Reklama

Reklama

Gamera tai daiakudžú Guiron

  • Japonsko ガメラ対大悪獣ギロン (více)
Rodinný / Sci-Fi
Japonsko, 1969, 82 min

Obsahy(1)

Japonský rodinný sci-fi film o dvoch malých chlapcoch, ktorí zažili nevšedné vesmírne dobrodružstvo s obrovskou, monštruóznou korytnačkou Gamerou. Akiu a Tomaca unesú na cudziu planétu, na ktorej chcú mimozemšťania získať vedomosti z ich mozgov. Našťastie im na pomoc priletí Gamera. (MM_Ramone)

Recenze (9)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gamera tai daiakuju Giron“ bohužel dokazuje, že filmy série s Gamerou prostě nejsou tak dobré a že nedokázaly a na trochu něco designovaná monstra přinést vlastně vůbec nic inovativního. Ti dětští hrdinové spíš jenom dokazují, že už tvůrci nevěděli pořádně kam se vydat, a tak už jen čekáte na to, kdy se tam objeví něco jako Pokémoni. Jsem zvědavý, jestli tuhle sérii ještě něco zachránilo, protože nejsem ani v polovině. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

V podstatě záležitost pro děti, neboť hlavními hrdiny tu jsou dva kluci, kteří při pozorování vesmíru dalekohledem objeví kosmickou loď blížící se k Zemi. Loď samozřejmě přistane poblíž jejich domovů, kluci loď najdou, vlezou do ní a loď odletí. Jak se později dozví od mimozemšťanů, letěli na planetu kroužící okolo Slunce přesně naproti Zemi, tudíž o ní vědci neměli žádné tušení (podobnost s filmem (Doppelganger). Prostředí vesmírné lodi či vesmírné stanice na cizí planetě je parádní, souboje mezi Gamerou a Virasem komické a zkázu Tokia nečekejte, ale znovu opakuji, že hlavní cílová skupina tu (snad) byly děti. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kaiju pre malých. Gamera je hrdinom hlavne školoupovinných nippon decák a tak to aj vyzerá. Z roka na rok, bola doteraz táto séria naivnejšia a mazľavejšia. Monster attackov je tu akurát, odohrávajú sa dokonca v inom svete, ale nevedia zaujať ani starších fandov. Dúfajme v lepšie časy ( pokračovania ). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri tomto titule som sa nechal zmiasť anglickým názvom, "Attack Of the Monsters". Očakával som starý, béčkový horror. Namiesto toho som však zhliadol detský, japonský sci-fi snímok o dvoch malých chlapcoch, ktorí zažili nevšedné, vesmírne dobrodružstvo s obrovskou, monštróznou korytnačkou Gamerou. Scenár, réžia, herecké výkony, technické spracovanie, masky, kostímy, ale predovšetkým filmové efekty a triky, by sa dali súhrne nazvať ako primitivne naivné. ** ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo i na fanouška "béček" jako jsem já hodně blbý.Nutno podotknout,že se přeci jen jedná o snímek pro děti a navíc natočený před více než 40-ti lety!Ale stejně:obří želva s tryskovým pohonem,co se prohání vesmírem,popere se s ještěrem s hlavou ve tvaru obřího nože,zacvičí si na hrazdě a nakonec jak obří svářečka dá dohromady napůl rozlomený létající talíř a dopraví děti zpět na Zemi?No,z toho jsem už trochu vyrostl! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se kromě Gamery a Guirona objevuje ještě třetí monstrum – vesmírný Gyaos, který se od svého pozemského protějšku z filmu Gamera kontra Gaos (1967) liší stříbrným zbarvením. Původně mělo ve filmu figurovat jiné, zcela nově vytvořené monstrum, ale nedostatek financí vedl tvůrčí tým k nouzovému řešení, a tak jednoduše vzali starý a dosud zachovalý kostým Gyaose z předešlého filmu, a pouze ho přesprejovali stříbrnou barvou. (Israha)
  • Scéna, ve které Guiron svou obří čepelí na hlavě rozčtvrtí vesmírného Gyaose, je obsažena pouze v japonské verzi filmu, z té americké byla vystřižena pro přílišnou brutalitu (film byl distribuován jako dětský). (Israha)

Reklama

Reklama