Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jednou jsme spolu spali, na lyžařském výcviku, pamatuješ?" "Tos byl ty?" Mám filmy Kevina Smitha rád. Doslova miluji Hledám Amy, hrozně mě baví Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder a Dogma, Mroží muž je úlet a i Zack a Miri točí porno je sranda. Když jsem ale před lety viděl jeho první film, dodnes oslavovaný a vynášený, tedy Podvodníky z New Jersey, trochu jsem protáhl bradu, protože mě to zrovna moc nevzalo. A podobně to mám i s Flákači, dalším jeho hodně vynášeným filmem. Sledoval jsem to na třikrát, prvních cca 20 minut jsem dokonce přemýšlel, že to vypnu. Pak se to trochu rozjede, ale tak nějak mi to moc nesedlo. Částečně za to může Jason Lee, protože mi není moc sympatický. Trvá fakt dlouho, než mě to začalo bavit a počítám, že za pár dní si z toho budu stejně pamatovat jen Joey Lauren Adams. Ještě mě tedy čekají Clerks 2, abych pravdu řekl, moc se mi do nich nechce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mi to mohlo tak dlouho unikat. Nakonec jsem ale zase tolik netratil, protože je potřeba přiznat, že Smith natočil mnohem suverénnější kusy!! Opět během jediného dne nabízí zdánlivě obyčejné scény, avšak které dokáže skvěle vypointovat, koncentrace hlášek nicméně není tak velká a atmosféra není tak uvolněná jako jindy. Samozřejmě nechybí Smithův trademark v podobě slavné dvojky drogových dealerů Jaye a mlčenlivého Boba. Bohužel ani oni ale nejsou tak přesní, jako v jiných „smithovkách“. O nějaké nedoceněnosti bych tu moc nemluvil.. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco Smithova prvotina trpěla značnou zkratkovitostí a příliš okatou epizodností jednotlivých postav, hned napodruhé se mu podařilo všech neduhů vystříhat a natočit brilantní film, který je dokonalým obrazem jeho lásky k popkulturnímu světu kolem sebe. Dialogy o komiksových superhrdinech (rozhovor se Stanem Lee je geniální), pitvání se ve fenoménu Star Wars, ale taky spousty vulgarit, které nepůsobí samoúčelné, nýbrž zábavně a skrývají ve své podstatě mnoho morálních ponaučení, z nichž to, že láska je důležitá pro každého z nás je to nejmenší. Filmový šperk, který zrcadlí tvůrcovskou genialitu jako máloco. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je tu další film Kevina Smithe a další jeho skvělý humor, který pobaví v každé situaci. Z malé trafiky v Clerks se stal velký obchoďák, do kterého mají v oblibě chodit huliči, flákači a pořadatelé televizní show. Velmi dobrá komedie, která sice nepředstavuje Smithův vrchol, ale je neprávem opomíjena a zaslouží si větší pozornost. Jen do toho lidi, je se na co těšit! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná rozchodem, ale to není důvod zoufat. Má to své výhody. CITÁT - Miluju ranní vůni konzumu......... Jay a Silent Bob opět v akci. Jsou to borci. CITÁT - Zničte to tu !!........ DIALOG : BRODIE (Jason Lee) - To není možný, Lois by nemohla mít dítě se Supermanem. Myslíš, že její děloha je tak silná ? T. S. (Jeremy London) - Jasně, proč ne. BRODIE - Ne. Například děloha Wonder Woman by jeho dítě unesla. T. S. - Jak jsme u jídla dospěli od sexu s Brandy na Floridě k pohlavnímu životu Supermana ? BRODIE - Sušenky nejsou jídlo........ Film je opět o vztazích, tak jak to u těchto příběhů vždycky je. Tentokrát je to trošinku nechutné. Scéna z rukou v zadku okolo 46 až 49 minuty je na zvracení. CITÁT - Je to trošku rozteklé......... Ve filmu si zahraje i Stan Lee, tvůrce mnoha komiksových postav. Nakonec to dostane ty správné obrysy a každý co si zaslouží. Povedený dialog, dobrá hudba, zvláštní, ale lidský příběh a pěkně se to sledovalo. Spokojená je i Susanne. Nevíte, kdo to je ? To je kámoška Jaye a Boba, ale to je už jiný příběh. Ve filmu mimo jiné zazní song "Susanne" od Weezer nebo "Smoke Two Joint" od Sublime. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Postava Svenniga neměla být původně holohlavá. Poté, co se Michael Rooker snažil obarvit vlasy, rozhodl se, že bez vlasů to bude lepší. (TomikZlesa)
  • Sven-Ole Thorsen si ve filmu zahrál v roli šéfa ochranky LaFourse. Na filmu se podílel také jako kaskadér a v závěrečných titulcích je v obou případech uveden jako Sven Thorsen. (Rominator)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama