Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Americký romantický film dle mého gusta. Zpočátku jsem si však říkal, do jakého lejna to Kevin Smith šlápnul, když se pokusil navázat na své báječné Clerks. Postupem času však příběh začíná mít hlavu a patu a vtipné hlášky o sexu člověku občas polechtají bránici. V závěru filmu se objevily i mí dva oblíbenci Jay a Mlčenlivej Bob. Zejména Jay v podání Jasona Mewese dokazuje, že je nenahraditelný originál. Ale výtečné jsou zejména nekonečné debaty o sexu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nevídaným způsobem mi tu vadí televizní feeling a prachbídný rozpočet, který je na filmu hodně vidět. Z části je to určitě schválně (odpovídá to celému konceptu filmu), ovšem Smith je obecně známý tím že za málo točí hodně - tedy spíše pro určitou skupinu fandů do které já se neřadím. Dějová linie filmu je poměrně průměrná se standartními zvraty. Co stojí za pozornost jsou herecké výkony ve většině situací a dynamické a dobře vypointované dialogy. Co naopak stojí za houby je závěrečné značně dementní rozřešení, aneb charakter Afflecka po lobotomii a příliš dlouhá stopáž, která můj zážitek značně pokazila. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Od Kevina Smithe se asi nedala čekat tradiční romantická komedie a to samozřejmě bezezbytku splnil, opět to je plný originálních nápadů, dialogů a otázek, který by mě třeba ani nenapadly, ale jak je tam někdo vysloví, tak si uvědomim, že mě to vlastně taky zajímá a zeptal bych se na to taky, například, jestli se lesby koukaj na svoje tělo v zrcadle, prostě Smithův rukopis a humor je tu natolik vrytej, že ho nelze nerozpoznat, navíc samozřejmě nemohl vynechat oblíbený herce v čele s Affleckem, Jasonem Lee a hlavně snootchy bootchies Jaye a tichýho Boba, takže o zábavu postaráno. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční a nejednoznačné romantické drama, které bych od Kevina "Šalamouna" Smithe nikdy nečekal. Film je klidný a zároveň drsný, vážný a zároveň nadlehčený. Bavil jsem se dobře, ale myslím, že děj se dostane na nejvyšší úroveň až po příchodu Jaye a silent Boba. Bobův projev o tom, co to vlastně znamená Chasing Amy mě opravdu dostal. Krásné a zajímavé dílko, v kterém určitě nikdo nehledejte komedii. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)

Reklama

Reklama