Reklama

Reklama

Absťák

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Seriál Dopesick skúma, ako jedna firma zapríčinila najhoršiu liekovú epidémiu v americkej histórii. Divákov zavedie do epicentra amerického boja so závislosťou od opiátov, od zasadacích miestností veľkých farmaceutických spoločností, cez zúfalú banícku komunitu vo Virgínii až po chodby protidrogového úradu. Navzdory všetkým prekážkam sa hrdinovia predstavia na napínavej a vzrušujúcej ceste za likvidáciou zbabelých korporátnych síl a ich spojencov, ktorí sú zodpovední za túto celoštátnu krízu. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele yvona k tomuto seriálu (3)

Absťák (2021) 

Poměrně nudné zpracování. Navíc nechápu k čemu to celé bylo dobré. Oxycontin 10,60,80 mg se i u nás dál předepisuje. Jakýkoliv neurolog vám ho bez problémů napíše. Píší zde lidé o nenažraném korporátu, ale kde bychom byli bez léků na bolest? Každá mince má dvě strany. Stejná závislost je na Tramalu, DHC, Zaldiaru, Doretě, Palgotalu atd. Třešničkou na dortu je pak léčení Methadonem  a Suboxonem. (Pobavila mě představa vrácení lékařské licence někomu, kdo je na Suboxonu). Také tam několikrát zaznělo: "vyléčíme závislost". Ne, nevyléčíte, nelze vyléčit závislost, lze jen abstinovat. Ale chápu, že je velká móda osočovat a kriminalizovat farmaceutické firmy. Ovšem jen do té doby, dokud vám nic není, že? ()

První lahvička (2021) (E01) 

Jako dějové přeskakování mezi roky 1996-2002, přičemž každá druhá scéna  se odehrává v jiném roce, je poněkud přestřelené. Tak když neumím natočit srozumitelný pilot, tak se do toho neseru. Pardon. Zbytečně dlouhé, nezáživné. ()

Průlomová bolest (2021) (E02) 

Díky těm letopočtům působí vše neuceleně a já se ani nesnažím orientovat, ve kterém jsme zrovna roce. Jsem přesvědčená, že to šlo natočit lépe a divácky přitažlivěji. Všichni zde namrskali vysoké hodnocení, protože se jedná o žhavé téma farmaceutických firem a jejich zlodějny na úkor zdraví lidí, ale seriál fakt filmařsky tak dokonalý není. Nenechte se zmást. ()

Související novinky

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Reklama

Reklama