Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

moviepill 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film o detských láskach, kde mi sú sympatické OBE detské postavy. Prekvapivo aj malá Anna Chlumsky. O Macaulay Culkinovi sa netreba rozpisovať, v tomto filme je k sežrání. Dan Aykroyd si strihol svoju postavu so zvláštnou eleganciou a neprekáža mi ani tá slzotvorná záverečná polhodina. Skrátka, TOTO je pravý hodnotný film (nielen) o detských láskach. Žiadne nenormálne mudrovanie, žiadne narážky na prvé erotické zážitky či čo, ktorých je v iných obdobných filmoch neúrekom. Takto vyzerajú prvé lásky, áno. Kam sa hrabe Malý Manhattan. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Krásný a citlivý film o dospívání jedné holčičky, která má za otce funebráka. I když je obklopena smrtí, tak je veselá a svá. Zažívá první lásku, zklamání a složitost dospělého světa. Všechno je najednou tak komplikované, ale život se nezastaví. Upřímné dětské role i výteční Jamie Lee Curis a Dan Aykroyd. ()

Reklama

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů,který vám připadá zábavný a "kouzelý" pouze pokud jste mladí a víte,o čem děj na plátně vlastně je.V té době jsem to věděl moc dobře a proto si myslím,že by byla veliká škoda měnit svůj názor na něco,co se mi líbilo tím,že bych se v tom začal šťourat.Kdo si ho nestihl shlédnout do 14 let,teď už je to zbytečný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc rád se k téhle hořké komedii vracím. Hypochondrická Anna Chlumská, stydlivý Macaulay Culkin, ovdovělý bručoun Dan Aykroyd a jeho nová pomocnice v pohřebním ústavu Jamie Lee Curtis. To vše v pensylvánském balení z léta roku 1972, kdy se tančilo v karavanu, hrálo bingo, líbalo u vody, lezlo po stromech, bezstarostně jezdilo na kolech, ale i ztrácelo své nejbližší.. nadmíru okouzlující záležitost!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl v roce 1991 řekl, že takové dítě, jako je Macaulay Culkin, skončí v dospělosti na fetu. Co se potkávám s jeho dalšími filmy z dětství, tím více tomu nerozumím. Nevím totiž, kde jinde byste v devadesátých letech vyhrabali roztomilejší dítě do filmu, než byl právě on. Jinak se jedná o standardní srdceryvný příběh. Na jedno shlédnutí dobré, ale podruhé bych se této životní realitě do očí koukat nemusel. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)
  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)

Reklama

Reklama