Reklama

Reklama

Infinity Pool

  • Kanada Débordement (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James (Alexander Skarsgård) a Em (Cleopatra Coleman) Fosterovi si užívají all-inclusive dovolenou na pláži na fiktivním ostrově La Tolqa, když smrtelná nehoda odhalí perverzní subkulturu hédonistického turismu, bezohledného násilí a surrealistických hrůz v letovisku. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Typická Cronenbergovská psychárna s relativně solidním námětem, který by mohli použít i normální filmaři. To je asi ten nejzásadnější přínos. Jinak se jedná o sled scének, ve kterých šílené ksichty střídají ještě ty šílenější, kamerazhusta najíždí na detaily obličejů a kdečeho jiného, i když k tomu nemá důvod a co leze na nervy nejvíc jsou rádoby psychoefekty, které používají snad všichni režíiséři, kteří si hrají na umění. Hodnotit herce je těžké, protože měli za úkol tvářit se jak magoři a vyděšeně koulet očima, což jako fanoušek Sparty zvládám víc než deset let úplně s přehledem. Tahle režisérská famílie není pro mě. 30% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Hodně proměnlivý, tělesný, fyzický, žánrově i motivicky nesourodý, formálně i stylisticky tísnivý [viz. absence celků a silný akcent na polo-detaily a detaily], vizuálně i zvukově imerzivní, a v neposlední řadě extrémně divný film, který připomíná jednu velkou noční můru, a který víc než důstojně pokračuje v tradici Cronenbergovského body-horroru. Inu, jablko nepadlo daleko od stromu.... slovy klasika: "That feels weird, but I'll alow it." .... PS: Mia Goth ftw! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Halucinogénne sosanie dudlákov mohlo byť kľudne aj vynechané a bol by z toho lepší film. Pretože nápaditý je rozhodne. Vizuálne presvedčivé a esteticky pôsobivé až do tej miery, kým vám náhodná známa nevyhoní, keď práve štíte pri strome, čo je tiež zaujímavý scenáristický, až do istej miery nechutný nápad. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Stejně asi jako většina diváků musím na úvod konstatovat, že s Infinity Pool se Cronenberg Jr. skutečně už hodně přiblížil ve většině ohledech tvorbě svého tatíka a pokud v tom bude i nadále pokračovat, tak se máme možná ještě na co těšit. Brandon se tu s tím každopádně v tomto filmu vážně nepáře a servíruje podívanou, nad jejíž kvalitou se mohou možná vést dlouhé diskuze, nicméně faktem zůstává, že v hlavě na nějakou dobu uvízne skutečně každému, a to ať už díky samotné zápletce, která je pořádný úlet, tak i kvůli zpracování, se kterým se též jen tak běžně ve filmech nesetkáváme. Takže nechybí opravdu explicitní násilí, a dokonce ani otevřené sexuální scény, a je jen škoda, že obojeho je tak málo, vlastně v obou případech po dvou scénách, jelikož pak by to byl teprve fičák, i když na druhou stranu chápu, že i s tímto málem museli mít tvůrci zatraceně velké problémy kvůli cenzuře a ratingům, nicméně krom toho tu máme především k dispozici ještě i fakt nápaditý, ovšem rozhodně ne standardní příběh, postavený na klonování lidí a partičce fakt ujetých boháčů, kteří zde sehrají s hlavním hrdinou nepěknou hru, které by se nechtěl asi jen tak někdo zúčastnit. Dalším bonusem Infinity Pool jsou pak i zatraceně výrazné postavy, a to ať už v podobě ústředního hrdiny v podání výborného Skarsgarda, tak i ty ze zmiňované partičky, které vévodí fascinující Mia Goth, kterou jsem upřímně ještě před nějakou dobou vážně nesnášel, ale po posledních pár filmech s ní jsem neskutečně obrátil a osobně jí nyní považuji za herecký magnet, který tedy asi nejspíš nikdy nebude patřit mezi ty nejzářivější a nejúspěšnější herečky na světě, nicméně svým talentem a nezapomenutelnými, maniakálními výkony strčí naprostou většinu z nich do kapsy. Za působivou jinak musím zmínit ještě určitě i velice nevšední atmosféru, dále pak několik opravdu nevšedních tvůrčích nápadů, a to ať se týče třeba nasnímání, či různých jiných technických vychytávek a bavila mě i hudba, která též navazovala tu správnou znepokojivou náladu, která jen tak mimochodem je charakteristická pro celý snímek a která v podstatě celému filmu dominuje. A tak v podstatě jediné, co musím Infinity Pool vytknout, je úplný závěr, který mě ani trochu neoslovil, nebavil, nezaujal a vlastně kvůli jeho nejednoznačnosti i dost nasral. Zkrátka kontroverzi kolem Infinity Pool docela chápu, podívaná je to pak opravdu zajímavá a nevšední, v hlavě mi jinak ještě též bude rezonovat pár dní, nicméně pravdou zůstává, že jde skutečně spíš o dost okrajový snímek, který fakt docení asi jen vážně pár šílenců, které mají tyto bizáry rádi. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Naprostá patlanına a ztráta času. Jestli má horor X podobné hodnocení jako tohle, tak už fakt nevím. Jediné co je na filmu obstojné a není hodné kritice je herecké duo Mia God pardon Mia Goth a Saša Skarsgård. Hraje si to na něco, co to není a pokus o ten "weird horror movie" teda hrubě nevyšel. Obrovské zklamání a při sledování mi bylo chvílemi až trapně, při pomyšlení kam jsme se to v kinematografii dostali, že se najdou lidi, kterým se to ještě líbí a adorují naprosto netalentované režiséry. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Film pre svoje „niektoré grafické násilie a sexuálny obsah“ dostal obmedzenie, že sa môže premietať len dospelým. Po neúspešnom odvolaní sa s cieľom sprístupniť film mladším divákom sa nakoniec rozhodli film zostrihať. Nezostrihaná verzia tak bola premietaná len na Sundance festivale, zatiaľ čo upravená verzia bola uvedená do kín. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v Šibeniku v Chorvátsku. Po dvanástich dňoch natáčania sa produkcia presunula do Budapešti v Maďarsku, kde sa natáčanie skončilo. Postprodukcia prebiehala v kanadskom Toronte a bola dokončená v druhej polovici roku 2022. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama