Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris překonal druhého Ramba jen v kalendáři. Ve zbytku kategorií s ním prohrál rozdílem třídy. Režie je horší, herecké výkony dřevěnější a atmosféra sotva poloviční. K dobrému filmu nestačí sehnat drsného svalovce, dát mu do ruky zbraň a poslat ho do džungle. Je potřeba přidat i trochu toho umění. Leckdo ho ve Stalloneho akčňácích nevidí, a ono ho tam taky není moc, ale je tam. Když chybí úplně, dopadá to totiž takhle. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jako většina žen nemám v oblibě válečné filmy. Soudím, že jsou přednostně určeny mužskému publiku. Účinkování Chucka Norrise, kterého naopak v oblibě mám, mne nalákalo ke shlédnutí tohoto snímku. Někteří zdejší uživatelé by ho možná zařadili mezi USA agitky, protože oni ti američané tehdy do toho Vietnamu nepřišli s mírovou ratolestí v rukou a dopustili se spousty násilí na civilním obyvatelstvu, třeba ve vesničce My-Lai. Válečné filmy musejí mít svého nepřítele i svého hrdinu a Chuck přišel s mírumilovným cílem osvobodit válečné zajatce, když politická vyjednávání v tomto směru selhala. Pokud budu hodnotit bez ohledu na historická fakta, ale jen jako akční film, zhostil se Chuck své role s nasazením sobě vlastním. Bavila jsem se hlavně tím, jak je možné, že to amíci tenkrát prohráli, když měli ve svých řadách takového borce, který dokázal zmasakrovat celou armádu sám. Ono teorie a praxe jsou dvě odlišné věci. ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem vyrostl, na stokrát obehraných kopiích VHS. Béčko se vším všudy, které jsem ovšem žral, protože nic lepšího v socialistické televizi stejně nebylo, a tady jsou výbuchy, mrtví a staré dobré ultranásilí. Nějaké jiné kvality mně tehdy vůbec nezajímaly. Po opětovném shlédnutí tak trochu nostalgie opět zvítězila. Zvláštní, jak obrazy z filmu, který jsem dobrých dvacet let neviděl, kupodivu aktivovaly ty správné paměťové dráhy. Co se mi teď dost líbilo (a co jsem před dvaceti lety těžko mohl ocenit), je zobrazení jihovýchodní Asie jako cizí, nebezpečné oblasti, plné pochybných barů, prostitutek a podezřelých individuí. Bojové scény jsou samozřejmě naprosté "béčko". Norris ležerně od boku trefuje každého "rákosníka", kterého vidí, zatímco stateční vojácí Vietkongu se netrefí ani vleže do obří lodi. Co ale také čekat, že? ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle určitě nebudou nejobjektivnější 4 hvězdičky mého života, ale čert to vem. I když Braddock a jeho Missing in Action působí proti Rambovi jako chudý příbuzný a být obyvatel Vietnamu tak se cítím pořádně uražen podobným falšováním dějin, je to stále asi nejklasičtější Norrisovská série. Nekonečně nábojů, obří výbuchy a opravdu velkolepá finální vysvobozovací akce dávají zapomenout na veškerou logiku i nemastný neslaný děj. Ve vedlejší roli potěší věčný béčkař M.Emmet Walsh, který nesměl chybě snad v žádném podobném filmu 80-90. let, naopak Van Damma jsem opravdu nenašel. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Děsně umorousaná pakárna. Ale důležitý je brát jí ze dvou pohledů. První je děsnej, šílenej dabing s původní stopou ponechanou pod ním. Tam máte srovnání prožitku postavy s klidným a utahaným čteným textem do češtiny. Totální béčkovitost, chaotické scény s pobíhajícími Vietnamci, Thajci a ostatními příbuznými asijskými národy, nebo naopak absolutně uťáplé scény typu Vietnamce parukózního sestřihu v leteckých brýlích jak si hraje se svým nožíkem v domnění, že vzbudí dojem drsného zabijáka. A samozřejmě Chuck se svým typickým výrazem, kamennou mimikou jenž připomíná kamenolom, kde se to taky pohne jen s náloží dynamitu. Je dobrý zase ocenit jeho vyjednávací metody, který by ovšem u mě neobstáli, neb do obchoďáku si běžně kulomet netahám. Druhý pohled na film je s ohledem na celou Norrisovu kariéru. Co se jí týče je tohle slušný průměr. Má to akci, má to spád a pár docela slušných efektů i jakýs takýs příběh. Tohle chce při sledování vypnout a jen se bavit. Proto dávám za 2, i když z pohledu solidního bych střelil ještě o jednu míň. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (14)

  • Tento film byl prvním, který Chuck natočil pod hlavičkou legendárního studia Cannon Group. (Divočák)
  • Chuckův bratr Aaron byl hlavním koordinátorem kaskadérů obou pokračování, v případě třetího dílu dokonce dostal důvěru jako režisér. (Divočák)
  • Chuck Norris angažoval jako komparsistu a kaskadéra tehdy neznámého Jean-Claude Van Damma. V závěrečných titulcích filmu je skutečně jako kaskadér uveden. S Chuckem Norrisem spolupracoval zhruba osm měsíců. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama