Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer 2
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (182)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Konečně přišla poslední součástka velkého Marvel/Netflix projektu Defenders. A byl jsem na ní zvědav, stejně jako na všechny části předtím. Nebylo to sice očekávání tak velké, že bych nemohl dospat dne, kdy se začne vysílat, ale věděl jsem, že tohle na mém watchlistu prostě místo mít bude. Takže jsem přišel večer z práce, naladil první díl a nechal se bavit. Když jsem ho dosledoval, tak mě zajímalo, co na to říkají ostatní a zvídavě se podíval na zahraniční recenze, které Iron Fist trhají na kusy... Až jsem se zarazil a zauvažoval, jestli jsme opravdu viděli ten samý seriál. Komiks neznám a origin nezní nijak zajímavě - bílej boháč se na pár let ztratí a pak se vrátí do svého města, aby pomocí nově nabitých sil bojoval na straně dobra. To už jsem párkrát slyšel, ale nevadí mi to. Danny Rand je pro mě úplně neznámá postava a v pilotu mám možnost se s ním setkat úplně poprvé. A musím říct, že na mě působí vcelku dobře až na to, že je často velmi naivní. Celkově považuji za velké plus obsazení. To je neokoukané, i když zároveň povědomé. Hlavně pro fanoušky Game of Thrones nebo Banshee. Osobně mě nejvíc bavila postava Colleen a pak Warda, u obou bych si přál větší prostor v další řadě. Navíc to podle mě má něco, co vás k obrazovce přilepí a naláká vás na sledování celé série. A to oceňuji, protože třeba Luke Cage to neměl. Pokud vás bavil libovolný (nebo všechny tři) předchozí kousek, který díky spolupráci Marvelu a Netflixu vznikl, tak doporučuji neváhat a pustit se i do tohohle... 2. série První série si odnesla velkou kritiku a tak se tvůrci zcela očividně snažili utlumit Dannyho a jeho naivitu. To se mi zamlouvalo, protože díky tomu dostala větší prostor Colleen, což jsem si přál. A mimochodem její linka (a hlavně bojové sekvence) jsou podle mě zajímavější než je tomu u Dannyho, alespoň v této sérii. Nejspíš neublížilo ani to, že se omezil počet epizod z 13 na 10. Navíc "nové postavy" Davos a Mary Walker jsou také příjemnou změnou oproti minulému záporákovi. Já se bavil a doufám, že podobně bude Marvel na Netflixu pokračovat. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Danny mě moc nepřesvědčil... Znám trochu Iron Fista z komixů a animovaných seriálů a zde je bohužel úplně jiná osoba. Začátek seděl, ale jak se seriál vyvíjel, bylo to horší a horší. Celá série by se dala shrnout jedním výkřikem: Proč spolu víc nemluví!!! Snad každý rozpor by se vyřešil jen tím, že by si lidi říkali, co se děje, z čeho mají obavy, v jakých kruzích se nacházejí, co plánují... Protože tam nikdo nikoho prakticky na začátku nechce ani podvést, prostě jen tím, že se tam neříkají fakt, přesvědčivé věty, tak se příběh vždy stočí do nějaké blbosti a Danny se třepe víc a víc, bohužel to ani nedotřepe do konce a série najednou skončí. Posledních 30 minut bylo urychlení a nacpání 2 dílů do pár finálních myšlenek, které nikomu nic neřekly... A tak parádně to začínalo. Danny byl opravdovým Iron Fistem. Do té doby, než se začal třepat, nikomu nevěřit, všechny podezřívat a klepat se. Pivo v konzervě bych mu na konci série rozhodně nesvěřil... Další poznatek: snad všichni ve městě (ať už je to barman nebo babička přecházející silnici) umí Kung Fu... VŠICHNI... Zklamání :-/ Ani ten bratr-sestra nebyli moc přesvědčiví. Samé příběhové díry, nesmyslná rozhodnutí. A ten bratr snad ještě horší jak Danny. @Sydonai to zhodnotil na 2 řádcích naprosto konkrétně. 40 % ()

Reklama

Mitin 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že David Wenham, jakožto Harold Meachum, byl jeden z mnou nejvíc nenáviděných záporáků. Fakt skvěle zahraný. Iron Fist má svoje mouchy, např. dialogy a blbost postav občas nezná hranic. Na druhou stranu, seriál diváka stále napíná, odhaluje další tajemství a tak jsem po každém díle hned musel vidět ten další. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Počtvrté a zase jinak, tohle se Marvelu s Netflixem fakt daří. Nicméně ani tentokrát nemůžu říct, že bych skákal do stropu nadšením. Zaprvé, ten seriál je strašně blbej. Logika dostává tak strašně na zadek, až to fakt není hezký. Zadruhé, dialogy v první polovině série (hlavně tedy první a druhý díl) jsou vyloženě na pěst. Rozsvícenou. No ale největší problém jsou postavy - nejen, že jich je zbytečně moc, zároveň se ale konstantně střídá jejich nevyužitost, takže pokaždé když se vrátí do hry, rozbijí předchozí sled událostí. Atmosféra díky tomu vůbec nedrží pohromadě a s výjimkou závěrečných dvou epizod, jsem byl při sledování neustále vytrháván z děje. O náhodném střídání motivací u poloviny z nich pak už raději ani nemluvím. Plus, mohli bychom přestat dělat to, že v devátém díle vždycky hodíme zpátečku a na dva díly se to pauzne, všichni se někam zašijou a prakticky nic se nestane? Je to už hrozně průhledný, což je jinak škoda, protože příběh jako takovej nebyl vůbec marnej. Ubrat na twistech a přidat flashbacky z tréninku, byl by možná ještě lepší. Plus postava Colleen Wing je hned po Elektře a Punisherovi zatím nejlepším vedlejším charakterem tohohle rozpínajícího se miniverza. Kolem a kolem je to prostě "jenom" fajn žánrovka s povedenou akční stránkou, zato ale mizerně obsazeným hlavním hrdinou, který ještě navíc polovinu seriálu ani moc netáhne. Jako rozšíření světa nakousnutého v Daredevilovi je to OK, před Defenders asi i povinnost, řekl bych, přistoupit k tomu ale jako k samostatnému seriálu - hodnotil bych ještě o pár stupňů níž. Iron Fist - 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naivní pohledný blboun, kterého vychovali mniši kdesi v Himalájích, se chce pomstít za smrt rodičů, porazit Ruku a přinášet světu mír a lásku prostřednictvím zděděné splečnosti. Iron Fist je tak jednou z nejnudnějších marveláckcýh postav, s jakou jsem se dosud setkal. Pokulhává i houpačkové a špatně spasované zpracování, které se tvůrci snažili zamotat do nějaké sofistikované zápletky, ale příliš se jim to nedaří, čímž vznikají logické lapsy. Akce, která to mohla trochu zachránit, byla na můj vkus příliš pomalá a navíc mi připadalo, že se zodpovědní lidé nemohli rozhodnout, jestli tomu dát erkový rating nebo ne. Kočkopes tak vznikl i v tomto ohledu. A tak jediné, co se docela vydařilo, byl casting se serem Lorasem, Písečným hadem, Kurtem Bunkerem a dalšími, ale i přesto je Iron Fist zklamáním. 40% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Mary (Alice Eve) setře zamlžené zrcadlo, zůstane vidět pouze půlka jejího obličeje. Jde o odkaz o komiksovou podobu Typhoid Mary, kde má každou polovinu tváře jinak barevnou. (NiWi)
  • Claire Temple (Rosario Dawson) sa objavila doposiaľ vo všetkých marvelových seriáloch od Netflixu. (toi-toi)
  • V epizodě řekne Claire (Rosario Dawson) větu: „Trust me, our criminal justice system sucks.(„Věř mi, náš trestní systém nestojí za nic.). Tato věta je narážkou na předcházející seriál od Netflixu, Luke Cage (od r. 2016), kde byl hlavní hrdina neprávem odsouzen a kde hrála Claire Temple (Rosario Dawson) opět jednu z důležitých postav. (Koldyn)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama