Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 351)

plakát

Roky a roky (2019) (seriál) 

Výtečné, výstižné drama o blízké budoucnosti. Rychlé, hbité, chytré. Vtipné; někdy ani ne.

plakát

Neznámý voják (2017) 

Velmi realistický až místy téměř dokumentární film o zoufalém zápase Finska o svou nezávislost za druhé světové války. Proti bolševikům nebo proti fašistům - všechno je to stejná svoloč -, důležité je jen zůstat svobodní. Chvílemi člověk tiše závidí.

plakát

Joker (2019) 

Mimořádný, originální film, který člověku zůstane pod kůží. Že je depresivní? Možná. Nicméně nezvítězí nakonec, i když to bolí, dobro nad zlem?

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Film dokonalý po všech stránkách. Příběh, herci, dialogy, napětí, záběry závodů a aut... I nefanoušek automobilových závodů, který neví, co je pneumatika a co karburátor, si musí přijít na své a stěží by mohl poctivě pojmenovat vady, pro něž by film nepřijal..

plakát

Mistr iluze (2018) (seriál) 

Nějaké je to všechno překombinované, chvíli milé, chvíli zběsilé, chvíli realistické, chvíli zoufale nereálné, sem tam povedený bonmot, zčistajasna nato trapný dialog. Byla-li. by další série, asi bych si ji odpustil.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Všechny superlativy, které se tu sesbíraly, platí. Jen za to utahané tempo jednu * srážím. Je to dlouhé a chvílemi to vážně nudí.

plakát

Zelenáč (2018) (seriál) 

Vtipné, někdy krajně nepravděpodobné, ovšem milé tak, že to člověk rád odpustí. Dobře napsané dialogy, dobře zahrané, zvlášť ovšem Nathanem Fillionem.. Obdivuhodná je invence scénáristů, s níž vymýšlejí stále nové příběhy, aniž se opakují.

plakát

Klondike (2014) (seriál) 

Realisticky až naturalisticky natočený seriál o zlatokopecké horečce. V některých fázích až chodí mráz po zádech, když člověk musí připustit, že i tak jako parchanti jsou lidé schopni se chovat. To vše v kontrastu s čistou nádhernou přírodou. Škoda jen trošku příliš přislazeného závěru, jinak by to ode mne bylo za 5*.

plakát

Kursk (2018) 

Takový film mohli natočit jedině Nerusové. Oni sami by se k takové vlastní tuposti a sebestředné namyšlenosti nikdy nebyli schopni přihlásit.

plakát

Hotel Mumbai (2018) 

Velmi působivě a dramaticky natočený skutečný příběh teroristického útoku na luxusní indický hotel. Tupost náboženského fanatizmu jednomu až bere dech.