Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (320)

plakát

Barbie (2023) 

sice barevné, ale i tak užvatlaná nuda. Pro mě zbytečný film, nicméně umím si představit, že kdyby mi bylo 13 a poprvé bych přemýšlel o genderové problematice... mohl bych ho hodnotit jako duchaplný (Barbie se s Kenem totiž vydají přes portál na zkušenou do lidského světa a inspirováni "jinou kulturou" pak spolu v Barbielandu svedou boj o matriarchát/patriarchát ..v závěru je pak spousta "úvah" kolem genderové identity). Objektivně tedy nemyslím, že jde o špatný film. Dospělému publiku ale doporučit nelze. (Miliarda USD na kontě je imho důsledkem zvědavosti lidí, jak je možné natočit hraný film o totálně nudné hračce.) 30%

plakát

The Mandalorian - Season 3 (2023) (série) 

před třetí řadou je především potřeba se podívat na Boba Fett od dílu 5 do konce, jinak to nebude dávat smysl (Mandalorian je vyloučený z klanu, Grogu je s ním, mají novou stíhačku....vše bez jakéhokoliv vysvětlení)

plakát

Bullet Train (2022) 

uff.. po tomhle filmu jsem byl unavenej smíchy (týká se tedy jen anglické verze). Sedělo mi zde vše, výborní herci, hlášky, akční scény, do toho na pozadí trocha té filozofie (mno, především parodie na pozitivní myšlení) ...prostě super.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) odpad!

dinosauři jsou všude. A lidí jsou tak přežraní, že už se je ani nesnaží lovit, spíš jen čekají, až se jim někdo omylem připlete na dosah tlamy. Stále je ale baví lidi lekat a ničit veškeré kovové konstrukce v jejich blízkosti. Z dálky se ohlašují cvrlikáním, na pozdrav zařvou, před útokem zařvou, když maj člověka v hrsti, zařvou, když jim uteče, zařvou a když je přestane bavit ho nahánět, zařvou. Autoři nicméně usoudili, že ještě více než řvaní bude děti do extáze dostávat, když se tlama dinosaura vejde s člověkem do jednoho záběru, proto takových záběrů je ve filmu hodně, ovšem kvůli tomu, že hlavními hrdiny jsou ekologové, žraní lidí je minimalizováno na co nejmenší možnou úroveň. Dinosauři se nicméně jako normální zvířata nechovali v jurských parcích nikdy, takže proč odpad až teď? Tupost a kýčovitost filmu zde opravdu dosahuje svého vrcholu - nejde jen o simplicitní modely světa (kdy se děti ve filmu naučí, že ekolog je ten, kdo přecvakává zámky, unáší zvířata a píchá jim injekci, velké společnosti jsou zlé a ničí svět, vědci jsou šílení a všechno podělají), nejde jen o repliky mezi herci a jejich ujeté chování, jde i o to, jak nudně je nezajímavý a nenapínavý děj vystaven. A co víc, dokonce ani efekty to zde nezachraňují - záběry velké dinosaury jsou ok, ale některé záběry na malé dinosaury z blízka (např. když je ve filmu někdo hladí) jsou jak s technologií před třiceti lety -- vypadaj jako nějaký megahračky na tlačítko - jako reálné modely se strojkem uvnitř a s naprosto nepřirozeným způsobem pohybu. Pokud jde herce, tak Bryce Dallas, hlavní herečka, je podle mého soudu nechutně ošklivá a když odečtu jednu starou bábu a jedno dítě, zbývá z hlavních postav jen Chris Pratt, jehož kung fu stylu "hypnotizující dlaně", kterým zvládá ovládat všechno a všechny, jsem měl plné zuby už v prvním díle.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Mnohé scény a části působí, jak kdyby mačkali šťávu z již odšťaveného ovoce. Dost dobře to nejde. Seriál samozřejmě přímo špatný není, ale víc se mi líbií seriály typu Mandalorian nebo Ahsoka, které se nijak zvlášť s dějem filmů neprolínají a působí čerstvě, nevyzpytatelně, nesnaží se něco dodávat, objasňovat, či byť jen naprosto lehce měnit vyznění látky zpracované dřív.

plakát

Šidžó saikjó no daimaó, murabito A ni tensei suru (2022) (seriál) 

do 8. dílu jde o +/- průměrné anime (z počátku přímo nudné), díly 8-12 mě ale zaujaly nečekaným a přesto promyšleným zvratem. Cesta časem, nutnost čelit tomu nejhoršímu, čemu je čelit možno (alespoň se to říká..) a morální dilema do toho. U běžného tuctového anime bych toto nečekal a protože je to již notná doba, kdy jsem viděl anime oživené ještě jinou rovinou než tou klasickou, triválně-akční, nerozpakuji se nadělit hezké tři hvězdičky.

plakát

Duna (2021) 

Áno. Blockbuster, jak má být ....majestátní hudba, nekompromisní výprava vycizelovaná par excellence ...svižný děj, smysluplné dialogy, velmi slušní herci. Z kina jsem odcházel nadšen, že po té přehršli všech těch infantilních superhero akčňáků od Marvelu a DC nebo i rádoby vážnějších, ale ve skutečnosti uplně stejně infantilních filmů a seriálů ze světa StarWars (obojího konzumuji víc než je zdrávo, byť mě to sere :D ) ... tu máme konečně o poznání temnější, vážnější a dospělejší blockbuster (u nějž se nemusím stydět, že se mi líbí, i když na to už nemám věk... ...protože je fakt dobrej), ke kterému se nicméně váže knižní vesmír podobně velký jako je ten u StarWars nebo Avengers... a vzhledem k tomu, jakou měl u mainstreamu (soudě dle youtube) i přes svou nemainstreamovou atmosféru kladnou odezvu, by to mohlo znamenat, že byl položen základní kámen k budování nového cinematického univerza. Prequelový seriál byl oznámen, navazující díl samozřejmostí... pokud se povede oboje, budeme se mít na co těšit nejen na příští rok, ale i na celé příští desetiletí.

plakát

Chaos (2021) 

*POZOR: recenze obsahuje menší spoiler* zde jsem udělal chybu, že jsem si nepřečet o filmu trochu víc a spoléhal se jen na onen popisek na csfd -- kuriózní námět (a neokoukaná Daisy) sliboval buď kvalitní mysteriózní sci-fi (nedoceněné např. pro svou nestravitelnost, jak zde na csfd občas bývá zvykem) anebo katastrofálně nezvládnutou slátaninu (spoléhající jen a pouze na oblíbené tváře Toma a Daisy). 90% filmu je tvořeno naprosto nezajímavým monologem Todda (ne, že by mluvil, ale jsou slyšet jeho myšlenky), kterého doprovází z nějakého důvodu nekomunikující Daisy, zbylých 10% je vyhrazeno pro skupinu deviantních mužů, kteří pravděpodobně pobili své ženy (aby neslyšely jejich myšlenky) a kteří se snaží o nadvládu nad planetou a před zmateným Teddem všichni všechno toto celý život tají. Nejinteligentněji se ve filmu choval ten vořech, co za Toddem pořád běhal.

plakát

Loki (2021) (seriál) 

Loki byl bůh lsti a přetvářky... a tvůrci se jím bohužel nechali inspirovat: na prvních dvou dílech si lstivě nechali opravdu záležet, ale pak, díl od dílu, nechali kvalitu ponenáhle klesat, zprvu dostatečně pomalu na to, aby divák doufal, že se to ještě zlepší ...a ve chvíli, kdy jeho poslední naděje vyhasne, se už stejně blíží konec, takže proč se nedodívat a nezjistit, jak to skončí (cliffhangerem - jak jinak). Celkově první série nanejvýše za 3* a to jen proto, že mám postavu Lokiho obzvláště v oblibě.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

člověk musí mít nadíváno hodně superrhrdinskejch filmů a mít smysl pro dekadentní humor -- pak tuto bláznivou barevnou parodii plnou neotřelejch nápadů ocení. Rozhodně to ale není film pro každého, takže plně chápu i hodnocení odpad, jak tu někteří nadělují.