Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ještě než se pustím do samotného seriálu, tak bych rád řekl že Alan Ritchson je naprosto dokonalý Doomguy aka Doom Slayer, né že by on mohl jím být, on jím je a to doslova. Navíc i v obličeji, je dost podobný B.J. Blazkowicovi a jelikož Doomguy, je jeho pra-pra-pra-pravnuk, takže pokuď někdy vznikne film a nebo seriál na motivy hry Doom, tak Alan Ritchson je ten který by měl hrát hlavního hrdinu. A teď k seriálu, který má naprosto sedm luxusních epizod a pak je tady ta osmá. Všech sedm epizod, je naprosto luxusní jízda, je to jako sledovat první film s Jackem Reacherem a ta poslední epizoda je jako druhý film s Jackem Reacherem. V těch sedmi epizodách, je tolik napětí a nervozity, protože komu věřit a komu ne ? Každý je podezřelý, takže krom hlavní trojice, může velká část obyvatel v tom mít prsty. No a osmá epizoda, je prostě klasická generická akční a příběhová záležitost, ve které se to nezvládlo zakončit, tak jako v předchozích epizodách. Akce je tam prostě taková normální, hlavní záporáci nemají čím překvapit a ten hlavní je prostě jen mluvka. Od osmé epizody, sem očekával nějaký velký a šílený dějový zvrat, něco co bych nečekal, něco co by vyloženě převrátilo celý seriál naruby a ono se tak prostě nestalo. Ale přitom těch sedm epizod, je fakt luxusní záležitost, kde sou perfektní dějové zvraty, luxusní akce, vynikající chemie mezi ústřední trojkou a tvůrci se nebojí likvidovat důležitý postavy. A přestože se občas v těch sedmy epizodách vyskytne občasné klišé, jako bušení ve sprše, tak to lze přijmout a neni to zase tak na sílu. Ale osmá epizoda to prostě nedokázala zvládnout, protože to očekávání bylo prostě moc velký a tvůrci se v ní báli udělat něco, co by divákům vyrazilo dech a to je prostě škoda. Ano líbilo se mi rozloučení s Margrave a odhalení zbytku Reacherovi minulosti, ale to je asi tak vše co lze na té epizodě vychválit. Snad budou další série, ve které snad tvůrci, budou mít odvahu udělat něco, co se normálně nevidí, nemyslím zabití Reachera, ale něco co fakt rozhodí a překvapí spoustu fanoušků. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádnej hovaďák Reacher. Postava Lee Childa, kterou nelze zapomenout. A to, i kdybych četl jen první díl serie - Jatka. První řada seriálu se drží této první knihy a hlavně ze začátku se drží hodně věrně a je to prostě bomba. Kdybych v prvních třech dílech většinu scén předem neočekával, byl by můj dojem ještě lepší. A to jsem četl knihu před minimálně patnácti lety. U druhé poloviny už jsem ale tak často pocit neměl, že bych dění v seriálu již četl. Navíc, i když byl nějaký díl nadprůměrný, přišla nějaká blbost, která dojem z celého dílu srazila do průměru. I tak se ale těším na další serie a znovu se pouštím do knih. Nachystal jsem si prvotinu Jatka a potom některý z 20+ dílů série. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím nejlepším způsobem béčkový/brakový mix Jamese Bonda a Sherlocka Holmese z amerického zapadákova. Ovšem se suše hláškující a kosti drtící 190 centimetrů vysokou 100 kilogramů vážící mašinou s býčí zarputilostí, přímočarostí a emoční zakrnělostí téměř ve stylu Arnolda z Komanda v hlavní roli (třeba poslední epizoda má opravdu velmi blízko ke klasickému finále akčního béčka z 80./90. let :). Kdyby měl John Matrix tedy vedle schopností recyklovat lidský odpad též silně rozvinuté detektivní schopnosti. A Komando bylo krimi thriller s dobře promyšleným dějem plným zvratů, obstojně prokreslenými a sympatickými vedlejšími postavami a správně brutálními, všehoschopnými padouchy. Četl jsem alespoň deset knížek série a až na pár malých problémů nemám, co bych této adaptaci první knížky (nebo adaptaci postavy Jacka Reachera obecně) vytkl. Ale pro úplnost těch pár negativních věcí vyjmenuji - první epizodu jsem si musel na Alana Ritchsona v roli Reachera přece jen zvykat (protože jsem si ho představoval ještě trochu jinak - "hranatějšího" a o něco víc old-school charismatičtějšího), pocitově se pár epizod táhlo, několik věcí asi mohlo být vynecháno a v druhé polovině děj sem tam přišel s nějakou hloupostí. 7,7/10 ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek a čtenář všech knih jsem logicky nemohl být uspokojený vycmrndlým Tomem Cruisem. Tohle je jiná káva. Toho maníka si prostě každý všimne jen někam vejde. Osamělej obrovskej chlap bez zavazadel, přesně podle předlohy. Navíc kvalitně natočeno, dobře obsazeno a je to napínavě vyprávěný příběh. Hlavní hrdina je zahraný uspokojivě, moderní doba včetně mobilů je do v podstatě prvního pětadvacet let starého dílu naroubována citlivě, kdo by byl taky dneska zvědavý na to, jak hledá drobný na telefon. Já můžu jen volat " Točte točte!" ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Lidi, já se zamiloval! Prime video mi hned po The boys zaslal do srdce další sondu a to v podobě pořádnýho akčního nářezu, který mě ani chvíli nenudil a já hltal každou vteřinu tohoto majstrštyku (píše se to tak?) jak malý děcko bonbony s citronovou příchutí. Hlavní postava v podobě Alana Ritchsona mi nejen díky svému SKVĚLÉMU hudebnímu VKUSU jednoduše sedla a já jí i přes její některé na pohled zločinecké manýry (píše se to tak?) hltal a fandil jsem jí. Abych byl přesný, sedla mi nejlíp ze všech těch kladných i nekladných postav, co mi sedli (konkrétně všech, až na jednu, a to Reacherovu matku (jméno představitelky neznám), která tam NEMĚLA co dělat! To jí ten latexovej ksicht nějak zatuhnul na místě, nebo co? - jo, a Malcolm Goodwin občas přehrával, jinak byl skvělej). Reacherův charakter (velkej (i když má jen 1,93 m, ale ty ostatní amíci jsou prťavý, takže jeho malý zrůst nevadí) silnej, chytrej) byl napsanej víc jak pouze celkem dobře a já se v něm viděl (do jeho výšky mi chybí pár centimetrů, a i tak jsem stále ve fázi vývoje, takže nakonec i budu vyšší než on (a oslovení obr mě těší)). No, dál ještě zmíním, že režie a producenti mají fakt dobrý hudební vkus, což bylo další plus. Kamera byla dobrá, akce surová a uspokojující. Do seriálu jsem se zkrátka zamiloval a okamžitě míří do mých top 10. Ano, není bezchybný, a i když Reacher říká ,,...furt jde o detaili...'' já to ignoruji. Já jsem prostě nadšen a nikdo mi to nevymluví. Okamžitě jdu schánět knihy a makat na Reacherově postavě... výšku na to mám, teď to chce ještě svaly:)   9,9/10 ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama