Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 104)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Gene Brewer, Charles Leavitt | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Robert F. Colesberry, Lawrence Gordon, Lloyd Levin | Distribúcia: Universal Pictures (US), Pathé and FilmFour (UK) | Štúdio: IMF Internationale | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 65,001,485 $ | Je až nepochopiteľné, ako môže byť film s takýmto potenciálom finančne stratový. Jediné vysvetlenie je, že konzumáci nie sú schopný shltnúť nič iné, než 100% HappyEndy. Najväčší herecký koncert Kevina Spacey-ho zo všetkých, dejovo úchvatné a nepredvídateľné, filmovo jemné a pôsobivé. 100%-ný zážitok. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Když potká sob soba, mají radost oba. A když mimozemšťan Spacey potká psychologa Bridgese, mají radost úplně všichni. Krásný příběh trochu kazí poslední čtvrtina, které se nese v jiném duchu než zbytek snímku, všechno to ale kompenzují herecké výkony drtivé většiny zúčastněných. Nenáročná věc, která vyvolává blažený úsměv na rtech a zanechává dlouhotrvající zážitek. A nakonec je i dobře, že se nedozvíte, jestli Spacey je nebo není ufon ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Tahle věc je jedna z nejlepších co kdy přišla do kin.! Souboj intelektu mimozemštana Spaceyho, a doktora Bridgese, je realný,uvěřitelný a geniálně vytvořený. Navíc je v celém filmu dokonale prostoupená hudba. Naprosto skvělé herecké výkony všech a výborná režie,scénář a kamera jen dotahuje tuto věc k dokonalosti.! u mě jasných 100%....!... a pokud se mě zeptáte jestli byl Spacey opravdu mimozemštan, naprosto jasně odpovím ANO. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je přesně ten film, kde si člověk buď řekne, že to je sci-fi, kde je strašně málo mimozemšťanů, tak strašně málo, že se o nich vlastně jen mluví - anebo, je jeden z nich furt v každým záběru a jen se čeká, kdy konečně odletí na ten jeho slavnej Kejpek. Víc asi nemám, co bych k tom řekl. Ať je to tak či onak, pořád je to pěknej film. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film. Přestože patří částečně do žánru sci-fi, nejsou tu vůbec žádné speciální efekty - to nejzajímavější z celého filmu jsou výborně napsané dialogy a hlavně výborně napsaná a zahraná postava Prota. Kevin Spacey v černých brýlích ukusující banán i se šlupkou je prostě boží. A ta rozhodně neměl snadnou úlohu, neboť asi od poloviny si už nevystačí jen s jedním pohodovým výrazem a ukáže se jak náročná jaho role je. Výborným protihráčem mu ovšem je Jeff Bridges. Od poloviny se film láme do poněkud temnějších poloh, což někomu může vadit, ale mně tento zvrat nijak nevadil. Nakonec bych snad ještě vyzdvihl výbornou hudbu Edwarda Shearmura. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Prot (Kevin Spacey) navštěvuje dům doktora Marka Powella (Jeff Bridges) a děkuje jeho ženě. V odlesku slunečních brýlích je vidět, že před Protem stojí doktor, jenomže ten by se v daný moment měl nacházet za ním. (Dalfor)
  • Natáčelo se od 13. listopadu 2000 do března 2001 v Kalifornii a New Yorku. (Varan)
  • Před závěrečnými úpravami měla původní varianta filmu stopáž 150 minut. (Beckett51)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama