Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// animace je příjemná, hudba je výborná, příběh je pro děti poučný, český dabing je v pohodě -oproti jiným animákům je to málo vtipné, navíc už to tu v jiné podobě bylo/// Myslím si že ty nej animáky máme za sebou a teď nastala doba, kdy i menší studia začnou (už začaly) chrlit jednu animačku za druhou. Tu lepší a tu horší. Divák sice díky tomu má možnost výběru, ale může se taky spálit, protože čím dál tím častěji spozoruji film který zřejmě nebude oplývat tou pravou kvalitou. Mravenší polepšovna je první film, který jsem z této nové vlny animáku zhlédl, takže na přímé srovnávání je ještě brzy. Přesto jsem od ní čekal méně, takže jsem ve výsledku se snímkem spokojen. Určitě směřuje spíše k tomu nejmladšímu publiku. Jen díky bohu ale není infantilní. Pouze odrostlejším divákům nepřinese tolik nového a v podstatě recykluje zaběhlé schéma, které jsme mohli vidět ve filmu Život brouka (mimochodem, ten byl o hodně vtipnější) a v dalších. Rovněž ani postavyčkami, nesahá třebas jen po kotníky takovému Za plotem. Ale zase co by sme chtěly vykouzlit u mravenců. Děj sice z počátku není tak odzbrojující jako v dalších dvou třetinách, ale v každém ohledu musím vyzdvihnout akční scény připomínající Hvězdnou pěchotu a nebo Hvězdné války. Neříkám tedy, že by tohle stačilo (na Áčkovej animák) ale rozhodně to má něco do sebe a je to celkem inteligentí a to mi stačí./// Celkem 74%/// ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Pre deti tu je svižný (úplne obyčajný) dej a lákavá animácia so zaujímavým vzhľadom prostredia. Pre starších (hlavne pre mňa) tu je aspoň nejaká interakcia ľudí, hlavne tá konšpiračná babička. Pre rodičov a to najmä ochrancov tých najmenších živých stvorení tu je aspoň ten pocit, že si z toho deti vezmú nejaké to morálne ponaučenie, že je nepekné ubližovať stvoreniam iba kvôli tomu, že sú menšie ako my. Ak má však vaše dieťa určité psychopatické chúťky, tak by som tento film neodporúčal, môže to spôsobiť opačný efekt. 5,5/10 (Videné 15.2.2020, CZ dabing) ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková sranda jako Auta, ale když si vezmu, jak jsem se nudil třeba u nedávných Robotů či Madagasracu, řadím rozhodně Mravenčí polepšovnu k nadprůměru, prostě na úroveň nedávného Za plotem. První polovina je sice trochu nudná, víceméně se jedná pouze o to, jak se malý kluk ponaučí a jak ho mravenci postupně přijímají mezi sebe, avšak ta druhá půlka - to už je jiný kafčo. Tady nastupuje několik dost vtipných scén a hlavně - na poměry animovaného filmu až téměř nevídané akční sekvence (překvapilo mě, kolik hmyzu tady zařvalo, děti asi budou čumět). Dabing je celkem solidní (akorát mě mrzí, že jsem si nevychutnal v původním znění Nicolase Cage nebo Bruce Campbella). Animace je docela dobrá (rozhodně lepší, než jakou jsem viděl v ukázce) a prostě sečteno podtrženo je to docela dost dobrej animák. 70% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Já sem se překvapivě bavil. Film je předvídatelnej až hanba, po deseti minutách filmu by závěr uhádlo i mražený kuře co mám v mrazáku. Ale na hru jsem přistoupil a bavil jsem se náramně. Spousta humorných i napínavých scén, třeba únos PidiLucase vypadal skoro hororově, stejně tak útok vos. Škoda že při závěrečné akční scéně tvůrci trochu víc nešlápli na pilu, udělat nálety vos na deratizátora ve stylu filmů Michaela Baye by tam sedlo jak prdel na nočník. Hudba Johna Debneyho byla tradičně na špičkový úrovni. Je fakt že pár nedotažeností tam bylo, jako třeba že nikdo Lucase po celou dobu co byli rodiče pryč nepostrádal. A poblázněná, věčně bezzubá babička moc vtipná nebyla. Ale jinak dobrý. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dětské, animované, mravenčí, spratkovsky americké (americko-spratkovské), poučující. Poslední půlhodinu jsem prospala, takže se moc omlouvám, ale nevím jak to dopadlo. Ale i přesto si dovolím hodnotit. Děj trochu chudší na animovanou pohádku, ale i tak dobrý. Velký výbuch v trávě následovaný malým obláčkem dýmu na celé parcele trávníku byla asi nejvtipnější scéna. sladké kameny, šílená babka, čaroděj, malej Zip, naivní mravenečnice, to je jediný co mi utkvělo v paměti. poučné rozhodně v tom smyslu, jako "nečiň druhým co sám nemáš rád", a že mravenci jsou taky živý tvorové. ..ale stejně se mi zdálo o tom, jak zabíjím upíry, tak kde to jsme.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Mezi animovanými mravenci rozeznáte pohlaví podle toho, že samečci mají tykadla obrácené dopředu a samičky dozadu. (imro)
  • Mravenčí polepšovna je třetí trojrozměrný animovaný snímek o mravencích. Předchází jej Mravenec Z (r. Eric Darnell a Tim Johnson, 1998) a Život brouka (r. Andrew Stanton a John Lasseter, 1998). (imro)
  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama