Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komedie. Bezduchý, ale nesmírně záživný slasher - jedna radost. Jako stupidní hovadina film úspěšně graduje až k samému 'to si snad děláte prdel' konci. Jenže o to vůbec nejde, čekáte snad od desátého dílu v sérii vyvražďovaček nějaký oduševnělý zážitek? Tohle je celé o zábavě, možná až trochu o parodii celého žánru. Vážně nevím v čem je problém, proč si s postavou Jasona trochu nepohrát, v téhle fázi už beztak neměl co ztratit... Jinak musím pochválit dobré vraždy, zejména tu spacákovou. [P.S. - tento díl byl před x lety vůbec prvním, který jsem viděl, takže je v tom zřejmě i trocha nostalgie - každopádně ho ale stále považuju za dobrý, i v rámci komplet série] ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Tak oproti tomuto je aj nový remake Piatok 13-teho geniálnou vyvraždovačkou. Čo to má znamenať? Keď už nie je nijaký námet o Jasonovi tak ho jednoducho vyšleme do vesmíru, veď ono to vlastne nejako dopadne. A dopadlo, Jason na konci umrel. Alebo nie? Keďže je to tak premárnený film nemá zmysel sa nad tým ani zamýšľať, Jason patrí na zem a nie do raketoplánu a takýto osud by mu určite neprial ani sám Freddy Krueger. ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

ten nezmar jason vorhees je zase zpatky! a nebojte se, je to porad ten stary dobry jason, jen nedavate chvili pozor a uz mate zarazenou sekyru v hlave. opravdu k popukani, tedy hlavne pro jasona, protoze ten si s zadnym zranenim nedela problem. nesmrtelnost se hodi, zvlast pro masoveho zabijaka. tentokrat to na nej zkousi s mrazakem, takze se pan vorhees mensim nedopatrenim ocitne o nekolik stoleti dopredu, kdy uz matka zeme prdi do kytek a vsechno dulezite se odehrava v kosmu. jasonova maska, ktera pamatuje jeste sovetskou sbornou, mezitim prosla nekolika retrovlnami, ale je trochu ponicena od mrazu a granatometu, takze ke konci filmu dostane jason upgrade, ktery z neho udela uz opravdu vytvrdleho manika. a jasonova nova image je krome lexy doig a nekolika napaditych vrazd tim nejvetsim lakadlem, pokud nepocitam cameo davida cronenberga. na 10. dil je toho myslim vic nez dost. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Když v devítce Jason skončil v pekle,tak se děj přesune do roku 2010 a pak do vesmíru. Jde vidět,že Kane má jen trochu upravený účes,jinak jde poznat,že pod hokejovkou jde vidět,že je bez masky a rozříznuté oko,má jen zavřené. Tenhle díl řadím až po dvou letech natočený Freddy vs Jason. Tam Freddy oživí Jasona a tak může děj pokračovat do Jason X. Te´d k samotnému filmu. Je zábavný,vražd je dost a originální,zmrzlá hlava,vrták,rozseknutí na plů a další. Souboj s anroidkou,vylepšený Jason a jeho úplný konec. Docela krásné zničení a ukončení celé série. Pro mě však série pátků skončilo osmým dílem Jasonovou cestou na Manhattan,protože devítku bych bral do série,kdyby se vysvětlilo a ukázalo jak se znovu narodil,v osmičce z něj stalo mrtvé dítě a zůstal ve stoce na Manhattanu. Jako film je dobrý a Jason je opravdový sekáč. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Uprimne? Scenar je naprosto debilni, snaha vytriskat posledni mozne prachy z Jasona Vorheese (tedy jeste pred spojenim s Freddym - nutno rici, ze po filmove strance podstatne zdarilejsim) je naprosto evidentni. A za co ze davam ty tri hvezdy? Tento film totiz lze brat jako horor - pote by to bylo neco mezi odpadem a 1 hvezdou, ale pokud se na to podivate s vedomim, ze jde o cernohumornou hlaskarnu, tak nebudete zklamani + scena s dvema slecnama ve spacacich je pro me jeden ze tri NEJORIGINALNEJSICH a NEJVTIPNEJSICH zpusobu zabiti ve filmech vubec... P.S.: Oficialne bych tomu dal 3 hvezdy, ale davam 5 kvuli tomu silenemu mnozstvi "odpadu" od jinych uzivatelu... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • V japonském Tokiu měl snímek premiéru v pátek 13. září 2002. (Stocki)
  • Několik postav ve filmu je pojmenováno podle online přátel scenáristy Todda Farmera z online videohry "EverQuest" (1999). (Stocki)
  • První premiéru měl snímek 24. července 2001 v Německu na festivalu München Fantasy Filmfest. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama