Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (19)

plakát

Kazatel (2011) 

Po filmu Legie jsem od stejného režisera nic moc nečekal i když námět opět vypadal cool. Byl jsem tedy nakonec mile překvapen - výsledek je slušný. Akční scény nestojí za moc, ale celková atmosféra světa - něco mezi Šíleným Maxem a kovbojkou s Eatswoodem - je povedená. Pár epických záběrů a fajn zpomalovaček potrhuje dobrý vizuál. Paul Bettany jako "kněz" odvádí slušný standard (pořád jsem vzpomínal na jeho postavu v Šifře mistřa Leonarda) a škode jen, že je Karl Urban je jako záporák zcela nevýrazný. Takže nakonec slušný standard.

plakát

Ohnivé ulice (1984) 

Příběh se dá sice shrnout do jedné věty, ale nevadí to, protože celé je to o pocitu Tenhle film je pro mě jako 80 minut dlouhý videoklip plný fantasticky temné atmosféry, cool záběrů a naprosto skvělé hudby. A závěrečný song mě opravdu dostal. Ten bych mohl poslouchat hodiny dokola.

plakát

Dantovské peklo (2010) 

Animák volně inspirovaný Božskou komedií se dá shrnout do věty: Jak fanatický křižák za svou láskou do pekla šel a vše co mohl tam pobil.

plakát

Království prstenu (2004) (TV film) 

Tenhle film byl pro mě příjemné překvapení. Moc jsem od něj nečekal, ale jde o velmi dobré zpracování staré legendy o pokladu Niebelungů. Triky na telvizní film slušné, dobrá hudba a povedené herecké obsazení, zvlášť obě hlavní ženské postavy jsou výborné.

plakát

Skóruj! (2007) 

Nakonec po chvilce rozmýšlení zda dvě nebo tři hvězdy jsem dal 3. Hodně mě bavilo podání stolního tenisu jako akčního a žřivotu nebzpečného sportu. Takový Krvavý sport, kde místo kopů lítají ping pongvé míčky. Škoda těch trapných vtipů, které to schazují o třídu níž, tenhle námět mel na víc.

plakát

Světová invaze (2011) 

Akční vypalovačka, která mě pobavila. O děj a dialogy moc nejde a některé scény vyvolají nechtěný smích. Ale to hlavní jsou akční scény a ty jednoznačně stojí za to. Člověk má zase jednou pocit, že amíci dokážou nakopat komukoliv - i šmejdu z vesmíru.

plakát

Rallye smrti (2008) 

Opravdu povedné akční "béčko", které pobaví. Statham je "cool" a akční scény dobré.

plakát

Kat: Válečná zóna (2008) 

Největší plus jsou slušné akční scény s příjemnou dávkou brutality a Ray Stevenson, který na Punishera typově sedí. Hlavní záporák jako vystřižený z Batmana (scena se sundáváním obvazů po operaci obličeje je skoro kopie) je pro mě největší slabina a působil spíš směšně než děsivě. Celkově asi nejlepší znázornění Punishera ve filmu, ale na komiksy stále nemá.

plakát

Repo Men (2010) 

Dvě dobré akční sekvence a zajímavá vize trochu jiného světa medicíny. Dobře to charakterizuje rozmluva, kde se probírá jaké mám náhradní orgány. Zní to jako když se dnes probírá značka aut či oblečení. Z toho člověka až mrazí. Jinak příběh o procitnutí "zabijáka" a sluhy systému tu už byl mnohokrát. Duo Law a Whitaker odvádí solidní výkon.

plakát

Zelená zóna (2010) 

Po profesní stránce výborně zvládnuté dílo, výborné akční sekvence a vše vypadá realisticky. I když víte od začátku jak to dopadne, film nepostrádá napětí.