Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy a udajne - podla tunajsich uzivatelov - najlepsi Dzon MekKenzi. Ono sa to tvari ako drsna gangsterka, ale teda nic moc.Jaxom si zistoval filmografiu MekKenzieho, potom uz nenatocil nikdy takyto film ako Long Gud Frajdej. Dej filmu je slaby - odohrava sa to pocas 48 hodin, pochopil som ze ide o londynske podsvetie, a este aj to, ze inteligentnejsi a talentovanejsi hraci zacinaju pracovat - respektive aktivne pracuju na rozpade jeho imperia. Tot vsjo, vladnutam hodne vatovo plane plky, tempo je take vselijake len nie dobre - mna xmrti nudilo a herci neznami. Takze nuda tak za 60 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení a komentářů jsem čekal něco jiného. Film je moc uhlazený, asi je to dobou vzniku. Bob Hoskins sice hraje skvěle, ale ostatní herci jsou jako z nějakého seriálu. Film má dvě nezapomenutelné scény: 1) jatka 2) bodání Jeffa do krku rozbitou lahví. Hudba je to nejlepší, co můžete najít v tomto filmu. Překvapení byl pro mne mladý Pierce Brosnan jako člen IRA. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Není tu nic mysteriózního. Je to tvrdá gangsterka, kde se hodně kecá, a trochu vraždí. Odehrává se v Londýně, takže třeba během projevu kápa Boba Hoskinse můžete z lodi sledovat Tower Bridge a jeho okolí. Jenomže dvě hodiny na pár akcí a vraždícího Pierce Brosnana je hrozně moc. Nudná, nudná věc. A Helen Mirren nikdy nebyla sexbomba. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem ako ostatní, ale ja som videl priemernú gangsterku s nepríťažlivým obsadením, i keď so zaujímavou postavou stvárnenou Bobom Hoskinsom, s chaotickým úvodom, kĺzajúcu po povrchu, ktorú od priemerného hodnotenia nezachránilo ani zopár dobre nakrútených epizód. Asi mi na dlhšiu dobu v pamäti neutkvie. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudný film. Triviální zápletka, hloupě budovaný scénář, neživotné karikaturní postavy (všechny na jedno brdo, jak už je v tomto žánru zvykem) - snad jedinou výjimkou byla postava Mirrenové, která je pro děj ovšem téměř nepodstatná. Pozitivem snímku tak zůstává kvalitní hudba, místy solidní atmosféra, britský humor a herecký výkon Hoskinse. Ač hraje těžko uvěřitelnou postavu, tak je tento otyloň s pleší zábavný, jinak by se z Dlouhého velkého pátku stal utahaný nezajímavý pondělní podvečer. Gangsterky mě prostě nebaví, další možná někdy za rok. Nad tři nejdu ...70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama