Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 892)

plakát

The Covenant (2023) 

Několikrát viděné, ale Guy Ritchie dokázal přinést něco navíc. Za prvé Jakea Gyllenhaala, který už sice to samé hrál v Mariňákovi, ale roky a vousy navíc mu rozhodně pomohly. Za druhé Dara Salima, který hlavní postavu dokázal jako Afgánský tlumočník dokonce ještě zastínit. No a potom pohádkový závěr. Od omámené scény s putováním jsem filmu přestával věřit, ale na závěr na přehradě díky "strážnému andělu" na nebesích si mě film získal zpět. Možná někdo v dnešní době potřebuje filmy co nejreálnější, ale mě zde ta pohádkovost a epičnost moc potěšila.

plakát

Zelenáč (2018) (seriál) 

První dvě série jsou hodně svižná jízda. Za 40 minut každého dílu se stane věcí, že by to jinde vystačilo na tři hodinové díly. Těch nápadů je spousta a jsou většinou hodně zábavné. Jen, když dojde na akci, tak je seriál slabší, ale to se dá při takové kadenci odpustit. Kdy mě ta frekvence děje mrzela, je konec druhé řady a začátek třetí. Tři díly mohly být roztaženy klidně na celou sezónu. Ale jinak je Fillon pořád kouzelný a zbytek osazenstva ujde. Jedna z postav čněla nad ostatními, ale bohužel dlouho nevydržela.

plakát

Vinnetou - Rudý gentleman (1964) 

Parádní klasika se spoustou nezapomenutelných scén. Úžasní herci, příjemná hudba. Sice se najde pár drobností drobností jako přehnaně dobro a zlo a někteří slabší herci, ale na rok 1964 to je ještě hodně v pohodě. No a ta příroda. No a Lex Barkera. Díky Němčourům za pohled do divokého západu.

plakát

Hráči (2015) (seriál) 

Těšil jsem se na sportovní záběry, ale Hráči fungují v pohodě i bez nich. Chování přeplacených hvězd, chování managerů, kteří musejí udělat všechno pro další podpis, fungování obdivovaných bývalých hvězd v běžném životě a další a další. Skvěle napsaný, skvěle zahraný. A to mi je přitom chování většiny zúčastněných a vůbec celé prostředí hýřící penězi dost proti srsti. Jenže díky Spencerovi Stramosovi, který je v tomto prostředí jak Mirek Dušín, jsem seriálem uhranut nakonec i já.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Prvních 75 jsem zvažoval hodnocení mezi odpadem a jednou hvězdičkou. Závěr ale už byl takový celkem milý a dal filmu konečně nějaký směr. Do to doby, co se na scéně dělo, to byl čirý dadaismus. Po deseti minutách mi přišlo, že film sleduji už půl hodiny a dosud se nic nestalo. Po dalších dvaceti minutách mi přišlo, že ani neexistovaly žádné dialogy ve scénáři. Pouze se někam přijelo a během pěti minut někdo vymyslel, kdo by mohl co říct. Bez smyslu a hlavně bez humoru. Do toho rozuzlení stáli za zmínku jen Isteník, Sobotka a Jeřábek. Jen se v tu chvíli vůbec nehodili do dosud odvyprávěného.

plakát

Toy Story 2: Příběh hraček (1999) 

Nyní bych řekl, že se mi dvojka líbí víc, než jednička. Má zajímavější vztahy mezi hračkami a vypadá líp. V jedničce byla zápletkou situace výměny oblíbené hračky. Ve dvojce se už ale děj zaměřuje na odkládání hraček obecně a vztahy mezi Woodym a zbytkem westernového osazenstva jedničku v mých očích převyšuje.

plakát

Grand Prix (2022) 

Kozub a Ferro mě už trochu odrazovali, ale nakonec docela fajnová komedie. Skvělí herci, občas celkem ulítlí a díky policistovi Danielovi, fetce Dykový a důchodci Donutilovi má film i jednu hodně moc povedenou scénu na policejní stanici. Rád se někdy (aspoň na části) podívám znovu.

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Škoda, že je těch informací v každém díle minimum a zbytečně moc prostoru dostávají hrátky  s komentáři v podobě prostřihů do nějakých estrád, filmů a pořadů. Jinak by bylo jen pár dílů (holki, samorost), které mě moc nezajímaly.

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Protože jsem nečetl druhý díl knižní předlohy, mohu se utěšovat tím, že změny a doplnění v seriálu jsou dány právě další knihou. Některé změny ale těžko skousávám (a budu v tom mít zase pěkný hokej, co, jak a kde vlastně bylo). Minulost čínské vědkyně byla v knize hodně silným tématem, ale zde jí moc nebylo a navíc byl pozměněn i její cíl. Více postav na straně vědců, kteří v seriálu zabraly post jedné postavy z knihy, mi také nesedělo. Jako samostatné sci-fy ale seriál špatný není. Pro jednou tak platí, že přečtení předlohy bylo spíše na škodu.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Dovolím si použít svou větu z recenze 300 "Z toho mála, co nám Zack Snyder předvedl, dokázal vykouzlit neuvěřitelné takřka dvě hodiny. Aby také ne, když každá druhá scéna je zpomalená." jak jsem Zacka Snydera posledních 10 let bránil, tak tady se naplno vrátil ke všem těm svým sračkám. Když má párkrát za film vyvolat wow efekt (jako třeba u Supermana), tak jsou zpomalovačky fajn a umí je jako málo kdo. Jenže když je celý film zpomalený, je to k smíchu. Nebýt těch zpomalovaček, tak si možná divák nevšimne tuny kokotin, kterými je druhý díl Rebel Moon prošpikovaný. Sice byli i v prvním díle, ale děj odsejpal a nebylo tolik prostoru ty hovadiny řešit. Tohle bylo fakt něco otřesnýho.