Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

„Je to příběh o střetu hodnot, kdy rodině vezmou dítě kvůli nepatřičnému jménu,“ vysvětluje režisér Dan Wlodarczyk. Název minisérie odpovídá netradičnímu jménu dítěte, které trápí místní sociální pracovnice. Další příběhy alternativních rodin, převážně z přelomu milénia, byly často převyprávěny a upraveny médii. Série tak pokládá univerzální otázku – kde končí osobní svoboda člověka a kde začíná společenská norma? Dá se vůbec dnes žít mimo daný systém? (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Britney75 

všechny recenze uživatele

Kdyby z toho udělali devadesátiminutový film, tak se nic nestane. Utahané, nudné a bez emocí … sobecká matka, co odděluje děti od společnosti a normálního života, normálně bych ji takovou pláskla, Bučková je mi nesympatická i jako herečka, takže za mě dvě hvězdy, protože poslední díl byl nedokončený, nevyjasněný, prostě na facku. ()

Biousek 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době česká tvorba, kterou jsem si užil. Bohužel to mělo své chyby. Líbila se mi snaha autorů k příběhu přistupovat s nadhledem a zbytečně nenavádět diváka ani jedním směrem. Nicméně “zlých” lidí okolo ústředního ezopáru bylo opravdu podivně hodně. Mít to o dva díly méně a lepší konec, tak bych se to nebál označit seriálovým počinem roku (českým samozřejmě). ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪V súhrne - ambiciózne, veľa dejových liniek, motívov, ale skutočne dobre si scenár poradil asi len s tou hlavnou, všetky ostatné tam boli len ,,dopočtu," či aby tam boli.⚪Úvodné časti zbytočne detailné a podrobné, linky so susedmi, obcou, sociálnymi pracovníčkami vyšumeli do prázdna a nie je jasné, na čo im bola venovaná tak veľká pozornosť (hlavne Žilkovej napr.)⚪ Záver zase skratkovitý, skôr uponáhľaný, v ktorom sa charakter Záře nestihol prejaviť, v ktorom slabo fungovala psychologizácia aj vzťah matka-dcéra. Postava otca je tiež zaujímavá, hlavne tým, že nemá na dej skoro žiadny dopad, nevidíme hlbšie interakcie so Září a pod., až skoro nie je jasné, akú funkciu v seriáli mala.⚪Okrem slušnej výpravy a niektorých hereckých výkonov scenáristický priemer, nič, čo by bolo treba chváliť či odporúčať.⚪ ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice rozporuplné téma. Natočeno je to skvěle o tom bez debat, včetně skvělých hereckých výkonů (Bučková, Vlasáková, Žilková), takže hodnotím pouze dějovou stránku. Zajímavá rodina a pro mě velice sympatický styl života, asi na 99 % - až na ty soc. dávky. Rodiče si také protiřečí, zprvu vychovávají Záři otevřeným způsobem, ve finále se jim nelíbí její rozhodnost a její představa života.. No, každopádně hodnotím 5*. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

V rámci české produkce je Jitřní záře silný nadprůměr a po vydařeném seriálu Chlap tu máme další výrazný počin. Stejně jako v Chlapovi i zde hraje roli výrazná tématická hudba a charismatické postavy. Tvůrci zůstali nestranní a protiklady "systém vs. alternativní způsob života" vykreslují nezaujatě, se všemi klady i zápory na obou stranách. Škoda trochu uspěchaného závěru. 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Registrační značky na autech předbíhají dobu seriálu (krajské RZ na vozidlech v době, kdy se vydávaly ještě okresní SPZ), mají špatný zápis alfanumerického kódu na tabulku (pomlčka za prvními třemi znaky se přestala používat v roce 1986, pomlčka mezi dvojicí čísel se nepoužívá od zavedení krajských RZ), některé se dokonce opakují. (MIK0cz)
  • Obecní úřad nemá pravomoc uchovávat projektovou dokumentaci ke stavbě (domu). Projektová dokumentace je uložena v okresním archivu, případně na městském úřadě příslušné obce s rozšířenou působností (v tomto případě Prachatice). (MIK0cz)
  • Velké množství vozidel objevujících se v seriálu je mladší než doba, v níž se seriál odehrává – například Octavia II, která se začala vyrábět až v roce 2004. (MIK0cz)

Související novinky

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Reklama

Reklama