Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Uf, to už je let, co jsem tento film viděl poprvé... Dneska už je to vlastně film pro pamětníky a je to na něm i trochu vidět. Při dnešním návratu jsem měl neodbytný pocit, že bych měl ze svého původního hodnocení hvězdičku ubrat, přesto jsem se ji tam nakonec rozhodl ponechat, protože Ben Affleck hrál blba Holdena tak přesvědčivě, jakoby to ani nebyla filmová role. Druhým důvodem pro ponechání hvězdičky byl rozhovor, kterým byl Holden uveden do tajů lesbického sexu. Hodně pomohlo i to, že k lesbičkám (na rozdíl od všech ostatních pochodujících pod duhovými vlajkami) mám hezký vztah. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedno z mojich prvých stretnutí s americkou nezávislou tvorbou a môj prvý film od Kevina Smitha. To bolo ešte v hlbokých 90tych rokoch. Nemohlo to skončiť inak, ako plným počtom. Dnes by som už bol kritickejší, lenže to by tento film musela niektorá televízia aj niekedy pustiť. Rovnaký prístup majú aj k ostatnej Smithovej tvorbe. ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Mladí muži za pultem jsou perfektní, ale tím pro mě ta dobrá tvorba Kevina Smithe (prozatím) končí. // !!SPOILERY!! // Já Amy nehledám, a kdyby měla navíc charisma jako Joey Lauren Adams (a ten hlas!), ani bych ji nikdy nehledala. Ale o tohle tady nejde... tady jde o Holdena, kluka s citlivou duší, který se zabývá tvorbou komiksů, a najednou ho okouzlí (pro někoho) sympatická Alyssa, která v něm ale vidí jen přítele, protože je "na druhé straně". A tak se ji po několika dlouuuuhýýýých měsících svěří se svými city, což se ji strašně dotkne (hrdá to lesba), ale pak nějak otočí a oba jsou strašně zamilovaný. Jenomže kámoš Holdena Banky se s tím jaksi nemůže vyrovnat a začne vytahovat špínu na Alyssu, a když se Holden dozví, že jeho dívka užnelesba zažila trojku, tak se ho to strašně dotkne (jeho ego nemůže překousnout, že není ten jediný, a už vůbec ne první). Tak tedy ten románek skončí... Holden si poté uvědomí, že se zachoval jako debil, že takovou už nenajde (bohužel nebo bohudík?), ale to už je pozdě. Nebo možná není, protože po nějaké době na sebe narazí... jestli je ale Alyssa v té době monogamnímu hetero vztahu otevřená, nebo ne, to už tam řečeno není. // Jo, asi jsem zaujatá, ale myslela jsem si, že je tohle "geniální" film Kevina Smithe, ale jaksi šel úúúúplně mimo mě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hledám Amy je druhý film, co jsem od Smithe viděl a žádný třetí už s největší pravděpodobností nedám. Zabývá se sice věcmi, které člověk dobře zná z vlastní zkušenosti a dokáže je výstižně popsat i vtipně podat, můj celkový dojem je ale stejně rozpačitý. Jay a Silent Bob mi nijak legrační nepřijdou (Smithův pantomimický výkon je přímo úděsný) a ústřední milostný motiv mě svou hysteričností poznenáhlu začal nudit a navíc skončil dost stupidně. Ani zmiňované scény definování sexuálních pojmů mi nepřišly nijak geniální a to nemluvím o tom, že jako comicsový fanoušek jsem byl zklamán z nízkého počtu comicsových odkazů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmy Kevina Smitha nemám rád. Zdalo sa, že Hľadám Amy bude výnimkou a pri premiérovom sledovaní dostala odo mňa štyri hviezdičky. Bohužiaľ pri repríze som to musel skorigovať. Viem veľmi presne, čo na filmoch Kevina Smitha priťahuje divákov a viem takisto, že presne to isté mňa odrádza. Takže môžem skončiť tým, čím som začal: Filmy Kevina Smitha nemám rád a hľadám Amy je z jeho filmov najlepší. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)
  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno