Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

venison 

všechny recenze uživatele

Miluju líné americké léto s dozvukem 60. let prosycené sladkou limonádou, pořádnými automobily, stužkami na kolech a odřenými koleny.. Když si v tom zahraje milouš Dan Aykroyd a správňácká Jamie Lee Curtis je vymalováno.. V roce 1991 mi bylo stejně jako hlavní hrdince 11 let a stejně tak jako ona jsem měla nejlepšejšího kamaráda se silnými brýlemi.. Měli jsme mezi sebou i hodně hodně hodně moc podobný vztah (až na ty včely).. Díky tomuto snímku si vždycky ráda zavzpomínám.. Ten film je hezký, i moje dětství bylo hezký.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přepsal bych scénář - vyhodil konec od nehody, změnil osud jedné z postav. Po zhlédnutí klipu The Temptation jsem se těšil na film s Macaulayem Culkinem (o jehož dětských hereckých kvalitách nelze pochybovat) a Annou Chlumsky, bohužel prim hrají dospělí. K zajímavě provedenému dabingu od Bontonu mám jednu připomínku - Jana Páleníčková a Jan Kalous v dětských rolích k zulíbání, ale dvacetirole Tondů Navrátila a Bubníka (a dalších) jsou fakt na pěst. Jamie Lee Curtis bych do role mladé půvabné svůdné ženy nikdy nenasadil, a to v žádné fázi její kariéry. Začátek 4,5, konec za 2. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Další film, na který jsem narazil hned v dětství, takže se na něj čas od času rád kouknu. Hudba tu perfektně doplňuje silné okamžiky, které nejsou obvyklé a moc nezapadají do průměru rodinných filmů, právě proto je na tomhle snímku něco víc, co musí a chce zbloudilá duše ve filmové branži objevovat. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, která svou nejtěžší munici vyplýtvá hned v začátku a poté nenápadně sklouzne do vyježděných kolejí sice úsměvné, ale fádní až nudné romantiky. Leč ve finále si usmyslí, že je třeba divákovi důrazně připomenout, že život není peříčko, a tak se rozhodne zvolit úplně jiný žánr a zkusí vás šokovat a dojmout - nejlépe až k slzám. Sladkobolný závěr je sice trochu vyděračský, ale dá se překousnout. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě dost emočně zasáhl. Ani vlastně pořádně nevím čím. Možná příběhem, v němž ovdovělý zatrpklý otec vychovává jedenáctiletou dceru Vadu ve svém domě, který slouží jako pohřební ústav a přitom se stále snaží vyrovnat se smrtí své manželky a najít tak nějaký smysluplný život, kromě pochovávání nebožtíků. Možná bezprostředností, lehkostí a humoru dětských hrdinů, kteří prožívají první přátelství, lásku, bolest i zklamaní, díky čemuž jsem se mohl s  nimi ztotožnit. Možná tím správným výběrem herců od roztomilého Macaulay Culkine a Anny Chlumsky, až  po dobráckého Dana Aykroyda a příjemnou Jamie Lee Curtis. Možná díky uvolněné a pohodové atmosféře, která se sice v závěru překlene do tragické roviny, ale i přesto si zachová určitý pozitivní nádech. Nejspíše to bylo kombinací všech faktorů, kvůli čemuž jsem si snímek mohl tak užít. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)
  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)

Reklama

Reklama