Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

topi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě jako opravdu jeden z mála minul v éře, kdy koloval na videu v jednohlasným dabingu a asi proto jsem si k němu nevytvořil ten správnej vztah. To je taková volovina, s otřesnejma dialogama s příchutí americké propagandistické omáčky. Zito mě tentokrát vůbec nebavil a těch pár akčních scén to nezachránilo, více převládala nuda a stupidní kecy. Za co jedině film stojí za zhlédnutí, je neskutečně obrovská, ale fakt obrovská hora masa v podání Dolpha Lundgrena. Ten chlap je fakt strašlivý hovado!! Vůbec jsem nechápal v titulkách filmu, že speciální efekty dělal "gore master" Tom Savini. Kvůli té jedné ustřelené ruce ho Zito vůbec nemusel potřebovat. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Parádní béééčkovej film s nadějným nabouchaným Dolphem Lungrenem u kterého jsem se náramně bavil supr scény. Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá "smrtící mašina" Nechtěl bych ho potkat nasranýho uprostřed války a ještě na špatný straně bojiště. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Red Scorpion je pre mňa prekvapujúco celkom nudný film, kde absentuje kadencia (povinných) hlášok. Akcia je obstojná, predovšetkým v závere sa to snaží Zito dohnať na štýl Komanda... A Dolph...ten je skrátka Dolph- megadrsný total tupý výraz- vynikajúci herec! :) Dozvuky zlatej éry akčných béčkových sračiek... ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Ten závěr je prostě bombička, skvěle natočená a podkreslená dobrou hudbou, avšak všechno co tomu předchází je takové napůl tam a napůl tam. Pro milovníky akčních filmů málo akční, pro vážnější publikum příliš akční. Prostřední část je taková snaha o vážné nakouknutí do mysli člověka, který se postupně mění z nemyslícího zabijáckého stroje na uvědomělou lidskou bytost, která se nebojí využít své schopnosti pro pro něj nově nalezené dobro. Ani jedno bohužel není vypipláno a dovedeno k dokonalosti. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z 80. let, která pro mě patří k tomu nejlepšímu, co Dolph v akčních filmech natočil. Příběh je jednoduchej, akční scény parádní. Je to hodně podobný Slyovu Rambovi (Hlavně trojce) a Arniemu Komandu. Dolp je jako ruský Spenaz věrohodný a ve filmu je ve skvělé formě. Je zde spousta skvělých hlášek u kterých se vždy zasměju. Akční scény jsou plný mrtvých, parádních výbuchů a pěkně natočené. Ani v dnešní době se filmek nemá za co stydět. Za mě 100% :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • „Českou svini“, které Nikolaj Račenko (Dolph Lundgren) dvakrát přerazil nos, ztvárnil kaskadér Christopher Olley. (ČSFD)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama