Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Protože jsem poměrně nedávno viděla dost podobný nový film Mravenční polepšovna, budu trochu srovnávat. Ač je tohle o nějakých osm let starší film, pořád je to hezký animák a už tehdy měl docela dobrou grafiku. Tohle je trochu jiné v tom, že Mravenčí polepšovna se snaží o jakési životní moudro či životní pravdu a u tohoto filmu mi to až tak nepřipadalo. I když to, že i jedinec může být mocný a dokázat velké věci tu vlastně taky ukazovali... Ono příběhy jsou u animáků vždycky slabší stránka a jsou skoro pořád dokola, tady se prostě hraje na krásu a grafiku a pak taky na vtipy. Nesmála jsem se, ale párkrát pousmála. A jak říkám, grafika vzhledem k datu vzniku taky dobrá. Takže celkově - hezké tři hvězdy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pěkný, filmovými odkazy nabitý a perfektními herci namluvený (dabovanou verzi jsem neviděl, mým favoritem je i přes famózního Woodyho Sylvester Stallone) animák, jeden z prvních, což je na něm hodně vidět a zub času se na něm negativně podepisuje (narozdíl od starších Toy Story). Tvůrcům to musí dělat vrásky hlavně proto, že mladší diváci si podobné filmy dnes už nepouštějí a pokud to nemá grafiku minimálně Pixarovskou, tak o to v půjčovně ani zrakem nezavadí. Mravenec Z je stejně jako třeba Příběh žraloka pro starší obecenstvo, a tak si film užijí spíše rodiče než jejich ratolesti stejně, jako jsem si jej užil já. DreamWorks se u mě stále drží na druhém místě hned za Pixarem, Mravencem Z (až dnes zhlédnutým) druhé místo potvrdil. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Další z notorických amerických příběhů ve stylu "zdánlivý outsider nepřestává věřit svým snům až nakonec obrátí na svou víru všechny okolo a dosáhne všeho, čeo si přál." Tenhle ale hodně pozvedává přítomnost Woodyho Allena. Jinak mravence bychom měli, pár let poté se objevil taky příběh o včele (včelákovi), tak co takhle zkusit něco ze života blechy? Nebo těžký život švába, což? ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Zet potká v baru princeznu Balu, která tam je inkognito. Princezna si s ním zatancuje, ale kvapně odchází, protože nechce, aby byla odhalena. Zet by ji rád ještě viděl na vojenské přehlídce a proto poprosí kamaráda Snovače, aby si s ním vyměnil místo... Film se podařilo atraktivně hlasově obsadit: Woody Allen (Z / Zet), Sharon Stone (princezna Bala), Sylvester Stallone (Weaver / Snovač), Gene Hackman (generál Mandible / Kusadlo), Christopher Walken (plukovník Cutter / Řezáč), Jennifer Lopez (Azteca / Aztéka), Danny Glover (Barbatus / Bradáč) a Dan Aykroyd (vosa Chip / Čip). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle suprovej animák jsem už hodně dlouho neviděl - a je škoda, že ho televize spíše opomíjejí - ale v dětství jsem tenhle vynikající kousek viděl asi stokrát a mám na něj samé dobré vzpomínky. Parádní animace, skvělý příběh, nejlepší animák s hmyzem. Až teď jsem zjistil, kdo to vlastně režíroval, a že se do toho zapletl i Woody Allen, což jsou pro mě celkem zajímavé informace. Parádní animák s poselstvím. 80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Jde o druhý film, na kterém spolupracovali Woody Allen (Z) a Sylvester Stallone (Snovač). Tím prvním byli o dvacet sedm let starší Banáni (1971), v nichž měl tehdy ještě zcela neznámý Stallone jednu ze svých prvních rolí. (Hal_Moore)
  • Ve stejném roce spolupracoval Danny Glover (Bradáč) se studiem DreamWorks i na dalším animovaném filmu, kterým byl Princ Egyptský (1998). (KucC)
  • Pesnička, na ktorú v bare tancujú mravce, sa volá "Guantanamera". (rador)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno