Reklama

Reklama

Salamandr

  • USA The Salamander (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný důstojník kontrarozvědky na stopě příprav fašistického převratu... Salamandr je prvním a zároveň posledním filmem, na němž se jako režisér podílel Peter Zinner, známý filmový střihač. Napínavý politický thriller natočil Zinner podle stejnojmenného románu Morrise L. Westa. Hlavní postavou je odvážný plukovník kontrarozvědky Matucci, pověřený vyšetřováním záhadné smrti náčelníka generálního štábu, které ho zavádí do podhoubí neofašistického hnutí... Kromě dramatického příběhu plného napětí a vzrušení nabízí film i renomované herecké obsazení – vedle Franca Nera, který ztvárnil roli plukovníka Matucciho, si ve filmu zahráli i Anthony Quinn, Claudia Cardinalová, Martin Balsam, Eli Wallach a další. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasické “Taliansko”. Nie len v ich manželstve, ale aj vo filmoch sa preháňa tak, že človek žasne nad tou neuveriteľnou naivitou. Sú pasáže, ktoré nesmierne ohúrili, no sú scény, pri ktorých sa možno akurát tak za hlavu chytať. Počas sledovania tohto snímku ma napadla jediná vec, a to: ako sa vekom postupne mení vnímanie človeka, pričom v prípade “Salamandra”, som musel nie len oči zakrývať, ale doslova hlavu do piesku schovať. Je to škoda, no bolo to dobou, kedy dobrý film (pre niektoré krajiny), niesol v prvom rade známky vsuviek “mimo reality”. No a samozrejme nechýba nenaplnená romanca, tak aby to bolo dostatočne “nasladené” aj pre ženské pokolenie. Šablóna za šablónou, priehľadné, neprekvapivé, proste pre moje očakávanie - nedostatočné. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Krimithriller z r.1981 je vlastně stále aktuální, když si všimneme, kdo zde vlastně v politice znovu vystrkuje růžky. Jsou to mladí nevzdělaní neonacisté, kteří se domnívají, že spasí svět. Film je obsazen bývalými světovými legendami, takže k jejich učinkování není připomínek. V 80.letech minulého století to byl prostě "kinotahák" pro diváky. ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Postarší Franco Nero zabraňuje fašistickému převratu, na jeho straně bohužel stojí jen Quinn, protože scénář i naivní příběh nenabízí zrovna poutavou podívanou, skutečně nad nedomyšleností děje i jeho zbytečnými odbočkami zůstává občas rozum stát. Ale i tak se jedná o vděčné téma a přece jen je poutavé sledovat tuto politickou machinaci obklopenou spoustou v té době již vyhaslých hvězd stříbrného plátna. ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Po tom, co jsem si tady o filmu přečetl, je to tedy velké zklamání. Dost dobře nechápu, co zajistilo kultovní status filmu v této zemi. Prkenní herci (jimž vévodí zejména tragický Nero), rozvleklý, nudný a překombinovaný děj s minimem akce a celé to rozhodně nezachrání ani starý český dabing. Avizované scény s Paulem L. Smithem v roli "chirurga" jsou už dnes k smíchu a nevyděsily by ani batole. Pokud chcete vidět opravdu bestiálního Paula L. Smithe, tak si pusťte Půlnoční expres a ne tuhle kašpařinu, která si hraje na thriller. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tohle DVD mám už dlouho až teď jsem se na něj podívala i když film přišel do českých kin hned po natočení ,u pokladen byly fronty na lístky.Vyprodáno na několik promítání dopředu.Na tu dobu dobře udělaný film .V dnešní době jsou některé scény úsměvné.třeba když je malý Fiat pronásledovaný velkým Mercedesem.A čím menší herecká role, tím afektovanější výstup - tak moc se snažili ve stínu velkého Quinna.Dobrá zápletka s jednoduchým scénářem. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama