Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (606)

plakát

Květ pouště (2009) 

Kritici na ČSFD evidentně hodnotí námět filmu místo filmu samotného. Věřím tomu, že předloha a příběh Waris je opravdu důležitý a působivý. Nicméně, Sherry Horrorman není absolutně způsobilá uchopit takové závažné téma. Na to je třeba skutečný mistr a už jen nepochopení tohoto faktu činí z filmu řádnou sračku. Začátek, který měl zřejmě ukázat tvrdý život v Somálsku, vypadá jako vysněný ráj. Pak nastává jakési nesrozumitelné přesouvání hlavní hrdinky do Evropy. Následuje karikatura západní civilizace, pravděpodobně komediálně laděná, a k vážnosti tématu dost nevhodně. Pak je to catwalk klip a nakonec hezký projev Liyi Kebede. Ten by samotný stačil, pokud by se orámoval titulky před a po, tak dám 5*

plakát

Koleje osudu (2013) 

Více takových železničních nadšenců. Firth je výbornej, to neukázané mučení je brnkání na napjatou psychologickou strunku, pak ukázané, to už je metalový riff.

plakát

Švýcarák (2016) 

Není to nejdokonalejší film ve svém žánru, ale tu originalitu musím ocenit. Navíc některé scény jsou opravdu dobře udělané, má to spád, pořád se objevují nové zápletky a překvapení. Občas je to hodně přes čáru toho, co je považováno za vhodné. Člověk místy neví, zda se má smát, nebo plakat, zda je to dobré nebo trapné. Za mě spíš víc vtipné a dobré.

plakát

Institut Benjamenta (1995) odpad!

Nesnesitelná pseudoumělecká patlanina, která se dá dokoukat pouze v akutním stadiu psychopatie. Opravdu nevěřím, že zdejší pošuci, co dali nejlepší možné hodnocení, to neudělali jako zlý vtip, aby nalákali ostatní nebožáky.

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Čím víc jsou obě holky ve větší bryndě, tím více z nich padá tíha obyčejného života, který se bohužel jen málo kdy vydaří podle snů. Osvobodí se každá od těch svých sraček a pout a ejhle, sympatické antihrdinky jsou ještě víc k sežrání. Celý proces pokračuje a díky skvěle zahraným rolím si opravdu děvčata oblíbíme, čím víc "zločinů" spáchají, tím víc nevinné nám připadají.

plakát

The Punisher (2017) (seriál) 

Pár hezkých, rodinných scén, kdy skřípe ksicht o rozbité zrcadlo nebo se tluče pěstí do hlavy tak dlouho, dokud z ní není hakisak. Nespočet nervy drásajících horrorových scén, kdy se usmátá dobroserka ještě zaživa culí na svého Puníka, co si domů odskočil odpočinout od poprav v Afghanistánu. Veteráni jsou zde do jednoho totální magoři, kteří se vyšinuli a mimo válečnou zónu nemají co pohledávat. Do toho slušná práce městské policie. Tím chvála končí. Bohužel, seriál vyznívá chudě, jako by kromě kontrastu násilí/rodinka, hodnej Puník/zlej Puník neměl co nabídnout. Kdyby třeba Puník při zátahu na lumpy pokosil partičku dětí, hned by zápletka byla zajímavější. Ale to ne, raději se pořád bude vzdávat, zahazovat zbraně a vydávat se jako rukojmí. Hodnej strejda Puník, tak jak ho nechceme.

plakát

Iron Fist (2017) (seriál) 

Iron Fist někdo blbě přeložil jako "neurotický hňup, co neumí ovládat svou svítící pěstičku a když už se mu zapne, tak si jí někdo zlej strčí do prdele". Výcvik v pohoří Khun-lun bylo zřejmě zaměřeno na něco jiného, než psychiku bojovníka. Tam totiž nedošlo k žádnému posunu a Danny je vlastně adolescent, který neví, co se životem a se svou pěstičkou. Ještě, že je tu rodina Meachumů, kteří jakž takž vytvořili divácky snesitelné podhoubí.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Celé toto veledílo drží na svých ramenou Anthony Hopkins, a to proto, že i když mu do scénáře napíšou nějaký totální průjem, dokáže jej zahustit svým hereckým talentem. To se bohužel nedá říci o dvou mrkacích panenkách - Bredě Pittové a Claire Forlani. Jsou to sice holky hezký, ale do rolí se nehodí. Hodí se do softporna, ne do normální kinematografie. Zejména Claire Forlani je tak zoufalá herečka, že mě při pohledu na ní bolí celý obličej. Neustálé cukání koutky, klopení zraku a mhouření očí je neskutečně otravné. To jí asi poradil nějaký herecký guru Jára a další guru Jára jí radil, jak si má lehnout, aby vyhrála casting. No, díky této osobě je film velké utrpení. Zbytek je solidní průměr, bohužel, film trpí neduhy 90. let, např. postelová scéna je opravdu pekelná. Celkově je škoda, že příběh je tak polopatický a že se veledílo bere tak vážně. Jako komedie (s jinými herci) by to mohlo být vynikající. Takhle je to pro sentimentální stárnoucí páry a slepice, krůty ba i perličky, co tají při pohledu na mrkací panenky v oblecích.

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Pár gagů se povedlo - např. charakterní americký prezident, nebo scéna se zaváděním futuristického děložního čípku. Zbytek je však znakem úpadku lidstva. Ty digitální scény s lidmi v klecích apod.- prostě trapné, nevtipné a otravné. Všechny ty futro retro technologie jsou tak hovadské, že jsem měl chuť nachcat si na tablet a poškrábat si svůj předražený mobil. Hlavní "kingsman" Eggsy je vlastně docela buranskej teenager, nemá styl a není to ani ten anglický teenager, jak bych si představoval. A tak celkově všichni Kingsmani jsou jako dámy, které rády vyrazí na nákup, jen místo sukní a dortů si koupí oblek a whisky(ey).

plakát

Wonder Woman (2017) 

Gal Gadot je opravdu ošklivá pani. Hodí se tak akorát do poblbaně nepodařeného digi salátu, korunovaného skutečně megastupidním soubojem. Klasická DC demence.