Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podobně jako komiks je tohle takový rozjezd, takže na plné hodnocení to není, nicméně převod se zdařil na jedničku narozdíl od osobních propadáků z posledních let (hraná Kleopatra, Amerika, Vikingové). Též je zajímavé a po třiatřiceti komiksech i nezvyklé, že Obelix tu je pouze vedlejší postava. Mimochodem, nejvíce asi budu souhlasit s B!shopem, hlavně co se týče Limova komentáře, jehož první věta je, řekněme, troufalá. Animované filmy paskvil vůbec nejsou, sice je pravda, že v něčem bývá papírová verze lepší (hodně je to vidět třeba u Británie), nicméně tohle hodit do koše nelze. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takže jak už jsem říkal několikrát, miluju komiksy s Asterixem stejně tak, jak mám rád filmy s ním. Na adaptaci prvního komiksu jsem se ohromně těšil a byl jsem zvědav na výsledek, protože jsem ho četl. A nebyl jsem ani trochu zklamán. Příběh perfektní, bavil jsem se skvěle, jen mi vadilo, že Obelix byl odsunut do pozadí, celkem mi tady chyběl. Kresba mi vůbec nevadila, i když samozřejmě kouzlu té původní komiksové nedosahuje. Holt ohromná sranda a nic jiného, pěkně mi to uteklo a těším se samozřejmě na další, pár jsem jich ještě neviděl. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

I po letech stále dobré. Seznamovací první díl, ve kterém poznáme vesničku Galů, obklíčenou římskými jednotkami, kouzelný elixír, jednotlivé postavy. A také Gaia Bona, který se snaží elixír z Galů dostat, ale místo toho zaviní v táboře epidemii růstu fousů a vlasů. Klasická animace, pohodový příběh. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První filmový Asterix nedosahuje kvalit legendárních následovníků, ale musí se s ním počítat. Je to koneckonců odrazový můstek k těm hromadám zmlácených Římanů a nápaditého humoru, který bavil děti i dospělé tehdy, a pokračuje v tom i dnes. Už zde ostatně najdeme pěkných pár dialogů a motivů, které ukazují genialitu a nadčasovost Goscinnnyho vtipu.. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "Tvoja sila pochádza z elixíru, ale svoju inteligenciu si dostal do vienka pri narodení."  Ja som sa pokúšal nájsť v tom aspoň trochu tej inteligencie, ale márne. Namiesto toho som videl iba sled hlúpučkých scénok, ktoré dnes už ťažko niečím zaujmú. Všetko je až extrémne jednoduché - animácia, príbeh, dialógy i humor. Tá doslovnosť je miestami až ubíjajúca - žiadne vtipné, viaczmyselné hlášky, žiadne prekvapivé zvraty v príbehu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Původní název filmu Astérix le Gaulois znamená v překladu do češtiny „Gal Asterix“ nebo „Asterix Galský“. (vojtaruzek)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama