Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

Janek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stylový film, skvělé obsazení, evropská oldschool akce - a velmi mě zaujala Beanova role, která vybízela ke sklouznutí do škatulky, ale nakonec se ve filmu už vůbec neobjeví. Snímek, který má z mého pohledu jen málo konkurentů. Určitě jeden z nejlepších akčních filmů devadesátých let. 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ronin, ač s perfektně natočenými automobilovými honičkami i schopnými herci v popředí, je stále jen prosté béčko s rozporuplným scénářem. Pár detailů je příjemně propracovaných (proklepnutí ostrahy u kufru), ale jinak se film omezuje na rádoby velkolepé zvraty, hraničící s překombinovaností, zjednodušuje myšlenkové pochody hrdinů (tam kde je ruská krasobruslařka je automaticky i ruská mafie?) a zkrátka nepůsobí na mozek, ani na srdce. Kvůli klasickému De Nirovi a intenzivním honičkám v atraktivním prostředí však stojí za zhlédnutí. 6/10 ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný akční krimi se skvělým hereckým obsazením, už jenom přítomnost takových hereckých es jako je Robert De Niro, Jean Reno a nebo Jan Tříska, který je tady sice jen na chviličku než mu vystřelí mozek na sklo u auta, ale přeci tam je na tu chvilku a to potěší, tak musí donutit se na to aspoň jednou kouknout a ještě když jsou výborný i ve svý roli, tak je skvělej film zaručenej. Tohle sice neni nic výjmečnýho, ale svým na tyhle filmy netypickým dějem zaujme a udrží pozornost až dokonce, někdy si sice musel Frankenheimer vypomoct akcí, ale ani tam stařící jako je De Niro s Renem nezaváhali a poradili si bez větších problémů a i když je to zpracovaný tak, aby to vypadalo jako nějaká stará kriminálka, tak i ta akce je nadprůměrná a spolu s dobrou hudbou je zábavná a svižná. Jediný co mi trošku vadilo bylo protahování ke konci a to i přesto, že to má jenom dvě hodiny. Myslim si, že by to nějaký to zkrácení určitě sneslo, ale nějak zvlášť to nevadí a dá se u toho příjemě strávit večer ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle akčňák s De Nirem a Renem mi dlouho utíkal. Najdeme tu samozřejmě víc skvělých heců. Ve filmu se dost cestuje a postavy se neustále podráží. Celou dobu se všichni honí za stříbrným kufříkem a nikdo neví, co v něm je. Ve filmu jsou dost povedené honičky, které vás doslova vtáhnou. Akce je tu taky hodně. Kdo nakonec získá kufřík a komu se podaří dožít se finále? A hraje tam i Tříska. "Chodil jsem s ním do školy." ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

He, nedávno som pozrel 47 Ronin, takže to šanghajské vysvetľovanie bolo zbytočné :-) Inak brilantné herecké obsadenie, fajn európske lokácie a ešte lepšie auto nahanáčky, ale príbeh sa tu dosť stráca. Vlastne ono to nejaký poriadny príbeh s rozuzlením ani nemá, poslednú tretinu sa tu len strieľa, každý schytá po guľke a bez vysvetlenia vyletia titulky za doprovodu slušnej hudby a nazdar. Viac od toho nečakajte. 70% - 3* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (30)

  • Natáčanie prebiehalo v Paríži, Nice, Arles a La Turbie. (Raccoon.city)
  • Zabraného kameramana je možné si všimnout během závěrečné honičky na několika určitých místech, včerně zadního sedadla Samova (Robert De Niro) automobilu. (Conspi)
  • Jeden z kaskadérů byl bývalým řidičem formule 1 - Jean-Pierre Jarier. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama