Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Srdeční a nostalgická záležitost. Poprvé jsem to viděl asi v pěti letech a hned co jsem začal rozumět mluvenému slovu v televizi (asi těžko někdo z nás věděl v 5ti letech co je to proton pack a podobný věci), tak jsem jel reprízy na VHSce až do zblbnutí. A vydrželo mi to do teď, jen už mi to stačí jednou ročně. Jeden z filmů, který už nikdy ze života nevymažu. 5* a.k.a 95% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V málokterém pokračování se vrátily nejen všechny postavy ale tvůrci neměli potřebu přidávat další. Neumím si sice představit dneska uvažovaný dlouho odkládaný 3. díl, nicméně dvojka k němu každopádně měla tehdy zřejmě solidně našlápnuto. Čert ví co proč to nevyšlo. Bill Murray je opět ve skvělé formě a bohužel příběh je spíše slabší. Nejlepší scénou je připlutí Titanicu, kdy Cheech Marin utrousí jen "Pozdě, ale přece." 60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasický prípad dvojok. Väčšie, vysokorozpočtovejšie, akčnejšie.....v tomto prípade ale pre dobro veci. Reitman sa konečne poriadne odviazal, do ulíc vypustil ženu s neustále vzpriamenou rukou a ja som v kine Hviezda v predpubertálnom veku nestačil zavrieť ústa a ani žmurknúť. Kupodivu táto klasika nestratila zo svojho čara ani dnes. Možno je to nostalgiou, možno tým, že klasický, oddychový trikový mainstream je v súčasnosti povedzme že v miernej kríze. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters II. Oveľa lepšie ako prvá časť!!! Hneď od úvodnej scénky s kočiarom ma to vtiahlo do deja. Celý film má taký cool feeling 80's😉, je to taká pohodová a feel-good komédia, ktorá je tu navyše aj romantická. Moja najobľúbenejšia postava je to malé baby :-) a bavili ma aj Bill Murray a Sigourney Weaver a vlastne celý team Ghostbusters. Z duchov boli zaujímaví len tí z Titanicu. A ku koncu to už bolo príliš crazy, ružový sliz "Slime Time" a chodiaca Socha slobody a ten monster z obrazu, to tam ani nemuselo byť :-) mne by stačil aj ten zelený, neviem ako sa volá. Škoda, že pokračovania už nerežíroval Ivan Reitman. Sometimes shit happens! 70%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když zde hodnocení kleslo oproti jedničce o více jak 10%, tak pro mě je dvojka ve všech směrech na stejné úrovni jako jednička. Opět film nabitý akcí a humorem. Bill Murray a Rick Moranis opět potěšili, stejně jako "roztomilé" vizuální efekty. K tomu ještě přibyl Peter MacNicol. Znělka je stále pro mě neoposlouchaná a chodící Socha Svobody a Titanic tomu přidaly další šťávu. Pro mě opět skvělý film a opět za 4*. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Pro scénu na začátku filmu, v níž se kočárek s miminem prohání po silnicích, byla konstrukce speciálně upravena, aby bylo možné ovládat kočárek vysílačkou. (Skarface)
  • Zařízení, které Krotitelé duchů používají k ovládání Sochy svobody, je ve skutečnosti Nintendo joystick. (Olík)

Reklama

Reklama