Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Ženatý se závazky

Ženatý se závazky (1987)

Je to téměř čtvrtstoletí zpátky, co na nové televizi Fox začala řádit banda lidí, jež se bavila tím, že chtěla vytvořit antirodinný cynický seriál. Podařilo se to snad na tisíc procent. Nemám problém s novějšími díly. Musí se to sledovat postupně, aby člověk zaznamenal jakýsi pokřivený takzvaný rozvoj postav. Velice mě baví díl v první sérii, kdy rodina zdědí šek a jde na večeři. Stejně tak se bavím i u jednoho z posledních, kdy Al prodá duši ďáblu a co by Obouvák Bunda dovede Chicago do Superbowlu. A i když někdy scénarisi sáhli vedle ( Sedma ), stále víc převažují kladné aspekty jako Dodge, Budova nadrženost, Bundovské prokletí, No Madam či Jiggly Room. Pro mě je to prostě nejlepší sitcom všech dob, snad i proto, že narozdíl od jeho kolegů se nesnaží lidem podsouvat ten trapný moral Patricka Duffyho.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Nevím, co bych měl komentovat. Simpsonovi jsou nej a obdivuju lidi, že dokáží vymýšlet nové a nové série, když postavy jsou pořád stejné.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Jasných pět hvězd pro seriál, který nemá a možná ani nebude mít obdoby. Vložené prachy jsou vidět opravdu všude. Když jsem viděl první bojovou scénu ( výsadek v Normandii ), tak mi jen spadla čelist. Ze začátku jsem sice nevěděl, která postava je která. Ale časem jsem je rozeznáva a postupně zamiloval. Nejvíc asi vojína "blba" Malarkeyho a četaře Liptona, jenž svým skromným a nenápadným vystupováním podržel celou rotu v bitvě o výběžek. Ani David Schwimmer mi v roli kapitána Sobela nepřipadal tak směšný, navzdory mému přesvědčení že takoví seriáloví herci by měli brát nějakou doživotní rentu. Možná někomu chybělo více akce a více bojů. Válka však není jen boj. Válka je v hlavě i když se nebojuje.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Výborný seriál, téměř bezchybnatý. Pro mě určitě to nejlepší co Britové natočili. Každá další série přináší nové nápady. A série poslední z vězeňského prostředí je absolutně vynikající. Výborné epizodní i vedlejší role ( Legie, Eso Rimmer, Baxter ..........atd.). Skvělý humor, vtipy, historky..... prostě špička.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Komediální seriál z válečného prostředí je dost odvážné téma, ale tvůrci ho udělali asi jak nejlépe mohli. V seriálu se nezesměšńuje nic kromě armády. Důstojnost lidského života zůstala zachována. škoda těch tzv. dojemných dílů, na můj vkus jich tam bylo moc.

Přátelé

Přátelé (1994)

Musel jsem to zvednout, protože se tomu pořád směju a pořád mě to baví. Tahle parta opravdu ovlivnila životní styl celé jedné generace aniž by se o to sama pokoušela. Největší mazák je Joey.

Dva a půl chlapa

Dva a půl chlapa (2003)

Všimněte si jakej je ten Charlie grázl a vždycky mu vše projde. Zatímco Alan se snaží poctivě vytvářet hodnoty a chce být svému synovi dobrým otcem. Avšak kterou postavu máte raději? Samozřejmě Charlieho, protože to jakou dává Alanovi sodu jenom tím že existuje je neskutečně zábavné i po šesti sezónách. Po dalších šesti sezónách musím říct, že to bez Charlieho skutečně upadá. I když se Alan držel, jak to šlo, tak mu nakonec vzali i Jakea a scénaristé zahájili soutěž, kdo vymyslí větší pitomost. Nakonec vše záchránila závěrečná epizoda, kde si tvůrci dokázali udělat srandu i sami ze sebe.

Griffinovi

Griffinovi (1999)

Narozdíl od Futuramy tohle plně těží ze svého potenciálu. Dokonce ho možná i převyšuje. Nejchytřejší z rodiny je mluvící pes, Stewieho lehce úchylný výraz vždy pobaví a Peter .............. ten by třeba znásilnil malé dítě, kdyby mu to zaručilo zábavu. K tomu všemu se často přimíchávají dost nekorektní parodie. Ne pro každého, ale mě to baví.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Před lety, kdy jsem býval ještě puberťák mě tenhle seriál absolutně chytil. Teď mě ještě puberta nepustila a já se s chutí podívám na některé díly. Do jisté míry je to i geniální.

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Geniální. Rick Sanchez dává skutečný obraz vědci, který je ve filmografii růžově zobrazován jako milý a přátelský Dr. Emmet Brown. Takový obraz je zcela mylný a z postavy Ricka sálá zanedbaná hygiena, slabá sociální inteligence a náklonnost k návykovým látkám. To vše je servírováno v seriálu, který neskutečně baví, hláškuje a sám se rozvíjí.