Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asterix v Británii je prosycen vzdušně lehkým a neohroženě škádlivým humorem. Všemožné anglické a britské stereotypy jsou stylově rozpitvávány a vystaveny na odiv rozpustilé koketérii. Až se zdá být zázrakem, že ten suchopárně konzervativní národ mohl být světovou velmocí. Britské obyčeje i prapodivná forma gurmánství a neměnná stálost pevných indicií tomuto stylu humoru vychází vstříc a nic jiného si snad ani nezasluhuje. Asterix v Británii patří k silnějším kusům zfilmované série a neznámé koření, dovezené fénickým kupcem, je kouzelným lektvarem současnosti. Profesionální pijáctví je jen pro silné a trénované povahy. Povedlo se vše dotáhnout až do nejroztomilejší představy škádlení a popichování. Baví, rozesmává, obveseluje. Eh bien, pourquoi pas! ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepšie než mnohými adorovaných 12 úkolů pro Asterixe. A to aj napriek tomu, že naši hrdinovia opustili galskú dedinu a vydali sa do Británie. Je to správe zábavné a rozprávkové, konečne to má peknú animáciu, ale z môjho pohľadu to znovu nie je žiadne prevratné dielo. Na krátke popoludňajšie posedenie pri čaji by ste však len ťažko našli čosi vhodnejšie. (80%) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl označit jediný animovaný film za opravdu "pro celou rodinu od batolat pro dospělé", nejspíš bych vybral některého z Asterixů, protože nikde jinde se jednoduchá groteskní komika nemísí s relativně chytrým humorem a jednoduchými popkulturními odkazy, jako právě tady. Asterixové bývají sice většinou pořád o tom samém a "v Británii" není vyjímkou, ale tak jako vždy je to výborná zábava... a Britové jsou prostě blázni. 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Fantazie! Takhle přesně by měla vypadat pravá animovaná zábava. Kdyby chudáci Galové alespoň tušili, jak dokážou Britové zkazit i lahodného kance, vůbec by se jim na pomoc nevydávali. Naštěstí se o tom ale nedoslechli a já jsem mohl být svědkem nejen série nezapomenutelných hlášek a rvaček, ale dokonce i nejtvrdšího ragbyového utkání v dějinách, na které opravdu nikdy nezapomenu. "HEJ KOULE, JAKTOŽE JEDEŠ PO ŠPATNÝ STRANĚ CESTY?!" ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl. Asterix a Obelix se vydávají za vzdáleným bratránkem do Anglie, pomoci jim proti Římanům a tvůrci využívají všech příležitostí tropit si z Angličanů žerty. Přestože se děj odehrává 50 let před naším letopočtem, Britové jsou stále stejní jako dnes, v pět si odejdou na horkou vodu s mlékem, mají své anglické trávníky, ragby i gentlemanské chování za všech okolností. Když se k tomu přidá trojitá fujkombinace kanec s mátovým sauce, teplé pivo a horká voda s mlékem a pár running jokes typu červený nos u všech co se napijí, o zábavu je postaráno. A Asterix a Obelix nakonec naučí Brity i to nejdůležitější - jak je důležité mít čaj. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)
  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)

Reklama

Reklama