Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Metzger 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně největší pecka mýho mládí - Mickey Rourke jako hláškující drsňák Harley , tak trochu nešika a Don Johnson jako zkušenej kovboj a nejlepší střelec pod sluncem kterýho nikdy nic nerozhodí - oba si to štrádujou na svejch mašinach s kvérama za opaskem ... pak ale přichází problém - kamarádi vlastnící místní bar jsou v problémech a jediná cesta jak z nich ven je přepadnout konvoj místní banky narvanej doláčema - všechno to dopadne trochu jinak a tak jde oboum hrdinům o život a všichni kamarádi mizí na onom světě :D . Scény jako přepadení obrněnýho vozu , neprůstřelní Daniel Baldwin a jeho Hot Boys , nebo přestřelka na vrakovišti letadel maj prostě něco do sebe i po těch 15 letech . Navíc Tom Sizemore jako slizskej ředitel banky ( a minimálně dvakrát hubenější než je teď ) ... tohle je prostě 5 hvězd - ,, Z bouchaček se střílí Harley , ty se neházej ... necukej tak s tim když střílíš - neni to tvuj pták ! ,, ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lepší zemřít jako frajer, než žít jako srab. Pokud lze o Pařbě ve Vegas říct, že to je čistě mužská záležitost, tak tady to platí desetkrát tolik. Tohle je totiž film speciálně pro chlapy. Jsou tam přestřelky, krásné ženy, přátelství na život a na smrt a asi tuna vtipných hlášek. A pokud chcete vidět film, který reprezentuje béčka z přelomu let 80. a 90., tak tohle je jasná volba! Nemůžu jinak, dávám plnej počet. To víte, když jsou ty Vánoce, není nad to pustit si takovýto film, který vás zahřeje u srdce… :-) ()

Reklama

Melandrix 

všechny recenze uživatele

Ptáte se,proč dávám tomuto filmu 5 hvězd a patří k mým nejoblíbenějším?Je to prosté... film má jednoduchý děj a není potřeba u něj přemýšlet a je tam i správná špetka humoru.Člověk nemusí mít vysoké IQ,aby tento film pochopil a nemusí si nic domýšlet ani se trápit koncem a říkat si,co tím chtěl básník říct, jako je to třeba u filmů typu Fontána,Donnie Darko či Lost higway.Navíc tu hraje můj oblíbenec Mickey Rourke,který se tu prezentuje jako frajer a je vidět,že na to má.Druhým frajerem a švihákem a fešákem je Don Johnson,který mi zde dokázal,že fakt,že se podle něho určovala móda 80.let v Americe, je skutečně právoplatným faktem a nedílnou součástí dobové historie. Jak jsem již řekl,film je jednoduchý a v jednoduchosti je krása! "Harley,hoď po nich bouchačkou!" ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film. Má ničím zaujímavý príbeh o dvoch motorkároch, ktorí chcú finančne pomôcť svojmu priateľovi s barom a tak sa s pomocníkmi rozhodnú vykradnúť pancierové vozidlo s peniazmi, no zistia, že pancierové vozidlo prepravuje miesto peňazí drogy a ich majiteľ ich chce späť. Spracovanie ale nie je najhoršie, kedže príbeh ma moc nezaujal, tak mi bolo celý čas úplne jedno, ako to dopadne, ale aspoň sa na to dá bez problémov pozerať až do konca. Akcie tu nie je málo a nie je ani zlá, ale ani ma moc nezaujala. Celkovo je akcia dobre natočená a v dobre zvolenom prostredí, ale obsahovo je slabá, tých pár súbojov pôsobí umelo a nezáživne a o niečo lepšie prestrelky sa zase vyznačujú minimálnym počtom zabitých a chýba v nich viac lepších momentov. Najlepšia je asi prestrelka v bare, ale ani tá nie je nič výnimočné. Herecké obsadenie je celkom dobré, Don Johnson, Mickey Rourke v hlavných úlohách a Tom Sizemore ako hlavný záporák, ale z nich ma bavil iba Johnson. A samostatnou kategóriou sú zabijaci v službách záporáka, ktorí sú len päťčlenná skupina zabijakov a prišli mi ako paródia na terminátorov. Réžia a technická stránka sú bezpochyby hlavným kladom tohto filmu a iba táto stránka spĺňa parametre správneho akčného filmu prvej polovice deväťdesiatych rokov. Nie je to zlý film, raz sa pozrieť dá, ale v rámci akčného žánru mi príde úplne zbytočný. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 53%. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělá nostalgická památka na roky, kdy ještě chlapi byli chlapi. Kdy bylo kůl mít silnou motorku, bouchačku proklatě nízko, v ruce panáka a v puse cigáro. Na dobu, kdy i ostří hoši byli sympaťáci a kdy se v akčních filmech moc neprndalo, jen tak občas hláškovalo. Námět pitomoučký, ale zpracování bezvadné. Skvělá ústřední dvojice, Za mne 75%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Řada postav ve filmu má jméno buď po tabákových nebo alkoholových výrobcích - Marlboro Man, Virginie Slim (cigarety), Jack Daniels (whisky), OI'Grandad (whisky). Výjimkou je pouze Harley Davidson (motocykly). (Ai.ma)
  • Na bundě Mickeyho Rourkea můžeme zahlédnout nápis SRV a římské číslice. Znamenají letopočet narození a úmrtí kytaristy Stevieho Raye Vaughana (spolupracoval například s Davidem Bowiem). (Ai.ma)
  • Poslední film ve kterém si zahrál Big John Studd. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama