Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První příběh se odehrává v romantickém prostředí letní jihočeské krajiny, několik kilometrů proti proudu Vltavy nad Českým Krumlovem. Zde, jen kousek od vodáckého tábořiště, je nalezeno tělo mladé dívky. Leží v rybářské loďce, přivázané u břehu. Dívka je utopená, ale na prsou má i bodnou ránu. Na jejím těle je vyznačen keltský symbol. Vraždu vyšetřují kriminalisté z českobudějovické kriminálky. Šéf vyšetřovacího týmu Karel Dvořák (D. Novotný) na první pohled působí jako kliďas, který se vyhýbá fyzickým konfliktům. Zdání však klame. Udržuje se v kondici a má skvělý výcvik. Před nástupem k policii totiž sloužil u tajných služeb na zahraniční misi. Jeho tým doplňuje zkušený kriminalista Michal Hudec (L. Noha), krásná kapitánka Jana Šímová (J. Bárdos) a mladý operativec Petr Braun (F. Březina). Shodou okolností se právě celý tým nacházel jen kousek od místa činu na výjezdovém semináři, takže vyšetřování probíhá tak trochu v improvizovaných podmínkách. Keltský symbol na těle mrtvé dívky a její nalezení ráno, po oslavách pohanského svátku slunovratu, jsou závažné indicie. Jde snad o rituální vraždu, nebo někdo jen využívá okolností k zakrytí pravého motivu činu? (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

milbelQ odpad!

všechny recenze uživatele

Judit Bárdos - říka, nevie říkat. Prečo? To, že sa do češtiny dabujú slovenské filmy / serialy je totálne smiešne, aha zabudol som, že vraj veľa čechov už slovenčine nerozumie,  tak preto říka ? Mala ju nadabovať češka. Majiteľ reštaurácie, český herec  hovorí po slovensky, nevie to, trhá to uši, mal ho nadabovať slovák a keď majiteľ hovoril po slovensky mali ísť české titulky. Príbeh asi podľa skutočnosti ale scenár totálne amatérsky, chyba za chybou. CT1 mala pred touto časťou k upozorneniu:  Vážený diváci ......... pridať aj pozerajte na vlastné nebezpečie - ohrozenie zdravia akútnou sračkou a blvačkou. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co si dáte? - Vás!! Proč? Proč se pořád dokola točí průměrné/ podprůměrné kriminálky, které jsou si podobné jak vejce vejci. Všechny tyhle party vyšetřovatelů by se daly lehce zaměnit (a když chcete udělat změnu, tak tam prostě lípnete někoho z předchozí kriminálky). Případ mi přišel nezajímavý, prostředí fajn, vyšetřování a vše okolo k smíchu. -> POSMRTNÁ kresba. Sama si to určitě neudělala. - A nemohla to tam už mít nějak dřív? ... WTF?? ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý televizní seriálový začátek s cílem upoutat diváka je těžký, ale bez tohoto skvostu se příště při pondělku obejdu. Neupoutalo mne to, ztráta času. U prvního dílu jsem před koncem usnula a tak jsem se dopoledne musela podívat na závěr, jestli se přece jen nekonalo nějaké překvapení. A nekonalo. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Kritikové asi sledují Specialisty, ale v porovnání se životem tito kriminalisté a jejich způsob vyšetřování mají daleko blíž ke skutečnosti než ti policajti ze seriálů na Nově. Líbilo se mi to a bylo to ze života. Kriminalisté tady byli ukázáni jako normální lidé, kteří se občas opijí nebo dělají hloupé vtipy. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Třísově a na "Dívčáku" jsem byl před lety na čundru, tak za tu vzpomínku půl * nahoru. Ale ani jinak si nemyslím, že by to byla až taková hrůza, jak ukazuje zdejší hodnocení. Takový běžný český kriminálkový standart, včetně neodmyslitelných slovensko-maďarských hereckých posil. Stránský a Beretová na konci potěšili. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Když rybář přichází k zavražděné, tak jí kouká z loďky ruka i s rukávem. Když přijde blíž, má ho shrnutý. Při ohledávání patologem už ho má zase vytažený. (miz.)
  • Natáčelo se v kempu U Kelta, na hradě Dívčí kámen a na oppidiu Třísov. (CinemaRanger)

Reklama

Reklama