Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Pěkně vystupňované drama, do kterých se M. Douglas velmi hodí. Celkově se mi líbilo obsazení všech postav, takže rozhodně téměř dvou hodin strávených sledováním tohoto filmu nelituji. Brittany Murphy hrála traumatizovanou dceru zavražděného otce velmi přesvědčivě. Četl jsem různé názory (spíše negativní ohlasy), že se tvůrci předhání v tom, jak nejoriginálnějším způsobem zlikvidovat záporného hrdinu. Musím se s těmito názory ztotožnit - bylo to trochu přehnané, ale sladký happy-end mi ani nevadil. Dvěma slovy - příjemný film. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud šílená zápletka a příběh poskládaný scénáristou ze všeho co v posledních letech viděl (a ve zbytku si vypomohl ověřenými žánrovými prefabrikáty), přesto kupodivu koukatelná podívaná, která, zejména v první polovině, šlape dost rychle na to, aby si divák nestačil všímat lapsů rozesetých na trati. Navíc slušně fungující atmosféra, slušný Douglas i Bean, hodně dobrá Murphy. Nejspíš se to sice z paměti rychle vypaří, ale teď jsem spokojen a nemám pocit ztráty času. ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[9/10] Od toho filmu som čakal niečo iné, nečakal som práve takýto typ thrilleru ale na moje prekvapenie sa moje nie malé očakávania naplnili, až prekonali. Don´t Say a Word má výborný námet, ktorý nemá práve akčnú štruktúru ale naopak - dramaticko psychologickú, a to (ne)prekvapivo? sedí Michealovi Douglasovi ako vyšité, je tu vo veľmi dobrej forme a v jednoznačne najlepšej úlohe, presne taký charizmatický hollywoodsky otec ako má byť. Musím povedať že tu je aj pomerne dosť zaujímavých vedľajších úloh, napr. sympatická Famke Janssen ktorá tu ale nemá príliš priestor, hlavný záporák Sean Bean je viac ako dostatočný a najdôležitejšia vedľajšia, zároveň druhá hlavná postava v podaní perfektnej Birttany Murphy bola veľmi dominantá a psychicky narušené dievča zahrala bravúrne. Film má výbornú atmosféru, slušné tempo a po všetkých stránkach spracovania je to veľká kvalita, vysoký rozpočeť je vidieť a ked´že toto nieje akčný thriller tak sa nedá čakať takmer žiadna akcia, ale musím pochváliť jedno slušné zabitie - prepichnutie muža tyčkou a záverečnú smrť zlosyna Beana. Možno niekomu tento film nesedí práve preto že to nieje thriller akčného charakteru, ale mne táto dramaticko- psychologická línia sadla výborne a páčila sa mi, skvelé dialógy, veľké napätie, dobré gradovanie príbehu, úžasná atmosféra a hlavné tri úlohy výborné . Jediné čo mi ako tak prekáža je ten stokrát videný happy-end, ale dalo sa to čakať. Ale aj napriek tomu považujem tento film za najlepší film s Douglasom a vrchol dramaticky-psychologického thriller žánru. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Klasika. V tomto žánru a stylu jde v podstatě jen o to, co umí taťouch (aby mohl dítě zachránit), jak inteligentní a charismatický je záporák (aby nás bavil) a jak dobře to je natočené, aby se na to dalo koukat. Variace na toto téma tedy mnohokrát viděno, takže zde není až tak moc co komentovat. Co se týká zpracování - takový průměr. Nic extra, ale ani slabé. Pěkně to utíká, nenudí to, je tam pár zajímavých momentů a celkově to má celkem spád. Co tomu chybí je větší napětí a trošku větší psychologická propracovanost odhalování "tajemství". Prostě a jednoduše takový průměr, který nenadchne, ale neublíží. Svůj účel rozhodně splní. Howgh! ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že manžel thillery miluje, jich vidím víc, než bych chtěla. Většina z nich je dost "jednobrdoidních". Tenhle mi přišel docela originální, i když jsem o Douglasovu rodinu samozřejmě - dle téměř neměnných pravidel žánru - nemusela mít starost, zajímalo mne rozuzlení. Každopádně - nadprůměr. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Hřbitov, na kterém se odehrává závěr filmu, byl postaven ve skladišti v Torontu. Filmaři nechali navozit čtyři tisíce tun zeminy a zasadili třicet osm stromů. [Zdroj: časopis Cinema 1/2002] (Locksley)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama