Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (402)

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

FUCK YOU YOU CUNTS! IT’S FUCKIN’ EMOTIONAL! Takhle vtipný scénář jsem neviděl od historicky první přímé volby prezidenta ČR. Krvavě-absurdní příběh s konstantní sebeironií a napadání žánrových klišé. Škoda, že oproti In Bruges chybí Psychopatům hutnější atmosféra a silné emoce.

plakát

Volte mě! (2012) 

“Pro vítězství hodlám udělat cokoliv, i kdybych měl poslouchat Metallicu v sauně! Ostrá politická satira místy vystupňována do absurdních (parodických) výšin. Humor občas až příliš obscénní, což ale dokresluje kontrast mezi tím, kterak se politici prezentují na veřejnosti a jací jsou ve skutečnosti. Mimo to Campaign disponuje množstvím opravdu nezapomenutelných dialogů a scén (společná motlitba, “rainbow land”, kojenec, komunistický pes...) . Zklamal mne jen závěr, který bych uvítal ve stylu “tak to je a nikdy se to nezmění” než naivní a hloupé “Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí”.

plakát

Interview s masovým vrahem (2008) (TV film) 

Výborný dokument! V průběhu zde vyvstane pro mě naprosto nepochopitelný jev, že člověk, který je schopen vraždit děcka, chová city ke své dceři a vnoučatům. Tedy, alespoň se tak tváří. Jinak, název je samozřejmě chybný, má se to jmenovat Interview se SÉRIOVÝM vrahem.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Dark Knight Rises je vskutku masivní dílo s krásně nablýskanou fasádou, které však pod vlastní tíhou praská zrovna tak jako Batmanova maska pod Baneovou pěstí.

plakát

Méďa (2012) 

Nad promarněným potenciálem bych tolik nelamentoval, kdo by si však pomyslel, že film o kurvícím plyšákovi bude plný klišé?

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nový Spajdy je s přehledem lepší než všechny tři Raimiho pavoučí pokusy dohromady. Akce je strhující, triky úžasné (kdo by si to po traileru pomyslel), A.Garfield a E.Stonne jako Peter a blonďatá Mary Jane jsou sympatičtí a fandil jsem jim. Scénář je (na komiksové poměry!!!) relativně inteligentní, nicméně obsahuje i několik “co to kurva” scén, což bych ještě přežil, ale když se v druhé polovině filmu začaly kupit nechutně patetické proslovy a jeřábníci se mohli v půlnočním NY přetrhnout, aby Spajdrmenovi vlezli do řiti, musel jsem celkový zážitek z filmu srazit na 3 a ½ hvězdy.

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

Melancholické meta-ladění 9. série by mi zas tolik nevadilo, nebýt toho, že většina forků zde se vyskytujících jsou, co se kvality týče, pouze průměrné až podprůměrné, což vzhledem k předchozím sériím docela průser.

plakát

Prometheus (2012) 

Nepotřebujeme zbraně, tohle je vědecká mise...

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Moje první setkání s tvorbou Wese Andersona a hned jsem uchvácen. Zážitek nepopsatelný, to se musí vidět a hlavně pocítit! (Audio) vizuálně hravý a obsahově roztomilý film se snovým hereckým obsazením a nasazením! Willis, Norton, Murray, Keitel, Swinton, McDorman… ti jsou pouze skvělí, ale mladičká Kara Hayward je naprosto božská. Herečku s takovým kouzlem jsem ještě neviděl. Magická bytost. Dokonalá famme fatale. Šílená škoda zbytečně natahovaného závěru, který narušil jinak úžasný zážitek. Pro mě film končí spuštěním lana do komína úderem 60. minuty stopáže.