Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka je nalezena mrtvá, brutálně znásilněná. Její smrt ostře kontrastuje s krásou šumavské přírody počínajícího podzimu. Kriminalisté uvažují o několika možných motivech vraždy, ale čím dále postupují v pátrání, tím více se obávají, že tento čin žádný motiv nemá a je jen náhodným aktem patologicky narušeného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Anianna 

všechny recenze uživatele

Dějově dost přitažené za vlasy, ale ten zapomenutý kraj má své kouzlo a umístění krimi příběhu do téhle krajiny má hodně velký potenciál. Jen ho autoři nějak nevyužili. Ta hromada klišé by se taky dala zredukovat. Třeba v té závěrečné scéně, kdy jde do akce policista beze zbraně. Do háje, to vede v krimi hitparádě už celé století! ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková trochu nedomrdlá variace na Psycho. Nakonec žádný z těch případů není originál, je to a la Strážci hranci v Austrálii. Pořád dokole, Asiati pašují přes celnici jídlo, které může ohrozit biologickou bezpečnost Austrálie, imigant dřepí ve výslechovce, protože má a) falešné doklady, b) je podezřelý, že tam jede na černo pracovat c) zatajil, že má záznam v rejstříku. No a třetí věc bývá, že někdo je podezřelý z pašování drog a a) nakonec je nemá, b) má je v zavazadle a c) má je na sobě v nebo dokonce v sobě. A potom na poště kontrolují zásilky a nalézají drogy v nejrůznějších úkrytech a v nejrůznějším množství. A detektivky jsou to samé. Vrah je buď prudce inteligentní a s vyšetřovateli si hraje, je normální, ale ne blb a snaží se zametat stopy, je psychopat nebo totální magor a jeho motivace je naprosto nepochopitelná a objasní se až v průběhu vyšetřování. Pak tady máme náhodnou vraždu, vraždu na objednávku nebo vraždu v afektu. A vrah je buď z rodiny (v reálu to bývá nejčastější), z okruhu oběti nebo zcela náhodný. Vražda je individuální, masová nebo sériová. Pachatel je buď "normální" nebo naopak brutální. A to je asi tak vše. Víc se vymyslet nedá. ()

Reklama

brasek odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Primitívny scenár! Mŕtva žena, znásilnená, všade sperma a DNA nikto nerieši! Vyšetrovanie, vypočúvanie svedkov, podozrivých... však to je totálna fraška! Policajti sú tí najposlednejší, výsluch predsa neprebieha že vypočúvaný si robí čo chce, nasadne do auta a dovidenia! Kto toto vymyslel?! Končím, na toto sa už nechcem viac pozerať! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to není špatný i když to zadržování prakticky všech podezřelých byl teda super úlet, ale pořád jsem si říkal, dá se, jenže pak se to celý dojebalo. Zásah, kde Leoš Noha nemá pistoli, protože neumí střílet, to snad nemůže nikdo myslet vážně, ale co hlavně, ten nedořešený případ dvou stopařek z minulé doby mě přišel minimálně divně vyšetřen. Bylo to lepší než první díl, ale pořád žádnej šlágr. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkování mezi majorem-šéfem týmu(David Novotný) a ostatními kriminalisty tenhle díl dost odlehčuje, což je fajn : 4 * a 54 %. Čekal jsem, že mu státní zástupkyně (hraje ji J.Schneiderová) dál bude šlapat na paty. První zavražděnou (Martu Tyrovou) hrála V.Čermák Macková, manželka H.Čermáka. O 15 let starší francouz. manželku podezřelého T.Schillera(Jakub Tvrdík) hrála Ch.Poullain/maminka Vlad.Polívky/. Vraha Zdeňka Pacovského hrál Václav Hanzl. Na začátku epizody si roli starostky P.Hrzánové "střihla" Lada Jelínková. Natáčelo se mj. v obci Borová Lada, taky v obci Horní Vltavice. Další zvláštní poděkování bylo M.Štokovi s rodinou/asi za zapůjčení domu či bytu/. Další bylo Jihočeskému muzeu v Č.Budějovicích (asi za zapůjčení předmětů+českobuděj. konzervatoři (asi zapůjčení hudeb.nástrojů) . ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Borové Ladě a v penzionu Hájenka na Knížecích pláních. (CinemaRanger)
  • Na samém počátku vyšetřovaní po pitvě zaznělo od patologa, že mají sperma pachatele. Standardní postup je, že se odebere DNA všech podezřelých, tuto možnost vyšetřovatelé nevyužili, a to ať pro nalezení pachatele anebo naopak vyloučení nevinných. (sator)

Reklama

Reklama