Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Hlava má jasno – Dovolená s Andělem je hrozný film, který si vychutná jen ten, kdo je schopen na chvíli zapomenout, že existuje něco jako historie a vezme jej jako čirou utopii. Teprve potom má svět, ve kterém odborová rada zná odpověď na každou otázku, Josef Kemr zatlouká hřebíky jako by to dělal celý život a rekreanti pravidelně mizí v oblacích cigaretového dýmu svoje kouzlo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

A tak to já mám tento film rád. Na rozdíl od většiny uživatelů nějaká ta propaganda nevadí (a to nikdo z naší rodiny nikdy ve straně nebyl). Já se u filmu hlavně bavil a to díky skvělým hereckým výkonům Jaroslava Marvana a Josefa Kemra. Marvan coby nabroušený a zpočátku nespolečenský Anděl svou roli zvládl dobře – ostatně s revizory nikdy není moc prdel…Objeví se tu řada solidních hlášek, humorných situací i nějaké ty emoce… ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Je to agitka, ale nějak zvlášť neurazí. Průhledné výchovné zápletky jsou až roztomilé (manželé v rozvodu, utvoření československého páru, aktivní referentka vs. pracovitý rekreant, brigáda ve školce atd.). Závěr v duchu: "ve zotavovně jsme všichni jedna rodina"..., já chápu duch doby, jenže tohle je chabé i ve srovnání s jinými podobnými dobovými snímky. Anděl na horách je rozhodně lepší. 46%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Báječná komedie se skvělými herci, pánové Marvan-Kemr-Pehr-Ráž-Dibarbora fungují fantasticky, doplňují je krásné ženy, Alena Vránová jako učitelka ve školce rozkošná, Jana Dítětová v roli rozhádané manželky bezvadná, no a zajímavý part tu sehrála i Růžena Šlemrová.. Příběh o starém bručounovi, kterého dovolená ROH změní k nepoznání, je v podstatě úsměvný a milý.. Problém s tímto kouskem zřejmě mají ti, co neumí vytěsnit politiku a vidí z toho „rudě“, já to přijala jako zábavnou oddechovku a soudruhy i soudružky jsem ignorovala.. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Film ,síce staršieho razenia ...ale, ktorý nemám problém vidieť viackrát......srší vtipom, romantikou, nostalgiou.....je proste viac než fajn......A čo sa týka vo viacerých príspevkoch zmieňovanej propagande....ja som v tejto dobe nežil alebo som ju lepšie povedané ešte ako dieťa nedokázal vnímať a teda nemám na túto dobu trpké spomienky a propaganda mi príde ako ďaľšie spestrenie, vyvolávajúce na mojej tvári úsmev. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • Ve scéně, kdy Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) obsadí obě ramínka a jeho spolubydlící najde a použije to širší, dá ho do skříně doleva. Poté jde Anděl od skříně do pokoje, avšak kabát není vlevo, nýbrž vpravo. (zabacek8)
  • Veľký dom rekreácie ROH v Jevanoch, filmármi nazvaný Jezerka, sa v skutočnosti volal Moskva. (Zdroj: instinkt.tyden.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama