Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

juta 

všechny recenze uživatele

Další film, na který jsem narazil hned v dětství, takže se na něj čas od času rád kouknu. Hudba tu perfektně doplňuje silné okamžiky, které nejsou obvyklé a moc nezapadají do průměru rodinných filmů, právě proto je na tomhle snímku něco víc, co musí a chce zbloudilá duše ve filmové branži objevovat. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film o detských láskach, kde mi sú sympatické OBE detské postavy. Prekvapivo aj malá Anna Chlumsky. O Macaulay Culkinovi sa netreba rozpisovať, v tomto filme je k sežrání. Dan Aykroyd si strihol svoju postavu so zvláštnou eleganciou a neprekáža mi ani tá slzotvorná záverečná polhodina. Skrátka, TOTO je pravý hodnotný film (nielen) o detských láskach. Žiadne nenormálne mudrovanie, žiadne narážky na prvé erotické zážitky či čo, ktorých je v iných obdobných filmoch neúrekom. Takto vyzerajú prvé lásky, áno. Kam sa hrabe Malý Manhattan. ()

Reklama

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů,který vám připadá zábavný a "kouzelý" pouze pokud jste mladí a víte,o čem děj na plátně vlastně je.V té době jsem to věděl moc dobře a proto si myslím,že by byla veliká škoda měnit svůj názor na něco,co se mi líbilo tím,že bych se v tom začal šťourat.Kdo si ho nestihl shlédnout do 14 let,teď už je to zbytečný. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který jsem poprvé viděla asi v roce 2006. Byla jsem tenkrát vě věku jako hlavní hrdinka Vada a její kamarád Thomas J. podívala jsem se na to, jen že prostě podívala. Teprve teď po znovushlédnutí mi došlo jak je tohle nádherný film. Jak nádherný vztah si k sobě děti dokázaly vytvořit. Dnes, když jich většina prosedí u PC her a konzolí to nejde tak lehce. Anna Chlumsky ve své roli nenahraditelná ( jestli její slzy byly pravé, zhluboka se klaním ) a stejně tak tomu je i u Macaulaye Culkina - v nynější době pohaslé dětské hvězdičky. Příběh je jednoduchý, přesto každého se špetkou citu musí zasáhnout ten konec. I já brečela a nestydím se to přiznat. Nezapomenutelný okamžik: Thomas: "Vado, budeš o mě přemýšlet?" Vada: "Jako proč?" Thomas: "No, kdyby sis nevzala pana učitele." Vada: "Určitě." Jen co film skončil, litovala jsem, že sem ho vůbec zapínala, ale proč litovala? Vždyť tohle je ten nekrásnější film o první lásce, který vůbec někdo dokázal natočit. Dát do jednoho snímku tolik emocí, vtipu i věci z opravdového života, se opravdu podaří jen málokomu. Druhý díl už je jen zbytečný, vcelku o ničem a ztráta času. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přepsal bych scénář - vyhodil konec od nehody, změnil osud jedné z postav. Po zhlédnutí klipu The Temptation jsem se těšil na film s Macaulayem Culkinem (o jehož dětských hereckých kvalitách nelze pochybovat) a Annou Chlumsky, bohužel prim hrají dospělí. K zajímavě provedenému dabingu od Bontonu mám jednu připomínku - Jana Páleníčková a Jan Kalous v dětských rolích k zulíbání, ale dvacetirole Tondů Navrátila a Bubníka (a dalších) jsou fakt na pěst. Jamie Lee Curtis bych do role mladé půvabné svůdné ženy nikdy nenasadil, a to v žádné fázi její kariéry. Začátek 4,5, konec za 2. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)
  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama