foto

Gary Fleder

  • nar. 19.12.1965 (54 let)
    Norfolk, Virginia, USA

Biografie

Vystudoval filmovou fakultu Jihokalifornské univerzity, kde byl jedním z jeho pedagogů František Daniel. Do jeho filmografie patří hlavně kriminální dramata. Debutoval tarantinovsky laděnou gangsterkou Co dělat v Denveru, když člověk nežije (1995). Z jeho další tvorby je u nás nejznámější thriller Sběratel polibků (1997), v němž policejní psycholog pátrá po psychopatickém únosci mladých děvčat. Hrdinou jiného Flederova thrilleru Neříkej ani slovo (2001) je psychiatr, kterého prostřednictvím unesené dcerky vydírá banda desperátů.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

Filmy

2020 Protection
2017 A Midsummer's Nightmare (TV film)
2015 Evil Men (TV film)
2014 Identity (TV film)
2013 Nevyřízený účet
2011 Identity (TV film)
2008 Expres
2003 Porota
2002 R.U.S./H. (TV film)
2001 Impostor: Živá zbraň
Neříkej ani slovo
1997 Sběratel polibků
1995 Co dělat v Denveru, když člověk nežije
1994 Společník (TV film)
1992 Air Time (TV film)

TV seriály

2020 Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector (TV seriál)
Game On (E05)
Tiny Pretty Things (TV seriál)
2017 The Bold Type (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2016 Guilt (TV seriál)
American Psycho (E02)
Pilot (E01)
Zoo (TV seriál)
Šavlozubec (S02E12)
Kingdom (TV seriál)
No Fault (S02E12)
Lay and Pray (S02E11)
2015 Nebezpečné umění (TV seriál)
Kingdom (TV seriál)
Happy Hour (S02E05)
Zvrat: Washingtonovi špioni (TV seriál)
Myšlenky svobodného muže (S02E01)
2014 Kingdom (TV seriál)
Please Refrain from Crying (S01E06)
Eat Your Own Cooking (S01E05)
Láska ve hvězdách (TV seriál)
These Violent Delights Have Violent Ends (E02)
Pilot (E01)
Tým Škorpion (TV seriál)
A Cyclone (S01E03)
2012 Kráska a zvíře (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Vegas (TV seriál)
Money Plays (E02)
Řeka (TV seriál)
Row, Row, Row Your Boat (E08)
2010 Happy Town (TV seriál)
I Came to Haplin for the Waters (E02)
In This Home on Ice (E01)
Změna je život (TV seriál)
Stand Taken (S02E11)
Ocean Uncharted (S02E01)
Rent Uncollected (S01E03)
další epizody (5)
2008 Polda z Marsu (TV seriál)
Tady venku v polích (E01)
October Road (TV seriál)
As Soon as You Are Able (S02E13)
2007 October Road (TV seriál)
Let's Get Owen (S02E01)
Best Friend Windows (S01E06)
Tomorrow's So Far Away (S01E03)
další epizody (5)
2005 Slepá justice (TV seriál)
2002 Policejní odznak (TV seriál)
Our Gang (S01E02)
2000 Falcone (TV seriál)
1998 Doktoři z L. A. (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
For Miles and Miles (E09)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Forever Ambergris (S05E03)
1992 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Seance (S04E04)

Herecká filmografie