudověji a dospěleji. K tomu by byl ale potřeba komplexnější scénář, který by šel víc do hloubky. Trefou do černého není ani akce. Je jí sice pořádná porce, ale místy je dost nepřehledná a zapamatovatelné jsou možná tak dvě tři scény, což je dost málo. Ale není tak zle. Dynamika a chemie týmu stále fungují, postranní dějové linie několika postav jsou prezentovány lákavě, někteří nováčci zaujmou a triky dopadly docela dobře. Divákovi se tak dostane vcelku zábavný, ovšem ve většině ohledů standardní blockbuster, kterých se každý rok objeví několik. Jakkoliv to zní jako klišé, tak nezbývá než pronést okřídlené "Čekal jsem víc".

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Spíše než klasická komiksová podívaná jde o akční thriller s komiksovými prvky. Atmosféra je hutná, díky pocitu bezmoci a všudypřítomné temnotě, která je jen občas rozbourána odlehčenými momenty, ve kterých figurují především Foggy (který se nakonec ukázal být mnohem zábavnější, než jsem čekal) a Karen. Akční scény jsou propracované (škoda, že se někdy spoléhá na závěsná lana), příběh je zajímavý, flashbacky nejsou jen "vatou", nechybí ani slušná porce brutality a samozřejmostí je mnoho odkazů na komiksy a další projekty od Marvelu. Největším kladem je, ale bezesporu obsazení. Nejvýraznější je samozřejmě Vincent D´Onofrio, ale mým favoritem je Charlie Cox, jehož civilní herectví a charisma z něj dělají dokonalého Matta Murdocka. 9/10

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Pár věcí by bylo potřeba dopilovat. Ubrat na patriotismu (a to hodně), pohlídat si nelogičnosti, kterých je docela dost a přidat trochu nadhledu. Ale i tak je to hodně zábavná nekompromisní řezničina, u které mozek nedostane skoro žádnou krmi, ale oči si užijí do sytosti.

plakát

Olymp - Zkáza Bohů (2015) (seriál) 

Nevýrazného herecké obsazení, extrémně laciný vzhled (a to i na poměry Syfy) a nezáměrně úsměvné dialogy, to mi nejvíce utkvělo v paměti po zhlédnutí prvního dílu. A druhému šanci nedám. Na to mám řeckou mytologii až moc rád.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Já téhle sérii prostě nemůžu přijít na chuť. Je pro mě prostě hrozně unylá, jinak se to říct nedá. Rádoby heroické proslovy, nudný milostný trojúhelník, průměrná a nezáživná akce, snad jen hudba stojí za zmínku.