Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (102)

plakát

Requiem za sen (2000) 

Musím říct, že tohle byl můj nejsilnější filmový zážitek doteď. Nabušený emocemi v tísnivé atmosféře. Kousek po kousku nás přesunuje k neskutečně špatnému konci. Vidím bezbrannost, bezradnost a beznadějnost. Ještě teď to rozdýchávám.

plakát

Walk the Line (2005) 

Líbilo se mi, že je tu vykreslen pouze pohled do jeho soukromí a jen občasné prolínání jeho neuvěřitelné kariéry, při čemž ho znali lidé daleko za horama. Dostal mě i výkon Joaquina, kdy jeho zkřivená tvář působí k Johnnové téměř bezchybně. Nezapomenutelný zpěvák si prostě pět zářivých hvězd zaslouží - jen pro Vás, pane Cashi.

plakát

Pan Včelka (2007) 

Miluju tu lehkost podání, ten jeho šarm, ten humor. To je nejlepší animovaná oddychovka, kterou si mohu přát.

plakát

Nebeští jezdci (1968) 

Poutavý příběh odehrávající se na pozadí ''letadel''. Skvělý výkon Hrzána, který mi znovu dokázal, že mě nedokáže jenom bavit, ale také rozlítosnit. Pes se mi tu zdá jako malý úkaz toho, že i ve válce se dá někoho ctít a milovat. Konec ''drastický'', přesto D-O-K-O-N-A-L-Ý.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Chudý snílek hledající svojí lásku, Latiku. Přeslazený konec je skvělé zakončení dojemného příběhu odvíjejícího se na pozadí leckde známé hry Chcete bý milionářem?. Opravdu rozkošný příběh, při kterém se nemůžete mračit, ale ani smát.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Podivuhodný příběh, který dostane i největšího podívína. Skvělé zamaskování, skvělý Brad Pitt a ještě skvělejší Cate. Neuvěřitelný příběh podaný tak, že už se nebojíte věřit na zázraky. Při této nenudné spušti si i dovolím přehlédnout příliš dojemný konec, který když se to vezme kolem a kole, je vlastně docela i chlouba filmu. Pro mě: filmový zážitek, který jen tak nepomine.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Tak tohle byl pro mě tak obrovský filmový zážitek, že prostě musím říct, že u mě předčil i Forresta Gumpa a o kousíček i ''Sawsank''. Zaměřovala jsem se na postavy Ch. Lloyda, Danny DeVita a samozřejmě Jacka Nicholsona. Zážitek to byl neuvěřitelný, a proto tento snímek shledávám za neskutečně ÚŽASNÝ.

plakát

Swingtime (2007) (TV film) 

Tenhle film mě nestačil postrašit horším hodnocením, ani ničím podobným. Jednoduše beseda udělá své, a tenhle film rozhodně stál za to otlačené pozadí. A bratři Dlouzí také podávali skvělé výkony, i když přes ten poutavý, strašný (nemyšleno jako špatně napsaný) a drastický příběh to někdo mohl jen tak přejít. Pět hvězdiček, oh díky, besedo.

plakát

Surfaři (2007) 

Viděla jsem tento film v angličtině, bez titulků... I když jsem si leckdy musela domýšlet, co se myslí, nebere mi to dojem, že je to opravdu skvělý film. Zapisuje se do filmů mého žebříčku na přední místa. Skvělý zážitek :)