Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (322)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Povedený spirituálně laděný detektivní film, pracující s hororovými prvky, ve kterém exceluje dvojice Christian BaleHarry Melling. Zejména druhý jmenovaný podává životní výkon, a dává částečně zapomenout na přílišně prostý scénář filmu, který ho sráží do průměru. I přes tuto skutečnost se Bledé modré oko příjemně sleduje a divák pociťuje, jakoby sledoval jeden z filmů s Herculem Poirotem. Snímek mohu doporučit všem fanouškům Edgara Allana Poa, pro něž vzdal Scott Cooper svým filmem poctu povídce Chýše landorská. Tři hvězdy. 🙂 (06.01.2023) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak mi v poslednom čase pripadá, že sa za produkciu od Netflixu, začína platiť iba za značku. Každý vieme, v akých ďalších priemyselných odvetviach to platí ( ´´skvelé´´ značkové burgre, či ´´nesmrteľné topánočky´´, či oblečenia ). Štedrý rozpočet, hviezdne obsadenie a hlavne už virózne prijímaná tvorčia sloboda ( ktorá už nemá so slobodou nič spoločné, pretože ide len o dovolené, arogantné masírovanie ega ), nedosahujú diváckych výsledkov. A to už nehovorím, akým PR znásilňovaním sa tie ktoré snímky streamovacích TV, dostanú do nominácii na kedysi KINO FILMOVÉ ceny. Úpadok je jasný, každopádne ale česť výnimkám ( MONOKEL medzi ne nepatrí ). ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Dávám dvě hvězdičky, i když vlastně nevím proč. A tak přemluvila jsem se, snížím na jednu. Film se tak strašně vleče, až ve skutečnosti stojí na místě, a žádné vnitřní napětí ten vykolejený kolos nedrží pohromadě. Snad to chtělo být mysteriózní slow burn detektivkou, ale asi tak jenom první třetinu, potom se najednou pátrat přestane a veškerou stopáž opanuje Edgarovo randění a vyšetřovatelovy halucinace, a potom se hodinu už jenom čeká na konec, který se nám polopatě staticky vysvětlí. Kde jsou ty časy, kdy jsem každou Baleovu slzu na plátně ronila i já jako divák z pohnutí nad jeho hereckými schopnostmi. P.S.: Když v detektivce někoho ukážete, jak si myje ruce v potoce, tak jako byste mu pointu filmu napsali na čelo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušný vizuál a hudba, ale to je tak všechno. Jinak nudná a zdlouhavě, hodně zdlouhavě natočená historka, která se dala odvyprávět za polovinu času. Ani ten případ za moc nestojí, ani prostředí vojenské akademie, herečky podle mne krásou moc neoplývají, a myslím, že za pár dní nebudu už ani vědět, o čem to bylo, jak rychle se to z hlavy vypaří. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pochmurné vyšetřování sebevraždy kadeta z vojenské akademie, co se ukáže jako vražda, je únavně dlouhé s kolísajícím napětím. Přitom E. A Poe je vděčným motivem a zde ho hrající H. Melling mi vychází jako nejlepší postava z celého filmu. Prostředí zimní akademie a okolních lesů je výborné, kamera skvělá, hudba velmi dobrá, což u oceňovaného Shoreho nepřekvapí. Čekal jsem větší přesah do gotického hororu, který se nabízel, ale zůstalo jen u náznaků - mlha, černé stromy a scény při svíčkách. Každopádně detektiv August Dupin, jehož stvořil Poe a Landor se mu nápadně podobá, byl lepší. Navíc tedy Bale nehraje, on se celou dobu tváří stejně, jako by mu zmrznul obličej. Z Poovy tvorby jsou připomínány - Lenora (Leonora), Zrádné srdce a Havran. Více se mi líbilo Raven´s Hollow, kde alespoň pro napětí a škopek krve nešli daleko... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Názov filmu pochádza z nasledujúcich slov: "Jedno z jeho očí sa podobalo na oko supa - bledomodré oko s fóliou. Vždy, keď na mňa padlo, stuhla mi krv, a tak som sa postupne - veľmi postupne - rozhodol, že starca pripravím o život, a tak sa toho oka navždy zbavím." Z knihy Edgara Allana Poea "The Tell-Tale Heart". (molcan2)
  • Senátor John Fetterman a jeho manželka Gisele účinkujú v jednej zo scén filmu. S Baleom a Cooperom sa spriatelili v roku 2013 počas nakrúcania filmu Oheň ohňom v meste Braddock v Pensylvánii, kde bol Fetterman v tom čase starostom. Bale uviedol: "John má fantastickú tvár, zavalitú postavu... Tak som Scottovi povedal: 'Musíme ho mať v krčme... To je tvár, ktorá sa hodí do 30. rokov 19. storočia.'" (molcan2)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama