Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Příjemný film, dobře se na to dívá a má to moc pěknou, kouzelnou atmosféru. Pro mě tento film znamenal vstup do světa Harry Pottera, až po shlédnutí jsem si přečetla knížky. Takže míň než 3 hvězdy dát nemůžu už jen kvůli sentimentu, který se pro mě k němu váže. A samozřejmě - Alan Rickman, který stojí za pět hvězd sám o sobě!

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

První série brilantní, zbylé už poněkud zbytečné a vyčpělé. Obzvláště mě otravovalo, jak mu pořád někdo šel po krku. To Američani skutečně nedokážou přenést přes srdce, že by projednou byl hrdinou asociální psychopat? Musí ho scénáristé neustále "trestat" tím, že mu za zadkem pořád a pořád slídí nějakej polda? Ze strany Michaela C. Halla skvelé herectví, postavy jsou také vykresleny velice zdařile .

plakát

Stav beztíže (2009) (seriál) 

Hodně, hodně, hodně mě naštvali, že stopli natáčení..

plakát

Angel (1999) (seriál) 

Slušně se na to kouká.

plakát

Bostonská střední (2000) (seriál) 

Krásná ukázka amerického myšlení, americké morálky a amerických ideálů, které skrze evropskou optiku vyznívají naprosto zrůdně. Člověk se nad tím slušně zamyslí.

plakát

Pošli to dál (2000) 

Iritující slátanina, která se snaží být najednou 3 žánry, člověk by si myslel, že se tvůrci nedokázali dohodnout, co to vlastně točí a tak tam pro jistotu nacpali ode každého trochu.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Paráda, konečně Yates opustil hru s filtrama a natočil skvělý film. Tentokrát víc než na tricích to stojí na hercích, kteří udělali viditelný posun, zejména Radcliffe, který dozrál ve velice charismatického a moc dobrého herce. Atmosféra skvělá, z postav cítíte, že to, co se jim teď děje, není žádné hraní si na dětské hrdiny, ale holý boj o přežití lidí, kteří jsou dospělí, zralí a zoufalí. Ovšem tu patetickou Dobbyho řeč a lá "freeman" na konci si fakt mohli odpustit..

plakát

Agora (2009) 

Dlouho jsem zvazovala, jestli si tato slatanina zaslouzi alespon tu jednu hvezdu, ale nakonec jsem usoudila, ze to mohlo byt jeste o neco malo horsi. Film bez koherentniho pribehu, rozplizly, nezajimavy, bez klimaxu. Klimax se v pribezich vyskytuje proto, aby nim bylo neco receno. Pokud jim v tomto filmu mela byt zaverecna scena, tak skutecne nechapu, co mi chtelo byt receno. Ze krestane jsou spatni? Stejne spatni jako dnes extremisticti muslimove? Ze vsechny nabozenstvi ve sve radikalni podobe jsou stejne znicujici? Anebo po mne snad nekdo chtel, abych s napetim sledovala, jak ta chytra holcina objevi elipsu? Ja chapu, ze v tehdejsich dobach o spouste veci nemeli a ani nemohli mit poneti, ale tvurci nemuzou od dnesniho divaka cekat, ze bude to "nove" objevovat se stejnou dychtivosti jako filmovy hrdina. On ani nemuze, stejne jako hrdina nemuze znat to, co zna divak. Anebo to vlastne cely bylo o zakazane lasce, ktera vrcholi smrti? no vida, nakonec si je z ceho vybrat, ovsem jedna moznost je horsi a plossi nez druha. A ta elipsa, kterou spatrila na konci v momentu smrti, to si snad uz scenariste delali srandu..

plakát

Pozdní sběr (2009) 

Geniální důkaz toho, že Švédové mají dokonalý, byť naprosto zvrácený smysl pro humor :-)

plakát

Devil (2001) 

Ano, po tomhle definitivně přestávám věřit v umělecký um a know-how Guillerma del Toro. Taková nuda a tolik klišé zaráz, to se jen tak nevidí.