Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajný agent Shaw (Wesley Snipes), pracující pro generálního tajemníka OSN, žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí. Jedině on může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí. Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn. Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé... Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru. Přátelé se mění v nepřátele a konečné drama přináší šokující odhalení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

otík 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes ztvárnil agenta chránícího zájmy OSN, přičemž je sám obviněn z vraždy čínského velvyslance v USA a je těžce zapleten do velmi složitého spletence intrik a podvrhů. Opět si zahrál zřejmě oblíbeného hrdinu – jakéhosi obětního beránka, který se jako odpadlík vyzná v situaci a elegantně ji vyřeší. Ačkoliv je to po akční a spádové stránce velmi slušný snímeček, svou překombinovaností a občasnou vizuální stránkou je počátkem béčkové Wesleyho produkce. Velmi zajímavou a „hezkou“ roli si zde nezvykle zahrál Michael Biehn, jemuž jsem téměř v závěru fandil, neboť svou roli pojal velmi sympaticky a zaujatě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je béčko jako vyšitý a nic na to nezmění ani Wesley Snipes ani Donald Sutherland. Děj je jasnej hned od začátku a některý scény jsou tak snadno předvídatlný, že jsem je do puntíku uhád. Jediný na co se dá vcelku koukat jsou souboje, v těch se Snipes orinetuje velmi dobře, ale zase jsou trošku nerealistycký, tim myslim hlavně chováni v soubojích. Určitě je spousta lepších béčkových akčních filmů, ale jako film naodreagováni to je dobrý ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozjíždějící akčárna, kombinující prvky stále populárního "politického thrilleru" s poměrně zajímavou (leč omletou) zápletkou, však dojela na absolutní nezvládnutí materiálu po technické stránce. Děj je dost nevyvážený a roztříštěný (což se naštěstí v druhé půlce filmu jakžtakž srovná), akční scény jsou nedotaženy a tak nějak postrádají koule (ačkoli se Snipes snaží, seč mu síly stačí). Třešničkou na dortu je závěrečný souboj, naprosto nepokrytě vykrádající původní Matrix! Umění boje tak zachraňuje vynikající obsazení (vedle Snipese - Biehn, Archerová a Sutherland Sr.) a slušná choreografie. Tedy průměrná záležitost! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Neil Shaw (Wesley Snipes), pracující v utajení pro OSN se stává svědkem vraždy hlavního čínského představitele při prvním oficiálním jednáním mezu OSN a Čínou. Stává se jedním z hlavních podezřelých a po jeho hlavě jde jak FBI, tak i čínské triády, a musí udělat vše pro to, aby své jméno očistil a našel pravé viníky ... Tento film divákovi nabízí přesně to, co od filmu s Wesley Snipesem čeká - spoustu akce od prvních do poslední minuty, leč bez nějaké větší invence a hlavně s pořádnou dávkou nudy v pozdějších fází (hlavně díky tomu, že je naprosto jasné o co jde). Taky mne docela iritovala ona čínská holka, která byla na začátku dost akční hrdinka, ale jakmile se dala do kupy se Shawem, stala se z ní mávnutím kouzelného proutku ubulená "holka". Ale potěšily mne akční scény - zvlášť ten závěrečný souboj Wesleyho Snipese s Michaelem Biehnem - ale to je tak všechno.. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Po skvělé Zpovědi zabijáka jsem se těšil na tenhle film. Miluji námět, kdy je agent zrazen a jde po něm policie a ještě zabijáci. // Takže námět určitě chválím, jinak Wesley byl tady ve skvělé formě... // To je však všechno, co mně na filmu zaujalo. Co se týče akce, je otřesná. Už když jsem se díval na ten film, říkal jsem si, že tohle nemůže být rok 2000, nýbrž 1980, film působí zastarale a nic se neděje, bez nádechu, tedy žádné tempo a příběh je vlastně nezajímavej. // Jsem fakt zklamán, nudil jsem se a po hodině jsem to vypnul, pač jsem na to koukal proti své vůle. Ale jo, na dvojku se i tak těším, svět se nezbořil, život jde dál a zklamání patří k životu :D 2/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Sportovní auto, které hlavní hrdina (Wesley Snipes) vezme před nemocnicí, je Chevrolet Camaro z roku 1978. Limuzína, v níž hlavní hrdina přikáže své společnici svléct se do naha, je Cadillac Sedan DeVille z roku 1980. (tulakfelix)
  • Je-li ve filmu záběr na displej mobilního telefonu, jedná se vždy o displej Nokie 5110, i kdyby v záběrech předtím telefonující postava držela jiný mobil. (tulakfelix)
  • „Art of War“ neboli „Umění války“ je stará čínská kniha o vojenských strategiích sepsána slavným válečníkem Sun c'em. (Kodousek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno