Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (259)

plakát

Babadook (2014) 

Wau! Tak to byl Horor s velkým H. Fakt se mi dlouho nestalo, abych měl husinu po většinu filmu. Jó, takovej nezvládnutej animus, s tím neni žádná prdel.

plakát

Dračí doupě 2 (2005) 

No, po děsivý jednotce jsem si někdy před deseti lety pustil dvojku. A byl jsem příjemně překvapenej, že je to docela dobrý. A teď jsem dostal chuť na nějaký nenáročný fantasy, tak jsem se rozhodl pustit si jí znova. No, už to tak dobrý nebylo. Spíš docela špatný. Prostě je to ten typ filmu, kterej když vidět, tak jen jednou. A ideálně trochu pod vlivem. Neb další moudro, ke kterému jsem u toho dospěl, je, že přestat chlastat a hulit podobným filmům neprospývá.

plakát

Bledý jezdec (1985) 

Je to sice z Eastwoodovejch filmů spíš takovej slabší, ale přesto na mě fungoval výborně. Je to sice předvídatelný, stručný jak jazykově (o ukecaný pistolníky nikdo nestojí) tak dějově (na nějaký flashbacky z minulosti jsem byl sice zvědavej, ale nakonec jsem byl rád, že na ně nedošlo - stačí náznak, že taková minulost byla) a etický moudra pěkně na úrovni westernový pohádky. Nádhera, prostě Clint...

plakát

Lady Death (2004) 

V podstatě standardní akční animák, v němž vyčnívá pouze pohledná (a prsatá) hlavní hrdinka, příjemné prostředí pekla s houfem nejrůznějších démonů a-la Diablo a celkem slušné akční scény. Nenadchne ani neurazí.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Za mě teda jedna z nejvtipnějších komedií za hodně dlouhou dobu. A současně teda taky jedna z nejošklivějších. Vůbec se nedivím, pokud z projekcí lidi znechuceně odcházeli - tohle není film pro mainstreamový publikum, ale pro fajnšmekry. A musím říct, že nástup do exploitation/serial killer vod se Trierovi velice vydařil. Znalci žánru budou nadšení, neznalci znechucení. A tak to má být.

plakát

The Whisperer in Darkness (2011) 

Vzpomínám si, že když jsem jako malej četl tuhle povídku, tak jsem byl pěkně vyklepanej. To tady jaksi moc nefunguje. Jednak už nejsem malej a navíc sugestivnost povídky (jak si tak vzpomínám) ležela především v její dopisové formě. A ta tu požitá není, krom základních dějových informací. A podstatná část filmu se odehrává tam, kde povídka už skončila. Nicméně to nevadí. Není to strašidelný, svým způsobem je to spíš trošku vtipný sci-fi. Ale snaha o vystihnutí Lovecraftovský atmosféry tu je a to je pro mě důležitý. Pro nefanoušky Lovecrafta asi nezajímavý, pro mě docela fajn a lehkej nadprůměr.

plakát

Uteč (2017) 

Hmm, určitě to není špatnej film, minimálně je moc dobře zahranej. Bohužel mě v něm ale vůbec nic nepřekvapilo a vlastně jsem se až trochu nudil v očekávání něčeho, co nepřišlo. V podstatě něco mezi Stepford Wives a Being John Malkovich zalitý aktuální US nigga tématikou. Ale jak píšu, zahraný to bylo dobře a možná se na to ještě někdy kouknu se zaměřením výhradně na tento aspekt, kdy už nebudu naivně předpokládat něco neotřelýho a napínavýho.

plakát

Jason X (2001) 

Ježíš, to bylo hrozně špatný. Hloupý a až bych řekl retardovaný. Na druhou stranu, jako komedie to funguje docela obstojně a myslím, že je to přesně jeden z těch filmů vhodných k přežití kocoviny. Kdo je připraven, není překvapen.

plakát

Sviňák (2013) 

Tak konečně mě zas po dlouhý době nějakej film vyloženě potěšil. Knížku jsem četl někdy před patnácti až osmnácti lety, takže si z ní moc už moc nepamatuju. Snad jen, že je to v podstatě takovej naturalismus 20. století, zábavný (i když místama dost nepříjemný, ale to mi nikdy nevadilo), leč místama jsem se tím musel dost prokousávat. Oproti tomu film pěkně sviští v zábavným trainspotting stylu. Což teda znamená, že oproti knížce tam dost věcí chybí (hlavně ta naturalistická rovina), což ale chápu, protože by to ztratilo švih. Kdo má chuť na vtipnou sondu do života a úpadku svinský mrdky, doporučuju.

plakát

Mládež s otazníkem (1988) 

Jasně, je to komoušskej dokument. A právě proto je to tak zábavný, přece to snad někdo nechce brát moc vážně. Co by jste taky čekali jinýho? Už první věta "Žijí mezi námi." dává tušit, jak to bude vypadat. Z dnešního pohledu to popisuje spíš tehdejší společnost než pankáče.Jste li schopný na to koukat s nadhledem, určitě se dobře pobavíte.